Pien­ta­lo­kort­te­li rakennetaan Metsokankaan Pirttilään Oulussa

KUVA: Puroila Oy
Asuntopuntari 9.4.2018 7:00
Hanne Helminen

AsuntopuntariAs Oy Oulun Havumetsä. Puroila Oy. Suunnittelu Arkkijussi Oy. Asunto D6, 4h+kt+s, 98,5 neliötä. Hinta 229 000 euroa.

Puroilan rakennusliikkeen erillistalotuotantoa on viime aikoina totuttu näkemään aivan erityisesti Oulun Kivikkokankaalla. Nyt hyppäämme kuitenkin aimo harppauksen suoraan kaupungin etelärajalle, Metsokankaalle.

Asuntopuntarin tämän viikon esittelykohde valmistuu helmikuussa 2019 Pirttilän alueelle, läpikulkuväylä Neitsytkorventien ja Pukkuritien kulmaukseen.

Omakotitalovaltainen Pirttilä on pienen mittakaavan asuinpaikka. Ammattirakentajalähtöisiä suurempia erillis- tai paritaloja käsittäviä yhtiökokonaisuuksia on alueella muutamia ja ne kaikki sijaitsevat Neitsytkorventien välittömässä läheisyydessä.

Asunto Oy Oulun Havumetsä käsittää kymmenen linjakkaasti toisiinsa nähden sijoiteltua erillistaloa neljässä eri koossa. Seiniä ei siis tarvitse jakaa kenenkään kanssa ja talojen pohjaratkaisut ovat yksitasoisia, joskin olohuone on korkeampaa tilaa.

Pulpettikattoiset talot maanläheisin sävyin väritettyine puupaneelijulkisivuineen ovat aiemmista tämän rakennuttajan kohteista tutun suunnittelijan käsialaa. Joku saattaisi toivoa puhtaamman tai värikkäämmän oloista ulkoasua, mutta hillitty värimaailma on looginen, aiempaa rakennuskantaa mukaileva valinta.

Jokaiseen taloon kuuluu kaksi autopaikkaa, joista toinen on katoksellinen. Lisäksi löytyy pieni lämmin pihavarasto sekä joko kaakkoon tai lounaaseen avautuva terassi aidattuine pihoineen. Pihoja on talosta ja sen sijainnista riippuen kahta tyyppiä – niin sisäänkäynnin puolelle sijoittuvia etupihoja kuin takapihojakin.

KUVA: Puroila Oy

Suurin talomalli on kooltaan 98,5 neliötä ja kolmen makuuhuoneen voimin luonteeltaan perheasunto.

Makuuhuoneisiin on tämän päivän mittakaavaan peilaten käytetty runsaasti neliöitä ja päämakuuhuoneesta löytyy pientä arjen luksustakin: vaatehuone pukeutumistilalla ja käynti suoraan kylpyhuoneeseen. Toinen ovi vain pitää muistaa lukita myös, mikäli yksityisyyden kokee tärkeäksi.

Huoneiden monikäyttöisyyttä ajatellen päämakuuhuoneen sijainti on optimaalinen vain, jos kaikki makuuhuoneet tulevat tarkoituksensa mukaiseen käyttöön.

Eteinen on koppimaisen kuraeteisen vuoksi sokkeloisen oloinen, mutta toisaalta ominaisuus on epäilemättä lapsi- tai koiraperheelle tarpeellinen. Tosin nyt näyttäisi kuitenkin vähän siltä, että olennainen asia eli viemäröity vesipiste puuttuu.

Vaatenaulakko on piilotettu sievästi liukuovien taakse, mutta saattaa olla kaksilapsisenkin perheen tarpeisiin vaatimattoman kokoinen. Kekseliäs kiinnittänee eteisen ja keittiön väliseen seinään lisäripustimia riippuen kuraeteisen säilytystilan määrästä.

Keittiö on tilava, mutta ainut ikkuna näyttää hieman orvolta ja väärin sijoitellulta. Sitä leventämällä ja paikkaa hieman muuttamalla ruokapaikasta saataisiin ikkunallinen.

Tämä talomalli on samalla myös rakennusliikkeen uutuus, vaikka aiempaan nähden samaa onkin paljon. Olisiko kokotrendi hivuttautumassa jälleen hieman suurempaan suuntaan vaatimattomamman kokoisia asuntoja suosivien vuosien jälkeen?

MAINOS

Kommentoi

Uutisvirta

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Ei varaa eläkkeiden korotuksiin

se ei saisi antaa "etua "suurituloisille? Me tämä maa elätetään. 10%, eli suurituloiset maksaa pitkästi yli puolet vero... Lue lisää...
MIksi?

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.

Naapurit

16.8.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image