Vähäahon hurja juoksu-urakka lähestyy - ”joko olet hankkinut rak­ko­laas­ta­rei­ta?”

Onni Vähäaho harjoittelemassa tammikuussa. KUVA: Heikki Uusitalo
Hyvä Elämä 29.5.2014 15:36
Heikki Uusitalo

Nivalalaisen Onni Vähäahon hurja juoksu-urakka lähestyy.

Kaleva kertoi tammikuussa, kuinka Vähäaho oli aloittanut valmistautumisen kuuden vuorokauden juoksuun. Hänen tavoitteensa on juosta tuossa ajassa 550 kilometriä.

Nyt lähtöön on pari viikkoa. Startti on 14. kesäkuuta.

Mikä on tunnelma, kun h-hetkeen on noin kaksi viikkoa?

Ihan rauhallinen ja levollinen. Kaikki on mennyt hyvin. Se tekee mielen levolliseksi.

Joko olet hankkinut rakkolaastareita?

En ole hankkinut, mutta kaiken varalta varmaan pitää hankkia. Viime aikoina ei ole kyllä tullut rakkoja, mutta eipä ole tullut kuutta päivää juostuakaan. Kaikkeen pitää varautua.

Miten harjoittelu on sujunut? Paljonko kilometrejä takana?

Kiitos hyvin. Kaikki on mennyt hyvin, niin kuin fantasioissa. Ei ole ollut isoja sairasteluita eikä vammoja. Vähän päälle 2200 kilometriä on tälle vuodelle takana. Ihan hyvä määrä.

Jännittääkö, pelottaako?

Ei. Ennemminkin on sopivasti odottavainen tunnelma. Aika neutraali olo.

Mitä vielä teet ennen kuin sidot kengännauhat kiinni ja lähdet matkaan?

Tässä on vielä juoma- ja energiahankintoja. Varusteet pitää miettiä. Sitä listaa käyn läpi. Säätä pitää katsoa. Jos tulee paljon sadetta, se tuo lisää haastetta. Harjoittelu on pääosin ylläpitävää. Yksi kova harjoitusvuorokausi on vielä tällä viikolla: torstai-iltana 25 kilometriä, perjantaiaamuna kymppi ja illalla vielä 25 kilometriä. Muuten enemmänkin perusharjoittelua. Viikko ennen suoritusta lähden mökkilomalle ja heittelen vain onkea veteen.

Tiedätkö aiheesta enemmän?
Lähetä vinkki, kuva tai video!
13222
MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Ei kukaan voi juosta kuutta vuorokautta yhteen menoon, vaan täytyyhän välillä levätäkkin. Kait hän juoksee aamusta iltaan ja yön levättyään taas jatkaa matkaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Onhan se kiva että juoksee, mutta nämä urheilijoiden rakkovaivat ymv. saavat liikaa julkisuutta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kiva kuulla, että valmistautuminen on mennyt hyvin.
Ilkeitä kommentteja oli tammikuun Kalevan juttuun lähetetty, mutta tuskin se noin reipasta juoksijaa hidastaa.
Pidetään peukkuja ja seurataan mielenkiinnolla juoksun etenemistä!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

2-3 viikkoa pitäisi olla täysin juoksematta ja ajattelematta koko koitosta, että tommoiseen suoritukseen säilyisi riittävä nälkä loppuun asti. Kunnolle ei enää voi tehdä mitään, korkeintaan hankkia turhia rasitusvammoja ja jumeja.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kova poika. John Salo muuten juoksi Amerikan mantereen halki Los Angelesista New Yorkiin 5.3. - 27.5.1928 ja aikaa meni 588 tuntia 40 minuuttia 13 sekuntia ja matkaa kertyi 5508 kilometriä, etrtä seuraavaksi sellainen..vai mitä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Höpöpuhetta ja legendaa tuomoiset John Salot. Äijäkö muka olisi juossut Pekka Aaltoa ja maailman kovimpia ultrajuoksijoita nopeammin 5500km? Aika vähän päälle 24 vuorokautta?
Wikipedia:
Pekka Aalto on suomalainen ultrapitkien matkojen kestävyysjuoksija. Aalto on voittanut New Yorkissa juostavan 3 100 mailin (5 000 kilometrin) juoksukilpailun seitsemän kertaa. Viimeisimmän voittonsa hän saavutti elokuussa 2010 ajalla 46 vuorokautta, 7 tuntia, 37 minuuttia. Niin ikään New Yorkissa juostavan vuosittaisen Kuuden päivän juoksun Aalto on voittanut kolme kertaa. Aalto on Sri Chinmoy Marathon Teamin jäsen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

5.3. - 27.5.1928 tekee kylläkin himppasen enemmän kuin 24 vuorokautta, taitaapi olla rapiat 2,5 kk. Kyseessä oli etappijuoksu, ei nonstop-juoksu, joten juoksuaika on tosiaan reilusti pienempi kuin kalenterista katsottu ja kyllä John Salon suoritus on sen verran hyvin dokumentoitu ettei sitä ole syytä epäillä. Eri asia on kuinka kovaa nykyajan parhaat ultrajuoksijat matkan taittaisivat jos tarjolla olisi suhteessa yhtä kovat rahapalkinnot kuin 20-luvulla.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

21.7.
Oululainen Tommi Kostekivi nappasi Iskelmämestarin tittelin Kiuruvedellä – "Onhan tämä hassua, koska kilpailussa oli kova taso"
21.7.
Presidentti Volodymyr Zelenskyin puolue otti parlamentin hallintaansa Ukrainan sunnuntaisissa vaaleissa
21.7.
Alkava viikko voi tuoda Ouluun jopa 30 asteen helteet – odotettavissa hellevaroitus
21.7.
Siirtolapuutarhan mökkien ovet avautuivat vierailijoille, katso kuvia
21.7.
Äimäraution siirtolapuutarhassa oli sunnuntaina avoimien ovien päivä – siskosten mökissä värimaailma rakentuu turkoosin lipaston ympärille
21.7.
Irlannin Lowry tuuletti tuulisessa Pohjois-Irlannissa golfin major-voittoa, Korhonen 63. sijalle
21.7.
Keskittymisen mestari Lasse Virén elää vapaaherrana – "Suhteeni liikuntaan on huono", toteaa nelinkertainen olympiavoittaja

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Metsäpalovaroitus on voimassa Päijät-Hämeen ja Keski-Suomen maakunnissa, Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa lukuun ottamatta Pudasjärven, Taivalkosken ja Kuusamon kuntia sekä seuraavissa Lapin kunnissa: Simo, Kemi, Keminmaa, Tornio ja Tervola.

Hellevaroitus: Lähivuorokauden aikana on odotettavissa tukalaa hellettä Varsinais-Suomen, Satakunnan, Uudenmaan, Kanta-Hämeen, Päijät-Hämeen, Pirkanmaan, Keski-Suomen, Etelä-Pohjanmaan, Pohjanmaan, Keski-Pohjanmaan ja Pohjois-Pohjanmaan maakunnissa sekä Etelä-Lapissa.

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Koominen sijoitusneuvoja

Aika rankka yleistys tuo, että uuden auton ostaminen ilman, että vastaavaa käytettyä on saatavilla, olisi pelkkää näyttä... Lue lisää...
Autokaupoille

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

22.7.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image