Pieniä perheasuntoja luvassa uudessa kerrostalossa Oulun Top­pi­lan­saa­res­sa – ikkunoita ympäröi piristävän värikäs kehys

KUVA: Pohjola-Rakennus Oy
Asuntopuntari 9.12.2019 7:00
Hanne Helminen

Asunto Oy Oulun Meripoika. Pohjola-Rakennus Oy. Suunnittelu Arkkitehtitoimisto HML Oy. Asunto A11, 2h+kt, 44,5 neliötä. Mh. 42 300 euroa (vh. 141 000 euroa).

Toppilansaaren rakennuskannan lisäämisen polttopisteenä on tällä hetkellä alueen pääliikenneväylä Pitkänmöljäntien koillispuoli salmimaisemineen ja tulossa on vielä paljon uutta.

Tämänpäiväisellä Toppilansaaren visiitillä eksytään kuitenkin hieman pienemmälle sivukadulle eli Isopurjeentielle, jossa on vielä yksi rakennuspaikka vapaana. 

Naapuruston rivi- ja kerrostaloissa on vietetty rauhallista valmiin kulmakunnan elämää nyt jo nelisen vuotta, mutta kerran vielä, pojat. Kadunvarsitontille nousee nimittäin ensi vuoden loppuun mennessä Asunto Oy Oulun Meripoika.

Viisi kerrosta ja 28 asuntoa – varsin maltillista volyymiä siis, aivan kuten vieressäkin.

Naapureiden tyylistä poiketaan kuitenkin värityksessä, sillä As Oy Oulun Meripoika on väritykseltään hiirenharmaa jyrkkäkontrastisen mustavalkoisen asemesta. Ikkunoita ympäröi siellä täällä piristävän värikäs kehys eivätkä väripilkuilta säästy myöskään piharakennukset. Tässä taloyhtiössä ulkoiluvälinevarastokin on poikkeuksellisesti erillinen rakennus.

Kaikissa asunnoissa, myös pienimmissä 26 neliön yksiöissä, on suuret parvekkeet. Asuntojakaumassa painotetaan kaksioita ja kolmioita. Vaikka neliömäärät vaihtelevat reilusti kummankin tyypin sisällä, edustavat ne silti luokassaan vain joko pieniä tai keskikokoisia asuntoja.

Huoneistopohjat vaikuttavat perusperiaatteiltaan käyttökelpoisilta. Aivan täydellisen toimivaa asuntoa ei kuitenkaan ole, sillä syvärunkoinen pistetalo rakennustyyppinä soveltuu paremmin väljästi mitoitetuille asunnoille eli sellaisille 1950-luvulta tutuille, joita esimerkiksi Toivoniemen taloissa on.

KUVA: Pohjola-Rakennus Oy

Toiseksi suurin kaksiomalli, 44,5 neliötä, voisi periaatteessa siis olla vähän avarampikin. Toisin kuin pienemmissä kaksioissa, olohuoneen kalustukselle jää tässä siitäkin huolimatta ihan mukavasti tilaa.

Ruokapöytä on keinovalon varassa, mutta viisi henkeä mahtuu ruokailemaan vaivatta. Keittotilassa soisi olevan hieman enemmän työtilaa, mutta tarjotullakin pärjännee mainiosti. Keittotilan kaappiseinän ikävästi rikkovan aukkokohdan voisi naamioida puolisyvällä kaapilla, joka toimisi mainiosti esimerkiksi ruokatarvikekomerona.

Avohyllyt taas olisivat trenditietoisen valinta.

Keittotila toimii nyt myös kulkuväylänä makuuhuoneeseen. Niin ei välttämättä tarvitsisi olla: Jos makuuhuoneen oven siirtäisi lähemmäs parveketta, olisi nyt lähes ylimitoitettuun makuuhuoneeseen mahdollista tehdä myös vaatehuone. Komeroitakin saisi lisäksi, jos ulkoseinän puolelle jättäisi 60 senttiä tilaa ennen ovea.

Muiden asuntojen tapaan myös tässä huoneistossa on huomioitu, että tarvittaessa niin työpiste kuin pienen lapsen sänkykin mahtuvat yhtä aikaa makuuhuoneeseen.

Kylpyhuoneen toimivuutta voisi varsin yksinkertaisesti parantaa wc-istuimen ja pesukoneen sekä sen päällä olevan IV-laitteen paikkaa vaihtamalla.

Se mahdollistaisi myös jonkin verran säilytystilaa kylppäriin, mikä lienee ihan toivottavaa.

MAINOS

Kommentoi

Havainnekuvasta puuttuvat kokonaan naapuritalot, mm viisikerroksiset . Ei tämä talo noin itseksesseen tuossa ympäristössä ole, mitä kuvassa annetaan ymmärtää.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jos pöntön ja iv-koneen paikan vaihtaa, pitäisi myös lavuaari siirtää tai ainakin vaihtoehtoisesti tehdä erillinen bideesuihku.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

28.1.
Kiinalainen matkailija on tuotu eristykseen Lapin keskussairaalaan koronavirusepäilyn vuoksi – potilas oli tullut Wuhanista
28.1.
Oulun ammattikorkeakoulussa ultralujasta teräksestä rakennetulla autolla pyritään parantamaan autojen energiatehokkuutta – "Tavoitteena oli suunnitella mahdollisimman luja ja kevyt auton runkorakenne"
28.1.
Karibianmerellä voimakas maanjäristys, useille maille annettiin tsunamivaroitus – Vedenalainen järistys oli voimakkuudeltaan 7,7 richteriä
28.1.
Lin­ja-au­to suistui ojaan Enon­te­kiöl­lä
28.1.
Oulun keskustan Snellmaninpuistolle laadittiin rakennussuunnitelma – puistoon suunnitellaan oleskelumahdollisuuksia ja taidepolkua
28.1.
Trump: Palestiinalle itsenäinen valtio, Israelin miehittämät siirtokunnat tunnustetaan, Jerusalem säilyy "jakamattomasti" Israelilla, Palestiinalle pääkaupunki Itä-Jerusalemiin
28.1.
Hiihtosuunnistuksen kuusinkertainen nuorten maailmanmestari Liisa Nenonen muutti Ouluun opiskelemaan: "Lunta on pitänyt etsiä" Tilaajille

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli on huono maan itäosassa sekä Päijät-Hämeen, Keski-Suomen, Keski-Pohjanmaan, Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun maakunnissa lumisateen, lumisten teiden ja sohjoisten teiden vuoksi.
Ajokeli on huono Lapin länsiosassa sekä seuraavissa Lapin kunnissa: Posio ja Kemijärvi pöllyävän lumen vuoksi.
Ajokeli muuttuu huonoksi aamusta alkaen maan etelä- ja keskiosassa lukuunottamatta Ahvenanmaan maakuntaa lumi- tai räntäsateen vuoksi.

Lukijakuvat

Katsotuin tänään

Iitaz

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Hinnoittelevatko selluköpit itsensä työttömäksi?

Ei mitään rajaa taas suomalaisen työntekijän haukkumisella. Ylen telkemän tutkimuksen , Yle uutiset Politiikka 28.2.201... Lue lisää...
taas aivan bullshitt...

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

29.1.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Pohjoisen kattavimmat mediatilat ja monipuoliset markkinoinnin palvelut printtiin ja digiin.

Kaleva Media B2B asiakasratkaisut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityksille


stats-image