Passelin pa­ri­ta­loa­sun­non pohjatila on järkevä uudessa Hiuk­ka­vaa­ras­sa

KUVA: Rakennusliike Lapti Oy
Asuntopuntari 3.2.2020 7:00
Hanne Helminen

Asunto Oy Oulun Soittajansointu. Rakennusliike Lapti Oy. Suunnittelu Arkkitehtisuunnittelu Niskanen Oy. Asunto B3, 4h+kt+s, 83,5 neliötä. Mh. 73 400 euroa (vh. 209 400 euroa).

Toissa viikolla tällä palstalla seikkailtiin uudessa Hiukkavaarassa Soittajankankaan pohjoispuolella, jossa ammattirakentajien työsarka alkaa vähitellen olla lopuillaan. Samalla seudulla pysytellään tänäänkin ja hypätään Lipunkantajantien mutkan toiselle puolen.

Vastapäätä As Oy Oulun Tahtipihaa kuluvan vuoden elokuussa valmistuva As Oy Oulun Soittajansointu on tämän naapuruston viimeinen suurehko taloyhtiö.

Tontti rajautuu pohjoisreunaltaan puustoiseen puistoalueeseen. Jokaiseen taloon, kuten tavallista, kuuluu olennaisena osana oma katettu terassi, jonka voi halutessaan myös lasittaa.

KUVA: Rakennusliike Lapti Oy

Puiston puoleisissa taloissa asuntokohtaista pihaa ei käytännössä ole. Kadunpuoleisissa taloissa pihoja kyllä on, mutta mikäli havainnekuviin on luottaminen, ei niillä ole käytännössä lainkaan yksityisyyttä – ei naapurin, mutta ei myöskään kadun suuntaan.

Ongelma lienee toki hoidettavissa istutuksin, jotka jäävät asukkaiden huoleksi.

Yhtiön värimaailma on tavallista perinnehenkisempi, mutta yksitasoiset harjakattoiset talot vaakasuuntaisin puupaneelein verhottuine seinineen edustavat joka tapauksessa oululaisilla pientaloalueilla suosittua tyyliä.

Keskustaan on seitsemän kilometriä ja suurempiin kauppoihinkin useampi. Auto tullee siis tarpeeseen, mahdollisesti kaksikin. Tässä yhtiössä autolliset on huomioitu fiksusti varaamalla kulkupeleille riittävästi vierekkäistä tilaa talon eteen.

Toinen paikoista on katoksellinen ja lisäksi katoksellista tilaa löytyy esimerkiksi polkupyörille tai mopoille.

Kohteessa on seitsemän paritaloa ja neljätoista asuntoa. Neliömäärissä mitattuna asuntojakauma painottuu lievästi pieniin asuntoihin: 56-neliöisiä kaksioita on neljä, samoin 65–74-neliöisiä kolmioita. 83,5–94-neliöisiä neljän huoneen ja keittiön asuntoja on kuusi, joiden joukosta löytyy myös tämänkertainen esittelykohde.

Kaikissa asunnoissa pohjaratkaisun perusperiaate on melko lailla samanlainen: syvää runkoa halkoo eteisestä terassin ovelle johtava käytävä, jonka ympärille on sijoiteltu asuintilat.

Käytävä haukkaa ehkä neliön jos toisenkin, mutta pohja on silti rationaalinen.

Keittiön ja ruokailutilan yhdistelmä on napakka ja selkeärajainen kokonaisuus, jossa ikkunakin suhteutuu täsmälleen oikein ruokapaikkaan nähden. Jääkaappi on hieman sivussa, mutta etäisyys ruuanlaittopisteeltä on vielä siedettävä.

Vaatehuonetta ei ole. Pikkuvessa lienee mukavuussyistä näin suuressa asunnossa tarpeellinen, joten sitä ei voi tarkoitukseen uhrata. Komerotilasta tuskin tulee kuitenkaan puutetta, mutta pienimpään makuuhuoneeseen mahtuu toki vielä yksi komero tarvittaessa lisää. Lisättiin komero tai ei, vaatii työpöydän sijoittaminen sinne hieman järjestelyjä.

Muihin makuuhuoneisiin työskentelytilaa saa sen kummempia muuttamatta. Päämakuuhuoneessa tosin pöytätilaa olisi saanut jopa ikkunan eteen, jos ikkuna vain olisi toisessa paikassa.

MAINOS

Kommentoi

Tämä asunto on suunniteltu erittäin siisteille asukkaille. Jos asuntoon tulee kurakelillä esim. pienten lasten tai koirien kanssa, niin melkein asunnon puoleen väliin täytyy kävellä että pääsee pesutiloihin. Sen jälkeen siivoat eteistilat. Olisipa pesutiloihin käynti läheltä ulko-ovea niin tilanne paranisi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

En kyllä ymmärrä, että asunnot pitää pilata aivan liian pienillä huoneilla. Tuo sopii erittäin huonosti lapsiperheelle. Mtä kahdeksan neliön makuuhuoneilla tekee tai 12 neliön makuuhuoneella, johon on yksi seinä ympätty kaappia täyteen parin neliön verran. Sänky mahtuu mutta muuta ei. Varasto kans aivan liian pieni. Lasten lelut ja harrastevälineet, niin aivan täynnä. Ja yksi huomioitava seikka myös asunnon eteen pysäköitävät autot. Se tekee pihasta vaarallisen pikkulapsille jatkuvan talojen ohi menevien autojen vuoksi. Piha on rauhaton ja talvella löytyy aina joku joka tyhjäkäyttää autoa tarpeettomasti niin pakokaasut tunkee sisälle.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

hiukkavaara,kivikkokangas,kiulukangas ym uudet alueet järkyttäviä slummeja,ois ollu tilaa rakentaa väljemminkin,mutta painajaismainen paikka asua tuommoinen!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Melko ahdasta. Neliöt olisivat riittäneet kolmioksi varsin hyvin, mutta nyt pohja näyttää tungetulta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

22:47
Uusien elämysten iltapäivä – Lentopalloseura Etta sai Iissä uusia ystäviä: "Tällaiset pelit ovat lajille älyttömän tärkeitä" Tilaajille
22:02
Son Tottenhamin sankari – Arsenal juhli murskavoittoa
21:23
Hallitus aikoo muuttaa potilasdirektiivin toimeenpanoa sote-uudistuksen yhteydessä
21:09
Miten hallita aikaa niin, että rentoutumisellekin jää tilaa? Oululaisopiskelija: "Tärkeintä jaksamiselle on ehtiä möllöttää välillä kotona"
19:46
Iin uudessa liikuntahallissa lähes 500 katsojaa, Ettan peliesitys ei riittänyt
19:45
Lentopallohuumaa Iissä – nimikirjoitukset menivät kuin kuumille kiville, vaikka Ettan esitys pelikentällä jäi pahasti vajaaksi
19:41
Tuuletus täynnä tunnetta – Oulun Pyrinnön 19-vuotias Samuel Purola täräytti 200 metrillä kotimaisen huippuajan 20,85
60
Jokaisessa julkisessa laitoksessa ei voi käydä vessassa Oulussa, vaikka kyseessä olisikin verovaroin kustannettu laitos – "Hädässä olevaa ihmistä yleensä autetaan"
47
Kätilöliiton mukaan huoli synnyttäjien ja vauvojen turvallisuudesta on maanlaajuinen – "Arvostammeko me uusien lasten syntymää ja perheitä satsaamalla heihin?"
41
Pohjois-Pohjanmaan museon kellarikerros jouduttiin sulkemaan – tutkimuksissa löydettiin terveydelle vaarallisia rakennusmateriaaleja
34
"On vain ajan kysymys, milloin osastolla tapahtuu potilasvahinko" – Yle: Oysin kätilöt ovat huolissaan potilasturvallisuudesta ja kannelleet aville, vastuualuejohtaja kiistää väitteet
34
Merivesi voi nousta rajusti Perämerellä, merivartiosto varoittaa: "Näin kovat ennustukset ovat todella harvinaisia"
33
Puheenaihe: Keskittyykö uutismedia liikaa Suomessa? "Digitaalinen julkaisutoiminta syrjäyttää painettua mediaa, murros vaatii resursseja ja osaamista"
28
Suomen teillä kurvailee tuhansia alaikäisiä autoilijoita – 12 000 alle 18-vuotiasta sai viime vuonna poikkeusluvan, ja tuhansia hakemuksia on jonossa

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli on erittäin huono Etelä-Lapissa ja Keski-Lapissa sekä seuraavissa Pohjois-Pohjanmaan kunnissa: Pudasjärvi, Taivalkoski ja Kuusamo lumisateen vuoksi.
Ajokeli on huono Pohjois-Karjalan ja Kainuun maakunnissa sekä Pohjois-Lapissa lumisateen vuoksi.

Tuulivaroitus maa-alueille: Etelä-Pohjanmaan, Pohjanmaan ja Keski-Pohjanmaan maakunnissa etelän ja lounaan välinen tuuli on vaarallisen voimakasta aluksi, tuulen nopeus puuskissa 25 m/s.
Maan etelä- ja itäosassa sekä Satakunnan, Pirkanmaan, Keski-Suomen, Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun maakunnissa etelän ja lounaan välinen tuuli on voimakasta, tuulen nopeus puuskissa 20 m/s.
Etelä-Lapissa etelän ja lounaan välinen tuuli on voimakasta yöllä ja aamulla, tuulen nopeus puuskissa 20 m/s.
Ahvenanmaan, Varsinais-Suomen, Uudenmaan ja Kymenlaakson maakunnissa lounaistuuli on voimakasta iltapäivällä ja illalla, tuulen nopeus puuskissa 20 m/s.

Keski-Suomen, Pohjois-Savon, Pohjois-Karjalan, Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun maakunnissa sekä Etelä-Lapissa jalkakäytävät ovat erittäin liukkaita, koska niillä olevan jään päällä on vettä.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Marinin kallis vedätys

158 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Miksi asuntojen arvo laskee koko suomessa?

kysykääpä itseltänne että missäpäin oulua haluaisitte asua, jos olisi varaa. Siellä eivät hinnat laske. Kaikki eivät näe... Lue lisää...
Sijaintisijainsijain...

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

15.2.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu


Pohjoisen kattavimmat mediatilat ja monipuoliset markkinoinnin palvelut printtiin ja digiin.

Kaleva Media B2B asiakasratkaisut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityksille


stats-image