Rantaluhdin per­he­lu­kaa­lis­sa on tilaa Raahen Pit­kä­ka­rin­ran­nas­sa

KUVA: Rakennusliike Lapti Oy
Asuntopuntari 5.2.2018 7:00
Hanne Helminen

Asunto Oy Pikkulahden Fiia. Rakennusliike Lapti Oy. Suunnittelu Arkkitehtitoimisto Jorma Paloranta Oy. Asunto B26, 4h+kt+s, 106,5 neliötä. Mh. 110 300 euroa (vh. 314 800 euroa).

Noin kilometrin päässä Raahen keskustan palveluista sijaitseva Pitkäkari on totuttu tuntemaan raahelaisten vehreänä olohuoneena uimarantoineen, liikuntapaikkoineen ja virkistysalueineen.

Sitä se on jatkossakin, tosin hieman erilaisena. Nykyään osa alueesta, lähellä olevaan vanhaan Puu-Raaheen soljuvasti liittyvä merenrantakaistale Pitkänkarinranta, on nimittäin alkuperäisten suunnitelmien mukaan kaavoitettu asumiseen.

Kerrostalojen ja rantaviivan välissä kulkee julkinen kevyenliikenteen väylä, joten täysin yksityistä merenrannasta ei tule.

As Oy Pikkulahden Fiia saattaa päätökseen Pitkänkarinrannan rakennusprojektin. Se on merellisen asuinkerrostaloalueen neljäs ja siten myös viimeinen kohde, joka jatkaa ulkoasultaan aiempien kohteiden, As Oy Pikkulahden Rannan, As Oy Pikkulahden Puiston sekä As Oy Raahen Pikkulahden arkkitehtonista teemaa.

Kaikki alueen uudet talot ovatkin syntyneet saman arkkitehtitoimiston kynästä.

Uudet kerrostalot ovat toki luonteeltaan kaupunkimaisempaa rakennuskantaa, mutta eivät silti Raahen mittakaavassa erityisen massiivisia. As Oy Pikkulahden Fiia tarjoaa aiempien taloyhtiöiden tapaan kaksi eri tyyppistä taloa – viisikerroksisen luonnonvalkoisen tiilitalon ja lähempänä rantaa kaksikerroksisen, vaaleasävyisen vaakapuuverhotun luhtitalon. Niihin rakennetaan yhteensä 34 asuntoa ja merinäköala on lähestulkoon jokaisen asukkaan katseen ulottuvilla.

KUVA: Rakennusliike Lapti Oy

Luhtitalon ensimmäisen kerroksen tilavan, jopa tilaa tuhlailevan päätyperheasunnon ikkunoista ja terassilta avautuu esteetön näköala Pikkulahdelle. Olohuoneen, keittiön ja ruokailutilan muodostama tilakokonaisuus on huoneiston sydän, sillä makuuhuoneet sekä aputilat kiertyvät sen ympärille.

Toiminnallisesti asunto jakaantuu kahteen selkeään osaan. Suuri virtaava oleskelutila saattaa joidenkin makuun olla liiankin suuri. Halutessaan tilaa voisi rajata vaihtamalla nyt hieman hankalassa paikassa sijaitsevien jääkaapin ja pakastimen ja saarekkeen tarjoaman pöytätilan paikkaa keskenään.

Saunalliseen kylpyhuoneeseen kuljetaan luksuskokoisen kodinhoitohuoneen kautta. Tilojen eriyttäminen saattaisi tietysti olla perusteltua, mutta ei kovin fiksusti järjestettävissä ja toisaalta nyt myös saunasta voi tiirailla ulos.

Kahdessa kolmesta makuuhuoneesta on vaatehuone tavaroiden säilyttämistä varten. Päämakuuhuoneen vaatehuoneesta tulisi vieläpä tämän päivän kuumimman muodin mukainen, mikäli oviaukon kasvattaisi tuplamittaiseksi ja vaihtaisi ovet liukuoviksi.

Kolmas makuuhuone taipuu kahdelle lapselle heikosti pitkulaisen muotonsa vuoksi, vaikka kokonsa puolesta olisi muutoin täysin riittävä. Käyttötarkoituksista lähinnä työ- tai vierashuone ovat sille soveltuvimmat.

Erityisesti juuri nämä rantaan kaavoitetut kerrostalot herättivät kaupunkilaisissa aikoinaan voimakasta vastustusta. Vaikka Pitkänkarinranta on nyt sinettiä vaille valmis kokonaisuus, Pitkäkarin alueelle rakennetaan vielä paljon lisää, niin kerrostaloja kuin pientalojakin. Sulattelemista siis riittää.

MAINOS

Kommentoi

Niin on nämäkin kalliita asuntoja, mutta käytetty halvimpia mahdollisia pintamateriaaleja ja kalusteita. Ihan perustasoa vain. Virheitä ja vikoja löytyy. Huono ääneneristävyys yms. Tosiaakin noissa pienemissä asunnoissa käsittämättömän pienet makuuhuoneet, sänky sopii ei muuta. Myös säilytystilaa erittäin vähän. En suosittele.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

En ymmärrä miksi makuuhuoneista tehdään niin pieniä, ei niissä mahdu lapset leluineen leikkimään. Pienempiin huoneisiin taas ei mahdu parisänky, jotta voisi isoimman huoneen valjastaa lapsille. Sama ongelma lähes kaikissa uusissa asunnoissa. Monissa myös kummallisia ahtaita nurkkauksia, niin ettei kaappien ovia saa kunnolla auki.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

133
Puheenaihe: Tarvitseeko Oulu lisää korkeaa rakentamista? – "Torni on torahammas muuten yhtenäisessä hammasrivissä"
29
Käännytykset Afganistaniin keskeytettävä Lukijalta
24
Unettomuutta ei kannata vähätellä – pahimmassa tapauksessa koko elämä saattaa kulua pienessä väsymystilassa
24
Uutisanalyysi: Putinin ja Merkelin tapaaminen käytiin epäluottamuksen ilmapiirissä – Putin saapui tapaamiseen Karin Kneisslin häistä
20
Elintärkeidenkin lääkkeiden saatavuudessa yhä enemmän jatkuvia ongelmia - SDP:n Tytti Tuppurainen jätti asiasta kirjallisen kysymyksen hallitukselle
19
Nämä taidot jokaisen koiran pitäisi hallita, "Koulutustaso näkyy jo lenkillä" – katso kuvia tokon SM-kisoista Limingasta
15
Sirkkaleipää saa jo – missä viipyy sääskileipä? Tutkija kertoo sopivatko sääsket ihmisravinnoksi

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Tuulivaroitus maa-alueille: Pohjois-Pohjanmaan ja Lapin maakunnissa lännen ja lounaan välinen tuuli on voimakasta aluksi, tuulen nopeus puuskissa 15 m/s.

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Mikä nautinto olla tekemättä palkkatyötä, toverit

Työttömien joukossa on lukematon määrä luuseri loisijoita, mutta suotakoot se heille. Tuskin heistä mitään hyötyä työelä... Lue lisää...
Veronmaksaja

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.

Naapurit

18.8.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image