Neliö Kiulukankaan maamerkki-korttelissa on kons­tai­le­ma­ton – hulppea olohuone jatkuu terassille

KUVA: Matti Lakkala
Asuntopuntari 13.1.2020 7:00
Matti Lakkala

As Oy Kiulukankaan Terva III. Rakennusteho Oy. Suunnittelu Arkkitehtitoimisto Vauhtiviiva Oy. Asunto D1, 4h+kt+s, 84 neliötä. Mh. 65 900 euroa (vh. 219 600 euroa).

Kiulukangas on Rannanperän eteläpuolelle, Raitotien varteen 2010-luvulla rakennettu asuinalue Oulussa.

Alue on pientalovaltaista ja keskustan sykkeeseen on matkaa, mutta hyvänä puolena Hiukkavaaran metsäiset ulkoilumaastot hiihtolatuineen alkavat lähes suoraan talojen takapihoilta.

Ohi kulkeva suuri sähkölinja rajaa muusta Kiulukankaasta erilleen yhden korttelin, joka rakennusten kerrosluvun vuoksi toimii alueen maamerkkinä Raitotielle päin.

Kortteli koostuu kolmesta suorakaiteen muotoisesta nelikerroksisesta kerrostalosta sekä yhdestä yksikerroksisesta rivitalosta.

Ensimmäinen, lähimpänä Kuusamontietä sijaitseva kerrostalo sekä Muuripadantien varteen sijoittuva rivitalo ovat valmiita.

Toinen kerrostalo on harjakorkeudessaan, kolmas vielä aloittamatta.

Korttelin ajoreitit, joiden varsilla sijaitsevat pysäköinti ja pihavarastot, jakavat piha-alueen pienempiin osiin.

Pysäköintikatokset sijoittuvat kerrostalojen väleihin. Rivitalon pysäköinti on talon päädyssä autokatoksessa, jonne sijoittuvat myös kylmät asuntokohtaiset varastot.

Rivitalon asunnoille rajataan istutuksin omat, talon länsipuolella sijaitsevat pihat, jotka yhdistyvät mukavasti korttelipihan yhteiseen oleskelu- ja leikkialueeseen.

Rivitaloasuntojen pihojen aurinkoisuutta saattaa tosin etenkin keväällä ja syksyllä hieman häiritä keskimmäinen kerrostaloista, joka sijoittuu ilta-auringon puolelle.

Koska rivitalo on mittakaavaltaan täysin erilainen verrattuna kerrostaloihin, voisi sen arkkitehtuurikin olla kerrostaloista poikkeavaa.

Rivitalossa on kuitenkin päädytty käyttämään kerrostaloissa hyväksi havaittuja arkkitehtuurin teemoja, kuten terassien puolen julkisivun taittelua sekä värimaailmaa, jossa vaaleaa sävyä käytetään lähinnä asuntojen avautumissuunnassa ulkokuoren ollessa pääasiassa tumma.

KUVA: Rakennusteho Oy

Rivitalon kaikki kuusi asuntoa ovat kolmen makuuhuoneen perheasuntoja ja pohjiltaan samanlaisia keskenään lukuun ottamatta päädyn 84-neliöistä, muita suurempaa asuntoa. Päädyssä sijaitseva talon tekninen tila tekee asunnosta hieman muista poikkeavan muotoisen.

Asuntoihin tullaan sisään Muuripadantien puolelta. Eteisestä avautuu miellyttävä, pitkä suora näkymä aina olohuoneen lasiselle parvekeovelle ja siitä ulos asti. Eteisestä pääsee kahteen pienempään makuuhuoneeseen, jotka ovat kalustettavissa pienestä koostaan huolimatta.

Keittiö on konstailematon, mutta hyvin mitoitettu täyskorkeine kylmäsäilytyskaappeineen. Pesutiloihin, jotka ovat kompaktit, mutta toimivat, on kulku keittiön kohdalta.

Ovellinen suihkunurkkaus pitää muun kylpyhuoneen kuivana, mikä on hyvä pyykkihuollon sijaitessa samassa tilassa.

Päätyasunnon lisäneliöt on hyödynnetty osin makuuhuoneissa, mutta eniten lisäystä on olohuoneessa, joka on kolmanneksen viereisiä asuntoja suurempi. Hulppea olohuone jatkuu suurten ikkunoiden välityksellä reilulle, lähes 20-neliöiselle terassille, joka on pikku rappusin yhteydessä pihaan.

Kaappitilaakin on asunnossa mukavasti. Ainoastaan muun varastotilan pieni määrä arveluttaa. Mahtuvatko koko perheen harrastusvälineet autokatoksen varastoon?

MAINOS

Kommentoi

Uutisvirta

24.1.
Suomalaisille ilmanpuhdistimille ryöpsähti kova kysyntä Kiinassa – jättivaltioon tilattu satoja laitteita torjumaan koronaviruksen leviämistä
24.1.
Wuhanin koronavirus rantautui Eurooppaan: Ranskassa vahvistettu kaksi tartuntaa, Ruotsissa peruttu kiinalaisten ryhmien matka Norrbotteniin
24.1.
Oulun yliopistoon hankittiin itseohjautuva auto, ja se on ensimmäinen askel uuden koulutusohjelman käynnistämisessä
24.1.
Kaavailtu Baltian lentopalloliiga kiinnostaa suomalaisia seuroja, myös Ettaa – Olli Kuoksa: "Suomen liiga ei ole kehittynyt 25 vuodessa mihinkään" Tilaajille
24.1.
Emmi Peltonen lyhytohjelman jälkeen viidentenä EM-taitoluistelussa – "Nyt on magee fiilis etenkin kaikkien hankaluuksien jälkeen"
24.1.
Williams ja Osaka katsomoon Australian avoimissa – Federer kuilun partaalta jatkoon
24.1.
Vankiloiden toimintamallin mullistus alkaa Hämeenlinnasta: vartijoista valmentajia – "Ei sovi vaarallisille vangeille"

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli on huono Pohjois-Savon, Pohjois-Karjalan ja Kainuun maakunnissa sekä Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa lukuun ottamatta Pudasjärven, Taivalkosken ja Kuusamon kuntia lumisateen vuoksi.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Miksi vetää maalle sähköjä?

130 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Henkilö joka suostuu ottamaan vastaan vain osa-aikatyötä

Se aika, että ihminen elää vain työstä ja työlle on ohi. Huonosti on sellaisella ihmisellä asiat, jolla ei muuta ole kui... Lue lisää...
PORHO

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

25.1.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Pohjoisen kattavimmat mediatilat ja monipuoliset markkinoinnin palvelut printtiin ja digiin.

Kaleva Media B2B asiakasratkaisut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityksille


stats-image