Perheasunto löytyy eril­lis­ta­los­ta Oulun Soit­ta­jan­kan­kaan ka­pel­li­mes­ta­ris­sa

Asuntoon saavutaan katoksen kautta. Katoksessa on tilaa myös autoille ja pyörille. Suunnittelussa on paneuduttu huolella asukkaan matkaan kadulta aina sisälle kotiin saakka. KUVA: Jopera Rakennuspalvelu Oy
Asuntopuntari 11.6.2018 7:00
Matti Lakkala

Asunto Oy Oulun Tahti. Jopera Rakennuspalvelu Oy. Suunnittelu Arkkijussi Oy. Asunto C10, 5h+k+khh+s, 125,5 neliötä. Vh. 263 600 euroa.

Hiukkavaara on oululaisille tuttu puheenaihe, eikä suotta. Alueelle rakentuu kodit 20 000 ihmiselle.

Keskustan sykettä kaipaavalle alue on korpea. Rotuaarille on taitettava noin seitsemän kilometrin matka. Toisaalta Hiukkavaaran keskuksen palvelukaavailut lupaavat, että keskustaan ei ole välttämätöntä päästä ainakaan päivittäin. Poikkimaantien siltakin helpottaa kulkemista.

Keskustan puutetta kompensoi myös kiistattoman hyvät ulkoilumahdollisuudet heti takapihalla.

Rakentuva suuralue koostuu tiiviisti rakennetuista saarekkeista luonnon ympäröimänä. Eräs saarekkeista on Soittajankangas, kilometrin päässä Hiukkavaaran keskuksesta.

Soittajankankaalle Vaalantien puolelle, kokoojakatu Soittokunnantien kupeeseen, valmistuu kesäksi 2019 erillistalojen yhtiö.

Toisiinsa kytkettyjen tai kytkemättömien erillistalojen yhtiöt ovat yleistyneet, ja täältäkin niitä äkkää pikakatsauksella useampia.

Oman perunamaan ja reippaan hajuraon naapuritaloon haluavaa voi tiiveys häiritä. Jos taas multasormensa saa tyydytettyä vähemmälläkin, ja lähiön asukastiheys tuo enemmänkin turvaa kuin ahdistusta, on yhtiömuotoinen pientaloasuminen todella toimivaa asukkaan näkökulmasta.

Myös kaupunkikuvallisia etuja on. Yhtiö suunnitellaan yhtenäiseksi kokonaisuudeksi, ja ympäristö muotoutuu näin helpommin harmoniseksi.

Korttelissa valkoisten ja tummanharmaiden lapekattoisten asuinrakennusten, autokatosten sekä lauta- ja pensasaitojen porrastava sijoittelu luo viihtyisää miljöötä. Alueen talvikaupunkistrategian mukaisia lumenläjityspaikkoja ei ole varattu ylen määrin, mutta löytyvät kuitenkin.

125 neliön kokoinen neljän makuuhuoneen perheasunto on kaksikerroksinen. KUVA: Jopera Rakennuspalvelu Oy

Yhteensä 16 asuntoa vaihtelevat kooltaan hieman alle 80-neliöisestä kolmiosta tässä tarkastellun 125 neliön neljän makuuhuoneen kaksikerroksiseen perheasuntoon.

Talokokonaisuudesta huokuu varmaotteinen suunnittelu kautta linjan. Oleskelutilat ja -pihat ovat lännen puolella, makuuhuoneet idän puolella. Suunnittelussa on myös paneuduttu huolella asukkaan matkaan kadulta aina sisälle kotiin saakka.

Asuntoon saavutaan katoksen kautta. Katoksessa on myös tilaa autoille ja pyörille. Sen lisäksi sisääntulosta tekee erityisen miellyttävän pieni kivetty etupiha, jossa kasvaa yksi puu.

Sopivan tilavasta eteisestä avautuu näkymä portaan ohi asunnon päätilaan, kahden kerroksen korkuiseen keittiön ja olohuoneen yhdistelmään. Tila kylpee luonnonvalossa suurten länteen avautuvien ikkunoiden ansiosta. Olohuone jatkuu hulppean kokoiselle katetulle terassille.

Keittiö on napakan kokoinen, mutta lasku- ja säilytystila riittävät mukavasti erillisen saarekkeen ansiosta. Keittiöönkin on saatu luonnonvaloa sijoittamalla ikkuna altaan taakse, josta yläkaapit on jätetty muodikkaasti pois.

Yläkerran makuuhuoneissa on ikkunat kahteen suuntaan, joka on luonnonvalon ja näkymien kannalta luksusta.

Wc-pöntön parempi paikka olisi kodinhoitohuoneen puolella, kylpyhuone olisi näin tunnelmallisempi. Tilaan saisi luonnonvaloa ja tuuletusmahdollisuuden pienellä ikkunalla.

Kohteen suunnittelu on poikkeuksellisen laadukasta. Nimensä mukaisesti, yhtiön talot näyttävät esimerkillään kapellimestarin tavoin tahtia muille Soittajankankaan taloille.

MAINOS

Kommentoi

No nyt löytyi paikka niille ainaisille valittajille, jotka kitisee liian tiiviistä rakentamisesta tai puuston vähyydestä. Ostatte nyt tuolta mökin ja olkaa hiljaa. Saa huvipuisto tulla ja muutenkin rakentaa kaupunkia. Ja eläkää alottako. Tarina kertoo, että siellä on kauppakin. Ja saa tehä oman pottumaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Te keskustan meteliä kaipaavat , ette ole korpea edes nähnetkään. Kokemus maailmasta jää teillä parin korttelin sisään.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

101
Sirkkaleipää leivotaan nyt myös Oulussa – Fazerin sirkkajauho tulee Hollannista, koska kotimainen hyönteistuotanto ei riitä
57
Joka kymmenes työtön aktivoitui, kun aktiivimalli leikkasi etuutta, kertoo Kela
47
Ruotsissa sytytetty tuleen kymmeniä autoja - pääministeriltä kovasanainen tuomio
39
Nuorten maailmantuska voi synnyttää uuden luonnonsuojelubuumin: "Ilmastonmuutos on vaarallisempi kuin ydinsota"
29
Myllytullin entinen Oulun seudun ammattiopiston kortteli uusiutuu täysin - suurin osa rakennuksista puretaan ja tilalle nousee asuin-, liike- ja toimistorakennuksia
28
Uusi taksilaki voi tuoda ongelmia koulutakseihin – harvaan asutuilla alueilla kela-kyytien ajo saattaa houkutella yrittäjää enemmän
26
Uusi pienpanimotuotteisiin erikoistunut pub avataan Rotuaarille perjantaina – Mallaskellari haluaa laajentaa Oulun oluttarjontaa

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Millainen auto pitäisi laittaa ettet olisi kateellinen?

Vaurauden esittelyn sijaan, varakas voi arvostaa omaa ja lähimmäistensä terveyttä niin paljon, että ostaa ison kalliin ... Lue lisää...
Motoman

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.

Naapurit

14.8.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image