Vähäahon hurja juoksu-urakka lähestyy - ”joko olet hankkinut rak­ko­laas­ta­rei­ta?”

Onni Vähäaho harjoittelemassa tammikuussa. KUVA: Heikki Uusitalo
Hyvä Elämä 29.5.2014 15:36
Heikki Uusitalo

Nivalalaisen Onni Vähäahon hurja juoksu-urakka lähestyy.

Kaleva kertoi tammikuussa, kuinka Vähäaho oli aloittanut valmistautumisen kuuden vuorokauden juoksuun. Hänen tavoitteensa on juosta tuossa ajassa 550 kilometriä.

Nyt lähtöön on pari viikkoa. Startti on 14. kesäkuuta.

Mikä on tunnelma, kun h-hetkeen on noin kaksi viikkoa?

Ihan rauhallinen ja levollinen. Kaikki on mennyt hyvin. Se tekee mielen levolliseksi.

Joko olet hankkinut rakkolaastareita?

En ole hankkinut, mutta kaiken varalta varmaan pitää hankkia. Viime aikoina ei ole kyllä tullut rakkoja, mutta eipä ole tullut kuutta päivää juostuakaan. Kaikkeen pitää varautua.

Miten harjoittelu on sujunut? Paljonko kilometrejä takana?

Kiitos hyvin. Kaikki on mennyt hyvin, niin kuin fantasioissa. Ei ole ollut isoja sairasteluita eikä vammoja. Vähän päälle 2200 kilometriä on tälle vuodelle takana. Ihan hyvä määrä.

Jännittääkö, pelottaako?

Ei. Ennemminkin on sopivasti odottavainen tunnelma. Aika neutraali olo.

Mitä vielä teet ennen kuin sidot kengännauhat kiinni ja lähdet matkaan?

Tässä on vielä juoma- ja energiahankintoja. Varusteet pitää miettiä. Sitä listaa käyn läpi. Säätä pitää katsoa. Jos tulee paljon sadetta, se tuo lisää haastetta. Harjoittelu on pääosin ylläpitävää. Yksi kova harjoitusvuorokausi on vielä tällä viikolla: torstai-iltana 25 kilometriä, perjantaiaamuna kymppi ja illalla vielä 25 kilometriä. Muuten enemmänkin perusharjoittelua. Viikko ennen suoritusta lähden mökkilomalle ja heittelen vain onkea veteen.

Tiedätkö aiheesta enemmän?
Lähetä vinkki, kuva tai video!
13222
MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Ei kukaan voi juosta kuutta vuorokautta yhteen menoon, vaan täytyyhän välillä levätäkkin. Kait hän juoksee aamusta iltaan ja yön levättyään taas jatkaa matkaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Onhan se kiva että juoksee, mutta nämä urheilijoiden rakkovaivat ymv. saavat liikaa julkisuutta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kiva kuulla, että valmistautuminen on mennyt hyvin.
Ilkeitä kommentteja oli tammikuun Kalevan juttuun lähetetty, mutta tuskin se noin reipasta juoksijaa hidastaa.
Pidetään peukkuja ja seurataan mielenkiinnolla juoksun etenemistä!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

2-3 viikkoa pitäisi olla täysin juoksematta ja ajattelematta koko koitosta, että tommoiseen suoritukseen säilyisi riittävä nälkä loppuun asti. Kunnolle ei enää voi tehdä mitään, korkeintaan hankkia turhia rasitusvammoja ja jumeja.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kova poika. John Salo muuten juoksi Amerikan mantereen halki Los Angelesista New Yorkiin 5.3. - 27.5.1928 ja aikaa meni 588 tuntia 40 minuuttia 13 sekuntia ja matkaa kertyi 5508 kilometriä, etrtä seuraavaksi sellainen..vai mitä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Höpöpuhetta ja legendaa tuomoiset John Salot. Äijäkö muka olisi juossut Pekka Aaltoa ja maailman kovimpia ultrajuoksijoita nopeammin 5500km? Aika vähän päälle 24 vuorokautta?
Wikipedia:
Pekka Aalto on suomalainen ultrapitkien matkojen kestävyysjuoksija. Aalto on voittanut New Yorkissa juostavan 3 100 mailin (5 000 kilometrin) juoksukilpailun seitsemän kertaa. Viimeisimmän voittonsa hän saavutti elokuussa 2010 ajalla 46 vuorokautta, 7 tuntia, 37 minuuttia. Niin ikään New Yorkissa juostavan vuosittaisen Kuuden päivän juoksun Aalto on voittanut kolme kertaa. Aalto on Sri Chinmoy Marathon Teamin jäsen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

5.3. - 27.5.1928 tekee kylläkin himppasen enemmän kuin 24 vuorokautta, taitaapi olla rapiat 2,5 kk. Kyseessä oli etappijuoksu, ei nonstop-juoksu, joten juoksuaika on tosiaan reilusti pienempi kuin kalenterista katsottu ja kyllä John Salon suoritus on sen verran hyvin dokumentoitu ettei sitä ole syytä epäillä. Eri asia on kuinka kovaa nykyajan parhaat ultrajuoksijat matkan taittaisivat jos tarjolla olisi suhteessa yhtä kovat rahapalkinnot kuin 20-luvulla.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

20:57
Halla-aho: al-Holin leiriltä suunniteltu tilauslento Suomeen – Pääministeri Marinin mukaan uuden hallituksen linja ei poikkea aiemmasta
20:18
Mäntylään nousee uusi kerrostaloalue ja lähikauppa – alle jää nykyinen Salen rakennus
19:37
Etta kunnioittaa lauantain Akaa-kotipelissä Juha Keihäskosken uraa – ex-kapteeni teki seuran eteen pitkiä päiviä myös toimiston puolella
19:37
Näkökulma: Uudella hallituksella on vain lyhyt kuherrusvaihe – haasteet pysyvät samoina, vaikka hallitus vaihtui
19:00
Kärppähyökkääjä Jussi Jokinen keksi 16 vuotta sitten ylivoimakuvion, joka toimii edelleen ja on tuottanut kymmeniä läpiajoja – "NHL-valmentaja sanoi, että sinut vedetään kylmäksi siniviivalla" Tilaajille
19:00
Vanginvartijoiden liitto: Eduskunnan oikeusasiamiehen ratkaisut suurin syy jengiongelman pahenemiseen vankiloissa
17:57
"Rasismiksi kääntyy se, mikä ei tähän saakka ole sitä ollut" – oululaisen emeritusprofessorin mukaan halu tiernapoikaperinteen muuttamiseen perustuu ymmärtämättömyyteen Tilaajille
91
Uusi hallitus puhui ensi kertaa medialle: Pääministeri Marin vakuutti 75 prosentin työllisyyden toteutuvan, puolueiden välejä kehuttiin, al-Hol-vastauksissa kierreltiin
61
Lääkkeiden omavastuut näkyvät ilman viivettä ensi vuoden alusta alkaen, samalla omavastuuosuus nousee
42
J. Rinta-Jouppi avaa käytettyjen autojen myymälän Keminmaahan – "Asiakkaat ovat sekaisin nykyisistä käyttövoimista ja siitä, minkälainen auto pitäisi hankkia"
40
Kokoomus ei tue Antti Rinteen valintaa varapuhemieheksi. Sdp:n toiminnassa "nöyryys loistaa poissaolollaan", sanoo kokoomuksen eduskuntaryhmän puheenjohtaja
27
Tekemällä tehty ongelma murjaanien kuninkaasta Lukijalta
27
Valtuustoaloite esittää villin idean korkealle kurottavasta korkean koulutuksen ja liike-elämän kampuksesta Raatinsaareen
27
Tuore väitös: Puolukkamehu voi alentaa verenpainetta ja parantaa verisuonten toimintaa

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli muuttuu erittäin huonoksi aamuyöstä alkaen seuraavissa Lapin kunnissa: Simo, Kemi, Keminmaa, Tornio, Ylitornio ja Tervola lumipyryn vuoksi.
Ajokeli muuttuu huonoksi aamuyöstä alkaen Varsinais-Suomen, Satakunnan, Kanta-Hämeen, Pirkanmaan, Keski-Suomen, Pohjois-Savon, Pohjois-Karjalan, Etelä-Pohjanmaan, Pohjanmaan, Keski-Pohjanmaan, Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun maakunnissa, Keski-Lapissa, Pohjois-Lapissa ja Lapin itäosassa sekä seuraavissa Lapin kunnissa: Ranua, Pello ja Rovaniemi lumi- tai räntäsateen ja kuuraisten teiden vuoksi.

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

10.12.

Fingerpori

10.12.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan kokonaistavoittavuus on 86 % Oulun markkina-alueen kuluttajista viikossa.

Kaleva Media Yrityspalvelut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityspalvelut/


stats-image