Oulun mat­ka­kes­kuk­sen asuintornin kaksiossa neliöt on käytetty tarkoin

Rakentaminen radan keskustan puoleisella asema-alueella painottuu kolmeen asuintorniin, jotka valmistuvat vaiheittain vuoden 2020 loppuun mennessä. KUVA: Lenmminkäinen Talo Oy
Asuntopuntari 27.11.2017 7:00
Hanne Helminen

Asunto Oy Oulun Asemantorni I. Lemminkäinen Talo Oy. Suunnittelu Arkkitehtitoimisto Arkdesign Oy. Asunto 61, 2h+kt, 45,5 neliötä. Mh. 56 436 euroa (vh. 188 120 euroa).

Rautatietä reunustavat jo Etu-Lyötyssä kaksitoistakerroksiset talot. Yhtä monta kerrosta nähdään radan varressa pian ydinkeskustakorttelienkin kohdalla, sillä yksi Oulun keskustelluimmista rakennushankkeista on vihdoin alkanut.

Kyse on tietenkin matkakeskuksesta tai oikeastaan siitä, mitä suunnitelmista on vielä jäljellä.

Rakentaminen radan keskustan puoleisella asema-alueella painottuu kolmeen asuintorniin, jotka valmistuvat vaiheittain vuoden 2020 loppuun mennessä. Ensimmäistä rakennusvaihetta, As Oy Oulun Asemantorni I:tä, odotellaan valmistuvaksi jo ensi vuoden joulukuulla.

Täällä asutaan matkustamisen polttopisteessä, junaan pääsee käytännössä kotiovelta. Jos mieluummin liikkuu omalla autolla, sille löytyy paikka hallista.

Näyttävään taloon mahtuu paljon asuntoja ja tässä tapauksessa niitä on melkeinpä poikkeuksellisenkin monta, yhteensä 120 kappaletta. Lukumäärä selittyy sillä, että asuntojakauma käsittää vain yksiöitä ja kaksioita 26 ja 50 neliön väliltä.

Juuri pienille asunnoille on markkinoilla kuitenkin eniten kysyntää ja rakennuspaikka sellaisten rakentamiselle on tässä tapauksessa myös erinomainen.

Rakennusten yleisilme on pitkälti sama kuin Etu-Lyötyn torneilla, mutta havainnekuva lupaa tällä kertaa kirkkaiden värien asemesta valkoista.

Asunnot sijoittuvat kerroksissa pitkän käytävän molemmin puolin, mikä on omiaan luomaan hotellimaista vaikutelmaa. Lisäksi tämän käytännön seikan myötävaikutuksella rakennuksen kumpikin pitkä julkisivu muodostuu käytännössä lasitetuista parvekkeista.

Toimivan yksiön tai kaksion suunnitteleminen ei pitäisi olla kovin haasteellinen tehtävä. Suunnittelu helpottuu vielä entisestään, kun talossa on vain pieniä asuntoja ja ehkä juuri siksi nämä Asemantornin kodit ovat pääpiirteittäin laadukkaita ja jopa niin fiksusti suunniteltuja, että on vaikeus valita huoneistomalleista paras. Se on harvinainen tilanne.

KUVA: Lenmminkäinen Talo Oy

Tämä seitsemännen kerroksen 45,5 neliön näppärä kaksio on päätyhuoneisto, jossa tila on käytetty tehokkaasti hyväksi. Saunaa ei ole, kuten ei muissakaan talon asunnoissa yhtä kaksiomallia lukuun ottamatta. Saunan ystäviä harmittanee tieto siitä, että myöskään yhteiskäytössä olevaa saunaa ei talosta löydy.

Yksi suurimmista ongelmista on yleensä saada pieneen asuntoon mahtumaan tarpeeksi säilytystilaa. Siitäkään ei tässä asunnossa ole pulaa. Liukuovelliseen makuutilaan saa mahtumaan hienosti myös esimerkiksi työpöydän niin halutessaan, vaikka ikkunan eteen.

Pohjakuvassa ei ole esitetty minkäänlaista kalustussuunnitelmaa, mutta huoneiston kalustamisen pitäisi olla tällaisella pohjalla melko lailla vaivaton tehtävä.

Huonekalujen sijoittelua helpottaa vielä sekin, että koko asunto on varustettu nykyaikaiseen tapaan vesikiertoisella lattialämmityksellä.

Esite lupasi selkeitä pohjaratkaisuja, jotka ottavat neliöistä kaiken irti. Tällä kertaa se ei ollut pelkkää sanahelinää.

MAINOS

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (22)

Junanjyskytystä ja liikenteen meteliä tiedossa asukkaille. Ja talot ovat sitä paitsi tosi rumat. Ei mitään mielikuvitusta tai raikasta arkkitehtuuria.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hyvä että asuntoja rakennetaan ja vielä parempi kun ne menee kaupaksi. En vain ymmärrä miksi talot pitää olla aina sijoitettuna ikkunat vastakkain, kun ne voisi kääntää noin 45 asetta, jolloin kaikilla olisi vapaa näkymä maisemaan.

* *
* *
* *

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Sopiva henkilölle, joka ei viihdy paljon kotona tai jota ei klaustrofobia vaivaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Vali vali. Sopivia ja hyviä asuntoja niille, joiden elämäntilanteeseen kyseisenlaiset asunnot sopivat. Ei mikään asunto ole kaikkiin elämäntilanteisiin. iso omakotitalo ei liene useimman yksinelävän ensimmäinen vaihtoehto tai pieni yksiö lapsiperheen. Sijainti on aivan huikea sellaiselle, joka tykkää asua keskustassa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tuo on hyvä sijainti ja sopiva tila perustaa 'rentouttavaa itämista hierontaterapiaa' tarjova yritys.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Pieniä luukkuja sijoittajille, jotka vuokraavat ylihintaan eteenpäin. Muuten olisi enemmän neliöitä, sauna ja reippaasti autopaikkoja. Pari vuotta tässä jo etsitty keskustasta/läheltä isompaa (80m2+) uudehkoa kolmiota kahdella autopaikalla, jonka korttelit ei ole ahtaasti rakennettu. Aika hiljaista on, paitsi jos on varaa liki 400000€ asuntoihin. Mietittiin että mieluummin sitten muutetaan kerralla Etelä-Suomeen ison kaupungin nukkumalähiöön, kuin johonkin Oulun ritaharjuun tai metsokankaalle. Olisi korkeakoulutetuille parempia töitäkin. Oulu kuihtuu käsiin sijoittajien ahneuden ja typerän kaavoituksen vuoksi, tunnen muitakin jo saman tehneitä. Eivät kuulemma aio muuttaa takaisin Ouluun, enkä kyllä enää ihmettele että miksi. Keskustassakaan ei ole enää kuin pitserioita, baareja ja Valkea.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tervetuloa eteläsuomeen. Saat tuolla rahalla täältä n. 60m^2 ja kadunvarsipaikan n. 4-5 korttlein päästä asunnostasi,

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Olen asunut Espoossa ja Helsingissä ja tehnyt myös paljon matkatyötä. Näiden nukkmalähiöissä ne sitten vasta osakkeet maksavatkin kaksin kertaisesti ja muutenkin erakoituneiden ihmisten kanssa eläminen ei tunnu siltä, että elämä olisi siellä sitten parempaa. Ihmettelin heidän elämässään sitä, että esim. sisarukset eivät käy kylässä toistensa luona. Kai se on sama asia kun toimittaja ihmetteli TV:ssä, että kun hän asui vuoden Rovaniemellä niin ensimmäiseksi hän oli kysynyt lasten leikkipuistossa muilta, että se todella hyvin kun tänne on tuotu kolme poroa ihan lapsia varten. Paikalliset oli sanoneet, että kyllä ne on ihan vapaana olevia ja itse tulleet tänne.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tampereella näytti olevan likipitäen sama hintataso kuin Oulussa, toki myös samoja ongelmiakin mutta samalla vaivalla muuttaa 10-15km päähän Tampereen keskustasta kuin 10-15km päähän Oulun keskustasta. Onpahan pari tuntia enemmän päivän valoa talvisin ja kuukauden pidempi kesä sekä lyhyempi talvi. Myös palvelut eri tasoa. Töitäkin olisi molemmille tarjolla ja paremmalla palkalla. Pääkaupunkiseutu harkinnassa, mutta mielellään ei sinne.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei tuo kyllä ole mikään matkakeskus, vaan keskustaan rakennettu tornitalokompleksi jossa on paljon yksiöitä. Uuden kaupunginosan nimeksi ehdotan Sinkkulaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Minulle sopiva. En ostaisi mutta voisin kyllä vuokrata. Keittiötä tai ruokapöytää en niin kauheasti tarvitse ja säilytettävistä tavaroista olen yrittänyt päästä eroon.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

taloyhtiönlaina lyhennyksineen 581€ vastike 125€ tontinvuokra 87€
yhteensä 793€ tähän päälle mahdollinen henkilökohtainen asuntolaina
,,,,,,halpaa asumista tiedossa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Näyttää ihan hyvältä, saattaisin jopa ostaa ellen olisi juuri muuttanut alemmas Rautatienkadulle.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Minusta tuo eteisen ja keittiön yhdistelmä on karmea. Eteisessä ei tilaa mikäänlaiselle kalusteelle, jolle saisi laskea pientavaroita käsistään, on astuttava keittiöön saakka. Joka ei tosin ole kaukana, mutta ei varmaankaan sitä tarkoitusta varten. En myöskään näe sitä säilytystilaa mitenkään erityisen paljon.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ja keittiöstä pitää ilmeisesti roudata ruoka seinän toiselle puolelle? Tuskin tuossa keskellä keittiötä on tilaa pienennetään pöydälle, ja vaikka olisikin, niin tulisi kulkuväylälle. Jäisi ostamatta

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

tervetuloa asumaan pieneen asuntoon, tuo "ongelma" kantaa ruokaa keittiöstä jonnekkin muualle on varmasti sadoissa tuhansissa suomalaisissa kodeissa joilla ei ole varaa isompaan asuntoon. Itse en ole asunut vielä 33v iässä kertaakaan omassa vuokra-asunnossa jossa olisi keittiönpöytä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hyvässä pienessä asunnossa on tupakeittiö tai avoin keittiö. Ei vie tilaa ja avaruuden tuntu säilyy.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Minkähän takia makuuhuoneeseen kaksi liukuovea,,,,,,,,,no otappa mittasuhteista selvää ja alappa kalustaan :D

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (22)

Uutisvirta

14:02
Diplomaattilähde: Turkin viranomaiset aikovat tänään tutkia Saudi-Arabian konsulaatin Istanbulissa - konsulaattikäynnin yhteydessä kadonneen toimittajan kohtalosta tarjolla vain spekulaatioita
13:55
Oulun kierrätyskeskus suljettuna kahden viikon ajan
13:54
Eduskunnan jättävä Antero Vartia on perustanut säätiön torjumaan ilmastonmuutosta
13:49
Ilmastonmuutos tuo eteläisiä sienilajeja pohjoiseen - suppilovahvero on hivuttautunut vuosien saatossa Lappiin asti
13:28
Poikapingviinipari sai lahjaksi aidon munan ja alkoi hautoa sitä
13:23
Airiston Helmi -tutkinnassa vangitut vaativat vapauttamistaan – asianajajan mukaan vangitsemisen jatkaminen olisi kohtuutonta
13:21
Kärpät risteilee fanien kanssa marraskuussa – Odotukset maltilliset: ”Jos saamme yli sata kannattajaa mukaan, niin se olisi jo hieno asia”

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

KUINKA ALAS HALLITUS VOIKAAN MENNÄ

225 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Sipilän ylimielisyys syöksee keskustan oppositioon!

Sipilä on täysi tunari, jonka tuhoja joutuu kokonainen sukupolvi suomalaisia korjailemaan. Onneksi ei saa enempää aikaan... Lue lisää...
Touho-serkun sukua, ...

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

15.10.

Fingerpori

15.10.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image