Asiantuntija

Kuinka saan heinänkasvun kuriin mökkitieltä?

Asiantuntija 25.7.2009

600 metriä pitkä mökkitien pohja on aikoinaan ajettu koneella, ojat kaivettu ja hiekkaa lisätty kunnolla. Nyt kun ei ole enää vuosiin hiekoitettu ja ajoakin on ollut vähemmän, niin tie heinittyy pahasti.
Heinät haittaavat jo autolla ajoa. Ne pitää keskikesällä niittää. Olisiko myrkytyksestä hyötyä ja kuinka pitkään? Mihin aikaan kesästä myrkytän ja mikä myrkky tehoaisi? Vai mikä konsti olisi paras?

Lahoavat laiturit ja ikkunanpielet

Asiantuntija 13.6.2009

"Tein mökillemme 1993 laiturialueen 2"x6" mäntylankusta ja kyllästin sen Valtilla moneen kertaan. Nyt lankut ovat mädäntyneet ja vaativat uusinnan", kertoo Jukka Reunanen. "Oma tulkintani on, että mäntypuu ei ole oikea materiaali. Kannakerakennelma on galvanoitua putkea, orret on painekyllästetty. Niissä ei ole ongelmaa. Ajattelen uusia kansilankut kuivatusta kuusilankusta tekemättä mitään kummempaa. Vai olisiko Siperian lehtikuusi parempi?"

Lisää uutisia Asiantuntija

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli on erittäin huono seuraavissa Lapin kunnissa: Simo, Kemi, Keminmaa, Tornio, Ylitornio ja Tervola lumipyryn vuoksi.
Ajokeli on huono Pirkanmaan, Keski-Suomen, Etelä-Savon, Pohjois-Savon, Pohjois-Karjalan, Etelä-Pohjanmaan, Keski-Pohjanmaan, Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun maakunnissa, Keski-Lapissa, Pohjois-Lapissa ja Lapin itäosassa sekä seuraavissa Lapin kunnissa: Ranua, Pello ja Rovaniemi lumi- tai räntäsateen vuoksi.
Ajokeli muuttuu huonoksi yöllä ja aamulla maan itäosassa sekä Päijät-Hämeen, Pirkanmaan ja Keski-Suomen maakunnissa lumi- tai räntäsateen vuoksi.

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

11.12.

Fingerpori

11.12.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan kokonaistavoittavuus on 86 % Oulun markkina-alueen kuluttajista viikossa.

Kaleva Media Yrityspalvelut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityspalvelut/