Laihduttajan vaatekaappi meni uusiksi

Reilusti painoa pudottanut Kirsi Keskiaho löytää nyt helpommin uusia vaatteita itselleen. "Tuntuu ihanalta, kun voi pukea päälleen pitkästä aikaa tiukempia asusteita", Keskiaho riemuitsee.
Hyvä Elämä 21.8.2010 0:00
Jaana Skyttä
Askel kerrallaan
Kun painosta putoaa liki kaksikymmentä kiloa, muuttuu minäkuva myönteisemmäksi ja jopa valintakriteerit vaatteita ostettaessa uudistuvat.

"Ennen ensisijainen ajatukseni oli, että löydän jotain, mikä mahtuu päälleni. Nyt mietin, miltä vaatteet näyttävät päälläni ja sopivatko ne tyyliini", kertoo vuoden alussa laihduttamisen aloittanut Kirsi Keskiaho.

Vaateostoksilla tulee tehtyä monenlaisia löytöjä. "Tuntuu ihanalta, kun voi pukea päälleen pitkästä aikaa tiukempia asusteita. Paino antaa myöten laittaa juhlahetkinä korkokengätkin."

Olo on naisellinen ja vaatekaappiin ovat löytäneet tiensä muodonmukaiset, tummat mekot. Uuden, linjakkaan syystakin osto on haaveissa.

"Kaikki tämä hoitaa mieltä ja mitä tyytyväisempi olen itseeni, sitä tyytyväisempi olen läheisiäni kohtaan. Eräs ystäväni sanoikin, että hyvä Kirsi, nyt elät täysillä."

Mukavalta tuntuu myös aviomieheltä saadut kehut ja kannustus. "Mieheni on kyllä aina hyväksynyt pyöreyteni, mutta on toki muutoksestani hyvillään ja muistaa myös sanoa sen."

Terveydelliset seikat ovat kuitenkin tärkeimmät lähtökohdat.

"Veren kolesteroliarvot olivat hieman yli viiden aloittaessani laihduttamisen tammikuun alussa. Mielenkiinnolla odotan uusia tuloksia, kun syksyllä käyn jälleen verikokeissa."

Kesän aikana Keskiaho on saanut yhden kilon lisää. Tavoitteena oli, että paino pysyisi loma-ajan vakiona.

Syitä pienelle lipsahdukselle on monia. Juhannuksen tienoilla Keskiaho lopetti ENED (erittäin niukkaenerginen dieetti) -jakson. "Sen jälkeen tuli monenlaisia mielitekoja, kun syöminen oli taas sallittua. Lomalla tulee muutenkin helposti syötyä enemmän, kun lasten kanssa tehdään vierailuja ja retkiä. En masennu yhdestä lisäkilosta, sillä arkirytmi on koulujen alettua palannut ja olen entistä kurinalaisempi. Ja aika hyvin pysyin tavoitteessani."

ENED-kuurin jälkiseurauksiin on kuulunut myös runsas hiustenlähtö.

"Ilmiö johtuu siitä, että elimistön ollessa lähes paastotilassa hiusnystyistä tavallista suurempi määrä menee samanaikaisesti lepotilaan. Hiustenkasvun pitäisi normalisoitua muutamassa kuukaudessa."

Painoindeksi on nyt 30, ja tavoite on 27. Matkaa sinne on kahdeksan kiloa.

"Vaikka laihduttaminen ei olekaan mukavaa, on energiatason nousu ollut aivan uskomatonta. Enää en edes puuskuta liikkuessani", Keskiaho iloitsee.


Sarjassa seurataan Kirsi Keskiahon elämäntaparemontin edistymistä.

Tiedätkö aiheesta enemmän?
Lähetä vinkki, kuva tai video!
13222
MAINOS

Kommentoi

Uutisvirta

22:09
Laskeminen vaarantaisi muut Isokurussa liikkuvat Pyhätunturilla – Metsähallitus perustelee turvallisuudella rajoituksia, jotka kieltävät liikkumisen Isokurun rinteillä Tilaajille
21:04
Seurasimme lumensyöjäjunan ensimmäistä testiä Suomessa – Monsteri saapui Venäjältä Kainuun korpeen ja pani raiteet kuntoon, katso video
21:00
Suomi kokeili kaikkea, mutta hävisi koripalloilun EM-karsinta-avauksen Serbialle
20:54
Suomi hakee EU:lta tukea viidelle ratahankkeelle – päätökset luvassa ensi kesänä
20:47
Mirja Vehkaperä hyppää innoissaan liikkuvaan junaan Oulun kaupungihallituksen puheenjohtajaksi – "Oulun päätöksentekoon pitää saada entinen Oulu-henki takaisin" Tilaajille
20:46
Keskustan kunnallisjärjestö esittää yksimielisesti Mirja Vehkaperää Oulun kaupunginhallituksen puheenjohtajaksi
20:19
Tällainen on venäläinen lumensyöjä – katso video monsteriveturista
45
Nyt se on tutkittu – moni pitää vihreään kuluttamiseen kannustamista vastenmielisenä tuputtamisena
41
Karjasilta on kaikesta huolimatta vielä yksi maamme yhtenäisemmistä jälleenrakennusalueista – joitain käsittämättömiä kötöstyksiä löytyy Lukijalta
33
Lehto Group aloittaa yt-neuvottelut, yhtiön koko vuoden tulos reilusti tappiolla – neuvottelujen piirissä 400 ihmistä, yli sadan työt vaakalaudalla
29
Keskustan puheenjohtaja Kulmuni Mikko Kärnän seksiviesteistä: "Kaikille sattuu välillä myös tyhmyyksiä"
28
Kärpät säilytti sarjataulukon piikkipaikkansa nihkeähköllä voitolla sarjajumbosta – Sportin Dufva: ”Paras tänään näkemäni maalintekijä oli Hannu Hilli Oulun Värisilmästä”
27
Oulun joukkoliikenteen lippuja voi pian ostaa automaateista seitsemästä eri paikasta – Lentokentälle tulossa kaivattu yhden bussimatkan ostomahdollisuus
25
Uudet liikennemerkit tulevat Suomen teille – keltainen viiva vaihtuu valkoiseen

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli muuttuu erittäin huonoksi aamusta alkaen Etelä-Lapissa lumipyryn vuoksi.
Ajokeli muuttuu huonoksi yöstä alkaen Uudenmaan, Kanta-Hämeen, Päijät-Hämeen, Pirkanmaan, Keski-Suomen ja Etelä-Pohjanmaan maakunnissa lumi- tai räntäsateen vuoksi.
Ajokeli muuttuu huonoksi aamusta alkaen maan itäosassa, Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun maakunnissa sekä Keski-Lapissa ja Pohjois-Lapissa lumi- tai räntäsateen ja sään lauhtumisen vuoksi.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Miksi Perussuomalaisia pelätään?

171 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

perussuomalaiset vastasivat ”hoitajakeskustelun komeimmasta voltista”

Marinin hallitus toimii aivan toisella tasolla verrattaessa sitä Sipilän oikeistohallituksen leikkauspolitiikkaan ja tod... Lue lisää...
persuilla huono muis...

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

20.2.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu


Pohjoisen kattavimmat mediatilat ja monipuoliset markkinoinnin palvelut printtiin ja digiin.

Kaleva Media B2B asiakasratkaisut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityksille


stats-image