Kauneus & muoti

Kevään trendit malliksi muille

Soulwoman-kampaamon kampaajaisäntä Joni Pekkala kutsuttiin Tanskaan tekemään mallikirjaa. KUVA: Pekka Peura
Kauneus & muoti 9.1.2013 10:37
Carita Forsman

Hiusmaailmassa muoti vaihtuu tiheästi ja alan ammattilaisten on pysyttävä perässä tai mieluummin kuljettava edellä.

Osana tätä kiireistä muotimaailmaa on myös oululainen parturikampaaja Joni Pekkala, joka on viime päivät viettänyt Tanskassa tekemässä mallikirjaa – muille kampaajille.

 ”Tanskalainen Hair construction on noin 20 vuodenajan kouluttanut kampaajia ja julkaissut kaksi kertaa vuodessa mallikirjan. Se on kirja sekä asiakkaille vinkiksi että uusi trendikirja opiksi kampaajille”, kertoo Pekkala.

Kirja sisältää jokaisen hiusmallin tekemisestä tekniset opastukset; värisävyt, leikkaukset ja muut pienetkin yksityiskohdat.

”Lisäksi ohjeet ovat vielä mukana dvd-muodossa, eli se on ollut aika tärkeä työväline meille kampaajille.”

Nyt Joni Pekkala on siis Tanskan Koldingissa tekemässä tuota mallikirjaa yhdessä 22 muun kampaajan kanssa.

”Kyse on aika kansainvälisestä porukasta, sillä meitä on siellä kampaajia kahdeksasta eri maasta. Minä olen ainoa suomalainen”, sanoo Pekkala.

Kiirettä pukkaa

Toisin kuin suurimmat hiuskouluttajat, tanskalainen Hair construction ei ole sitoutunut mihinkään tuotebrändiin.

Sen perusti vuonna 1994 kolme riippumatonta ammattilaista Rikke Jensen, Jan Lauritsen ja Palle Frese.

Joni Pekkala tutustui aikoinaan Palle Fresen kautta Hair constructioniin, ja nyt hänet kutsuttiin ensimmäistä kertaa paikanpäälle henkilökohtaisesti.

Ennen matkaa Pekkala tiesi, että reissusta  tulee kiireinen. Mallikirja pitää saada aikaiseksi neljässä päivässä.

”Ensimmäisenä päivänä tutustumme toisiimme ja käymme läpi tietysti edellisen kokoelman, joka kuvattiin viime kesänä. Sitten sunnuntaista keskiviikkoon keskitymme uuden kirjan tekemiseen”, hän kertoo.

Pekkalan toiveena on päästä myös mukaan dvd:lle näyttämään osaamistaan.

”Tiedän tuosta porukasta sen, että olemme aika tasa-arvoisessa asemassa keskenämme ja vasta paikanpäällä selviää, kuka tekee mitäkin.”

”Eniten odotan, että pääsen näkemään, miten niitä maailmanluokan hiuskuvauksia tehdään, vaatteineen kaikkineen”, Pekkala lisää.

Kirjava muoti

Osa mallikuvauksista kuvataan muun muassa Billundin lentokentällä.

”Jokaisella on omia ideoita, ja yhdessä niitä sitten vielä siellä pähkäillään, mitkä toteutetaan. Ryhmän jokainen kampaaja on kokenut ammattilainen, mutta tiedän, että nyt mukana on myös nuoria kykyjä, joten odotan innolla, että näen ja kuulen heidän ideoitaan. Minun intohimoni tähän työhön on aina ollut satakymmenen prosenttia ja tämän kokemuksen kautta se vain kasvaa entisestään”, hän iloitsee.

”Joistakin ulkopuolisista saattaa kuulostaa hölmöltä, että jaksamme vääntää loputtomasti jokin yhden hiuksen pituudesta, mutta tuo tilaisuus on nimenomaan pyhitetty sille – uuden luomiselle. Odotan pelkästään sitä tukkaa, jota pääsen tekemään.”

Tietysti hän tuo oppinsa takaisin Ouluun ja hyödyntää niitä myös Pohjois-Suomen hiusmuotoilukoulussa, jonka hän perusti kolmisen vuotta sitten.

Joni Pekkalan täytyy siis jo nyt olla pikkasen hajulla, mikä on tulevan kevään hiustrendi?

”Aika kirjavalta se näyttää, ja yhtä vahvaa linjaa on vaikea nimetä. Minä toivon saavani mallikirjaan oman polkkatukkaversioni. Toivottavasti se onnistuu!”

Seuraavasta mallikirjasta se selviää.

Tiedätkö aiheesta enemmän?
Lähetä vinkki, kuva tai video!
13222
MAINOS

Kommentoi

Uutisvirta

14:22
Viron poliisi: Tallink Siljan alukselta löytyi kuolleena kaksi nuorta suomalaista aikuista, ei merkkejä väkivallasta
13:48
Poliisi pysäytti Meri-Lapissa viikonlopun aikana seitsemän rattijuoppoa – Kemissä huumekuski jäi kiinni kortitta ajosta 22. kerran vuoden sisään
12:29
Syksyinen suo Suomussalmella, Oulujoen rannat ja aava meri – katso kuvia lukijoiden suosikkimaisemista
11:31
Turkki: Kurdijoukot tappoivat turkkilaissotilaan Pohjois-Syyriassa tulitauosta huolimatta – Erdogan luvannut ”murskata terroristien päät”, jos taukoa ei noudateta
11:22
Tänään vietetään kansainvälistä maisemapäivää – lähetä kuva suosikkimaisemastasi
10:52
Hallitus haluaa velvoittaa kiinteistönomistajat hankkimaan lisää sähköautojen latauspisteitä – myös autottomat voivat joutua maksajiksi
9:45
Britannia pyysi EU:lta lykkäystä brexitille kirjeellä, jota Boris Johnson ei allekirjoittanut – Lähetti toisen kirjeen, jolla perui ensimmäisen
116
Hallitus haluaa velvoittaa kiinteistönomistajat hankkimaan lisää sähköautojen latauspisteitä – myös autottomat voivat joutua maksajiksi
34
Jalankulkijoille annettu syksyn ensimmäinen liukastumisvaroitus Oulussa, kulkuväylät voivat olla erittäin liukkaita
31
Puheenaihe: Ovatko varusmiesten yhteistuvat tarpeellisia?
24
Opetusministeri Li Andersson haluaa poistaa kotihoidon tuen yli 3-vuotiailta sisaruksilta – Käyttäisi miljoonat varhaiskasvatusmaksujen alentamiseen
16
Sadat tuhannet seniorit saavat kutsun influenssarokotetutkimukseen – "Tutkittavassa rokotteessa vaikuttavia aineita on nelinkertainen määrä"
14
Britannia pyysi EU:lta lykkäystä brexitille kirjeellä, jota Boris Johnson ei allekirjoittanut – Lähetti toisen kirjeen, jolla perui ensimmäisen
13
Britannian superlauantaista tulikin jälleen päivä, joka pitkittää EU-eroa – Mielenosoittaja: "Suututtaa, kun meitä ei kuunnella"

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Maataloustuet.

Kerrohan mitä olet maksanut moneen kertaan. Suomessa myydään maataloustuotteet alle tuottaja hinnoin. Kokeilehan kasvatt... Lue lisää...
Seppo Jokikokko

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.

Naapurit

19.10.

Fingerpori

19.10.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan kokonaistavoittavuus on 86 % Oulun markkina-alueen kuluttajista viikossa.

Kaleva Media Yrityspalvelut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityspalvelut/


stats-image