Samoista neliöistä on kahdeksi Puis­to­lin­nas­sa Heinäpäässä

KUVA: Skanska Kodit Oy
Asuntopuntari 15.1.2018 7:00
Essi Oikarinen

As Oy Oulun Puistolinna. Skanska Kodit Oy. Arkkitehtitoimisto Laatio Oy. 1h+k+alk 37 neliötä ja 2h+k 38 neliötä. Vh. 171 900 euroa ja 182 900 euroa (5. krs).

Pyöreät kerrokset kohoavat vauhdilla ympäröivien tasakattojen ylle Heinäpäässä Puistokadun ja Uusikadun kulmassa. Vajaan sadan asunnon Puistovahti-tornin jalkoihin ennakkomarkkinoidaan vielä kuutisenkymmentä asuntoa lisää.

Asunto Oy Puistolinna nuolee Puistokadun ja Isokadun reunoja ja täydentää korttelin tyhjät laidat L-muodollaan. Keskelle hiljenee sisäpiha.

Puistovahdin kaarevat parvekkeet ovat pakottaneet monistamaan kerroksia ja asuntoja tietyllä muotilla. Ensi vuodenvaihteessa valmistuvasta tornista ei tämän takia löydy yhtään yksiötä. Puistolinna paikkaa puutetta. Asuntoja löytyy yksiöistä kolmioihin.

Varustelutasossa on huomioitu monenlaiset keskustan kupeeseen kaipaajat. Sisäpihalle avautuvasta kaksiosta löytyvät sekä sauna, parveke että vaatehuone. Keskustan suuntaan katselevasta kaksiosta taas pääsee haistelemaan ulkoilmaa urbaanimmin vain ranskalaisen parvekeoven avaamalla ja säilytystilaksi saavat riittää kaksi kaappia.

KUVA: Skanska Kodit Oy

Puistolinnan kookkain yksiö ja pienin kaksio ovat kooltaan lähes yhtä suuret, 37 ja 38 neliötä. Kiinnostavaa on, että huonemäärä ei kulje itsestään selvästi käsi kädessä pääluvun mukaan: yksiö yksin-asuvalle ja kaksioon kaksi henkeä. Sen sijaan kodit tukevat erilaisia elämäntyylejä.

Yksiössä kiintokalusteet on koottu selkeästi samalle seinälle. Kun vastapäinen wc:n seinä jatkuu vielä alkovia rajaavilla kaapeilla, on sisään astuessa olo hetken kuin varastokäytävällä. Käytävän päässä näkymää keventää ranskalaisen parvekkeen ovi.

Viime vuosien miniasunnot ovat todistaneet, että välttämättömyydet sopisivat tarkoin mitoitettuna puolet pienempiinkin neliöihin, etenkin jos kotiin kuuluu parvi. Eteiskäytävään hukkuu harmittavan suuri osa kodista, mutta reiluista neliöistä on silti riittänyt myös alkoviksi. Pitkittäiseen koloon mahtuu tiiviisti 120-senttinen sänky.

KUVA: Skanska Kodit Oy

Kaksion valttikorttina on erillinen makuuhuone. Ovi, ikkuna ja kiinteät kaapit kuitenkin sijoittuvat toisiinsa nähden hieman hankalasti. Sinänsä reilun kokoiseen huoneeseen saa mahtumaan parisängyn vain oviaukkoa siirtämällä tai kaapiston purkamalla.

Yksiön väljään keittiöön mahtuu kaverikin kokkaamaan. Kaksion keittiönurkkauksessa taas polvet kolisevat astianpesukoneen avoimeen luukkuun nostellessa tiskejä altaasta koneeseen.

Olohuoneet tuntuvat jakojäännöksiltä kotien sydämien sijaan. Sohvalle on jätetty paikka siihen, mihin ylimääräistä tilaa on jäänyt muilta tarkemmin mitoitetuilta toiminnoilta. Ilmettä molempiin oleskelutiloihin tuo ranskalainen parveke, mutta toisaalta avautuva parvekkeen ovi ja tilojen poikki risteävät kulkuväylät rajoittavat kalustamista.

Pohjapiirrosten ajelehtiva esimerkkikalustus ei tee oikeutta kummallekaan olohuoneelle. Erityisesti kaksion oleskelutilan voisi huolellisemmin kalustamalla sovittaa tv-nurkan lisäksi vaikkapa mukavan kokoisen kotitoimiston.

MAINOS

Kommentoi

Ei ihme jos hinnat on karanneet kun yksi väliseinä näyttää maksavan 11000€ .
Itse olisin älynnyt rahastaa seinästä vain 100€.

Kerrostalot ovat rakentamiskustannuksiltaan kaikkein halvinpia (kaikkialla), mutta myyntihinnaltaa kaikkein kalleinpia (vain suomessa).
En sanoisi näitä koirankopeiksi, minusta nämä on jo paremmin linnunpönttöjä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jännä toi "pyöreä talo". Eihän se ole oikeasti pyöreä, se vain näyttää siltä hiukan ulospäin parvekkeiden pyöristysten takia. Hiirosessa voi käyä katsomassa oikeasti pyöreää taloa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Eikö tuonne tulekkaan pyöreitä huoneita? Niille olisi huutava tarve, varsinkin pehmustetuille.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Pienet asunnot ovat grynderin bisnes. Hinnat sen mukaiset. Sillä mennään nykyään Oulussa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

38 neliötä kahdelle henkilölle? Saavat olla aika hyvin keskenään toimeentulevia henkilöitä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Sänky yhdelle hengelle ja olohuone ilman sohvaa - asumisvuoron vaihto läpsystä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Aikuset miehet ampuu sorsia niin kuin suuremmatkin sankarit

Joo, se on huvittavaa kun aikunen ukko tulee polleana jonkun sorsan rääpäleen kanssa. Aivan kuin olisi ollut jokin suuri... Lue lisää...
Tirsk

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.

Naapurit

21.8.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image