Laihduttajan vaatekaappi meni uusiksi

Reilusti painoa pudottanut Kirsi Keskiaho löytää nyt helpommin uusia vaatteita itselleen. "Tuntuu ihanalta, kun voi pukea päälleen pitkästä aikaa tiukempia asusteita", Keskiaho riemuitsee.
Hyvä Elämä 21.8.2010 0:00
Jaana Skyttä
Askel kerrallaan
Kun painosta putoaa liki kaksikymmentä kiloa, muuttuu minäkuva myönteisemmäksi ja jopa valintakriteerit vaatteita ostettaessa uudistuvat.

"Ennen ensisijainen ajatukseni oli, että löydän jotain, mikä mahtuu päälleni. Nyt mietin, miltä vaatteet näyttävät päälläni ja sopivatko ne tyyliini", kertoo vuoden alussa laihduttamisen aloittanut Kirsi Keskiaho.

Vaateostoksilla tulee tehtyä monenlaisia löytöjä. "Tuntuu ihanalta, kun voi pukea päälleen pitkästä aikaa tiukempia asusteita. Paino antaa myöten laittaa juhlahetkinä korkokengätkin."

Olo on naisellinen ja vaatekaappiin ovat löytäneet tiensä muodonmukaiset, tummat mekot. Uuden, linjakkaan syystakin osto on haaveissa.

"Kaikki tämä hoitaa mieltä ja mitä tyytyväisempi olen itseeni, sitä tyytyväisempi olen läheisiäni kohtaan. Eräs ystäväni sanoikin, että hyvä Kirsi, nyt elät täysillä."

Mukavalta tuntuu myös aviomieheltä saadut kehut ja kannustus. "Mieheni on kyllä aina hyväksynyt pyöreyteni, mutta on toki muutoksestani hyvillään ja muistaa myös sanoa sen."

Terveydelliset seikat ovat kuitenkin tärkeimmät lähtökohdat.

"Veren kolesteroliarvot olivat hieman yli viiden aloittaessani laihduttamisen tammikuun alussa. Mielenkiinnolla odotan uusia tuloksia, kun syksyllä käyn jälleen verikokeissa."

Kesän aikana Keskiaho on saanut yhden kilon lisää. Tavoitteena oli, että paino pysyisi loma-ajan vakiona.

Syitä pienelle lipsahdukselle on monia. Juhannuksen tienoilla Keskiaho lopetti ENED (erittäin niukkaenerginen dieetti) -jakson. "Sen jälkeen tuli monenlaisia mielitekoja, kun syöminen oli taas sallittua. Lomalla tulee muutenkin helposti syötyä enemmän, kun lasten kanssa tehdään vierailuja ja retkiä. En masennu yhdestä lisäkilosta, sillä arkirytmi on koulujen alettua palannut ja olen entistä kurinalaisempi. Ja aika hyvin pysyin tavoitteessani."

ENED-kuurin jälkiseurauksiin on kuulunut myös runsas hiustenlähtö.

"Ilmiö johtuu siitä, että elimistön ollessa lähes paastotilassa hiusnystyistä tavallista suurempi määrä menee samanaikaisesti lepotilaan. Hiustenkasvun pitäisi normalisoitua muutamassa kuukaudessa."

Painoindeksi on nyt 30, ja tavoite on 27. Matkaa sinne on kahdeksan kiloa.

"Vaikka laihduttaminen ei olekaan mukavaa, on energiatason nousu ollut aivan uskomatonta. Enää en edes puuskuta liikkuessani", Keskiaho iloitsee.


Sarjassa seurataan Kirsi Keskiahon elämäntaparemontin edistymistä.

Tiedätkö aiheesta enemmän?
Lähetä vinkki, kuva tai video!
13222
MAINOS

Kommentoi

Uutisvirta

23:29
Henkilöauto syttyi tuleen Intiössä – lämmitystolppa kärsi vahinkoja
23:07
Tanssinopettaja Aurora Ylisellä on täsmälääke syksyn pimeyteen – Bollywood-tunneilla hymy nousee tanssijan huulille
22:06
Reissusa: Risteilyllä Norjan Huippuvuorilla näki jäätiköllä käyskentelevän jääkarhun ja pääsi uimaan hyisessä meressä
22:01
Syyspäiväntasausta vietetään koleissa merkeissä, mutta ilma lämpenee loppuviikkoa kohti – alkuviikosta kannattaa varautua liukkaisiin teihin
22:00
Donald Trumpia saattaa uhata virkasyyte – Trumpin väitetään painostaneen Ukrainan presidenttiä sotilasavustusta panttaamalla
21:37
Liki 70 hengen delegaatio Saksasta saapuu Ouluun – vieraat tutustuvat muun muassa paikallisiin yrityksiin
21:19
Persianlahdella lientymistä: Iran lupaa YK:lle rauhansuunnitelmaa, kaapattu tankkeri määrä vapauttaa, huthikapinalliset puhuvat iskujen lopettamisesta
147
Puheenaihe: Tarvitaanko Ouluun lisää korkeita rakennuksia? Asiantuntijat perääväät malttia, harkintaa ja hyvää arkkitehtuuria
56
Suomen Yrittäjät: Minimipalkat lakiin Suomessakin – STTK tyrmää esityksen, jota se epäilee yritykseksi purkaa yleissitovuutta
38
Kiinalaisista verkkokaupoista tilattujen pakettien pyörittely kääntyi Postille voitolliseksi – Suomalaisten ulkomaisista nettiostoksista yli puolet Kiinasta
36
Kaasujalka painoi Kaakkurissa ja Limingassa lauantai-iltana: Poliisi otti kovia ylinopeuksia ajaneiden kuskien kortit pois
34
Aasinmaitoa, kiehuvaa vettä tai mehupaastoa syövän hoitoon – Vastuuttomat uskomushoitovideot leviävät Youtubessa
33
Kahden nuoren miehen omatekoinen lauttakyhäelmä kaatui Merikosken alakanavassa, kaksikko pelastettiin hyisestä vedestä - "Voi tulla äkkiä äitiä ikävä"
30
Kommentti: Konsultti kääntelee kiviä Oulussa, mitä mahtanee löytää?

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli on huono koko maassa tienpintojen jäätymisen vuoksi.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Hallitus osti sotalaivoja 1300 miljoonalla!

126 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Älkää laittako vieraita nukkumaan lattialle

No EN todellakaan anna sänkyämme vieraille. Minusta sänky on sen verran henkilökohtainen ettei siinä todellakaan nuku me... Lue lisää...
Heinäpään mummo

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.

Naapurit

21.9.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image