Kaksio kuusi­kym­men­lu­vun tunnelmissa löytyy kerrostalosta Heinäpään ja Li­min­gan­tul­lin rajalta

Asuntopuntari 28.10.2019 7:00
Hanne Helminen

Asunto Oy Oulun Pilkku. Bonava Oy. Suunnittelu Arkkitehtitoimisto Lukkaroinen Oy. Asunto A 22, 2h+k, 52,5 neliötä. Mh. 50 923 euroa (vh. 169 923 euroa).

Valjaspuiston kortteli Heinäpään ja Limingantullin rajaseudulla koostuu neljästä noppatalosta ja pitkästä Limingantien varteen sijoittuvasta muurimaisesta massasta, joka käsittää neljä erillistä, pääasiassa vuokra-asumiseen tarkoitettua taloyhtiötä.

Korttelin rakentamisessa ollaan noin puolimatkassa, sillä Pilkun lisäksi tulossa on vielä kaksi muuta noppaa ja muurin viimeinen palanen.

Kun rakentamisen volyymi on tätä luokkaa, on kaupunkikuvallinen muutos muun muassa moottoripyörätarvikkeita, huonekaluja ja menovettä myyvien yritysten tyyssijasta asuinkerrostalokortteliksi varsin merkittävä, eikä keskustan eteläinen portti ole enää entisensä.

Hevoslaitumet, joihin alueen nimistö juontaa juurensa, ovat kaukainen muisto vain.

Korttelin lounaiskulmaan rakennettavaa Pilkkua reunustavat niin autoramppi kuin pihalle sijoittuvat autopaikatkin, joten alimpien kerrosten näkymissä ei ole kehumista. Ylimpiin kerroksiin muuttaville on kuitenkin tarjolla kaupungin ja tehtaan siluettia, ehkä suistomaisemaakin.

Kahdeksan asuinkerrosta ja 43 uutta asuntoa on maltillinen määrä siihen nähden, että välittömään lähiympäristöön on suunnitteilla jo valmistuneen Puistovahdin kaveriksi lisää korkeaa rakentamista.

Tarjolla on toinen toistaan erikoisempia moderneja ratkaisuja ja lisäksi yksi mielenkiintoinen tuulahdus menneisyydestä.

Pidätkö 1960-luvulle tyypillisistä asuntopohjista, mutta haluaisit silti asua vastarakennetussa kohteessa ilman vanhan talon mukanaan tuomia remonttihuolia? Tilaisuutesi on tullut, eikä se välttämättä kerrostalorintamalla myöskään toistu ihan pian.

Tästä asunnosta löytyy siis ihan oikea ruokapaikallinen keittiö, jollaisia ei 2010-luvun kerrostaloasunnoissa juuri olla nähty. Myös huoneiston neliömäärä lähentelee lukemaa, jota muutamia vuosikymmeniä sitten pidettiin kaksiolle optimaalisena.

Lyhyen ajan sisällä myyntiin tulleista kohteista vastaavia eli kohtuullisen hyvällä pohjalla varustettuja reilun kokoisia kaksioita on löytynyt vain muutama, joten mieluisasta poikkeuksesta on kyse.

Pohja on suhteellisen toimiva sellaisenaan ja säilytystilaakin löytyy runsaasti. Makuuhuoneen kokoon nähden olohuone on pieni, mutta toisaalta tämä mahdollistaa sen, ettei työpisteen tarvitse olla näkösällä olohuoneen nurkassa.

Naulakkokaluste piilottaa häveliäästi kulkuyhteyden kylpyhuoneeseen, mutta vieläkin fiksumpaa olisi ollut avata kylppäri eteiseen ja yrittää mahduttaa narikka ulko-oven vasemmalle puolelle – silloin olohuone suurenisi ja käytäväsokkelonkin määrä vähenisi olennaisesti.

Kylppärissä vakiopulma, ettei pöntöltä yllä kurottamaan lavuaarille, on ratkaistu erillisellä bideesuihkulla. Sen käytännöllisyys lienee pieni kysymysmerkki, joka punnitaan asuessa.

Alueen yleiseen tasoon nähden asunnon hinta on varsin kohtuullinen. Kohde sijaitsee kuitenkin vuokratontilla, joka nostaa asumiskuluja ja toisaalta tontin lunastushinta pompauttaa huoneiston todellisen kokonaishinnan yli 200 000 euron.

MAINOS

Kommentoi

Uutisvirta

20.11.
Postin työriitaan ei saatu keskiviikkona ratkaisua – PAU: keskeiset asiat yhä ratkaisematta
20.11.
Voitot kiersivät ravilegenda Pekka Korpea juhlakilpailussa – toisen juhlalähdön voittoon ajoi poika Janne Korpi
20.11.
Tähtitodistaja: Trump vaati Ukrainalta vastapalvelusta vierailusta Valkoiseen taloon
20.11.
Uutissuomalainen: Omistajaohjausministeri Paatero väläyttää Postin pilkkomista
20.11.
Kun professori Vesa Puuronen pyysi Mannerheimin kuvan poistamista kasvatustieteilijöiden kiltahuoneelta, oli lopputuloksena valtava myrsky
20.11.
Kaleva Live: 22-Pistepirkon Oulun-keikka keskiviikkona Tilaajille
20.11.
Pudasjärven lentokentän vuokrakiistan taustalla lukion ilmailulinjan oppitunnit – Suviseurojen järjestäjät odottavat oikeuden päätöstä lentokentän käytöstä

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Sinun valintasi - eroa AY-liitosta!

224 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Sinun valintasi - eroa AY-liitosta!

Kovapalkkaisimmat ammattityöntekijät kuuluu ammattiliittoon. Nytkin itselleni maksetaan 25% enemmän kuin TES määrää. Amm... Lue lisää...
FAKTAA.

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

21.11.

Fingerpori

21.11.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan kokonaistavoittavuus on 86 % Oulun markkina-alueen kuluttajista viikossa.

Kaleva Media Yrityspalvelut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityspalvelut/


stats-image