Kauneus & muoti

Haaveena oma vaatemerkki

Janne Naakka pukeutuu myös kouluun. Jannella on koulupoika-tyylinen asu. Persoonallista vivahdetta asuun tuovat rusetti ja ristisormus. KUVA: Riitu Kerola
Kauneus & muoti 15.4.2012 8:00
Miika Mattola

Janne Naakka, 17, pitää suosittua NaaG – Not an average Guy -blogia. Aktiivisia lukijoita Jannen blogilla on parituhatta. Lifestyle- ja muotibloginsa lukijoista poikia on Jannen arvion mukaan noin neljäkymmentä.

”Pojat eivät ole kovin innokkaita blogin lukijoita. Miesbloggareitakaan en tiedä kauheasti, ehkä parikymmentä. Osa heistä päivittää blogiaan ainoastaan kerran kuussa.”

Jannella riittää kiireitä. Jannea työllistävät kavereiden kanssa suunniteltava muotinäytös Jim&Jilille ja keväällä ensi-iltansa saavan näytelmän harjoitukset. Sekä tietysti koulu.

Oulun seudun ammattiopistossa Pikisaaren yksikössä vaatetusalan artesaaniksi opiskeleva Janne sanoo opiskelun vastanneen odotuksiaan.

Yllätyksenä tuli kuitenkin se, ettei koulussa juurikaan opiskella miesten vaatteiden valmistusta. Siksi hän joutuu valmistamaan vaatteita tilaustyönä naisille. Opiskelu maistuu Jannelle, mutta myös tulevaisuudensuunnitelmat ovat selvillä.

”Tietenkin toivon, että pääsisin heti suunnittelutyöhön. Ompelimossa työskentely ei ole sitä, mitä haluan. Tulevaisuudessa haluaisin johtaa omaa yritystä. Minulla olisi liike, jossa myisin perustamaani omaa vaatemerkkiä. Olisi hienoa tulla suosituksi vaatesuunnittelijaksi Suomessa, mahdollisesti myös ulkomailla.”

Jannen mukaan yksi hyvä kanava päästä esille vaatesuunnittelijana Suomessa on osallistua Muodin huipulle -ohjelmaan.

Osallistuminen ohjelmaan mietityttää Jannea, sillä hän ei haluaisi olla enempää esillä.

Ideoita postauksiinsa Janne ammentaa päivän tapahtumista. Aihe on hänen mukaansa sikäli hedelmällinen, ettei kahta samanlaista päivää ole.

Lisäinspiraatiota Janne saa kesästä, mainosjutuista ja vaatteista. Menestyäkseen lifestyleblogi vaatii paljon työtä.

”Lifestyleblogissa täytyy tapahtua enemmän kuin muissa blogeissa. Pitää käydä vaihtelevissa paikoissa ja kuvata erilaisia kuvia, ei aina sitä samaa. Myös kirjoittajan persoonallisuus vaikuttaa blogin suosioon. Ja tietysti kanssakäyminen lukijoiden kanssa. Itse pyrin vastaamaan kaikkiin lukijoiden kommentteihin, ei ole reilua vastata vain osaan.”

Hyvää blogia kehitetään kokoajan. Jannen blogi saattaa muuttua tulevaisuudessa yhteistyökuvioiden myötä. Lisäksi hänen bloginsa kuvien osuus kasvaa kevättä kohden, kun ulkona tarkenee taas kuvata. Myös taidekuvia on luvassa aiempaa enemmän.

Oulun vaatetarjonta miehille on Jannen mielestä surkea. Vaatteet vaikuttavat olevan 2000-luvun alusta, jopa 1990-luvulta.

”Perusvaatteita kuten farkkuja ja huppareita, löytyy mutta ei sen erikoisempaa. Keskustaan tarvittaisiin enemmän valinnanvaraa. Itse joudun tilaamaan vaatteita netistä.”

Monet Jannen arkityylin kulmakivistä ovat peräisin JC:stä, Jim&Jillistä, Carlingsista, H&M:ltä ja One Waysta, joista hän ostaa vaatteensa.

”Tyylini peruspalikoihin kuuluvat nahkakengät ja mustat pillifarkut. Tykkään käyttää rusetteja jahankkia niitä lisää. Kauluspaitoja omistan runsaasti.”


Kirjoittaja opiskelee Oulun seudun ammattikorkeakoulussa journalismia.

Tiedätkö aiheesta enemmän?
Lähetä vinkki, kuva tai video!
13222
MAINOS

Kommentoi

Uutisvirta

14:31
Akkuliikkeissä on vilinää Oulussa – "Enemmän kuin kymmenen autoa konepeltiä pystyssä pihalla"
14:31
Kiiminkiläisestä Anita Korvasta kasvatettiin hiihtäjälupaus Kainuussa – Valmentaja: "Hän on oma, hyvä persoonansa. Hyvin suora ja rehellinen."
13:58
Varastorakennuksessa ollut pakettiauto syttyi tuleen Sotkamossa
13:28
Henkilöauto törmäsi rekan perään Oulun Raksilassa
13:28
Kiimingistä kotoisin oleva Anita Korva hiihti jälleen nuorten MM-pronssille: "Tähtäin on aikuisten sarjassa, mutta kivahan täällä on pärjätä"
13:20
Kymmenkunta vaalitilaisuutta osuu Rinteen sairausloman ajalle – Puoluesihteeri Rönnholm: Tilaisuuksien määrät lähtevät nousemaan vasta maaliskuun aikana
13:04
Suomessa kierrätettiin ennätysmäärä renkaita viime vuonna – Rengaskierrätys: "Kuopat teillä aiheuttavat helpommin vaurioita"
70
Oulun keskusta täyttyi ihmeellisistä vanhoista autoista kaikenlaista rojua katoillaan – hollantilainen porukka seikkailee Tanskan, Suomen, Ruotsin ja Norjan halki halpisautoilla
58
Sinun vuoro kysyä Kalevan vaalikoneessa – ehdokkaat Oulun vaalipiirin alueelta vastaavat
45
Kolmesataa hollantilaista halpisautoa hurautti Oulun kautta Ruotsiin – Tarkastiko poliisi enintään 500 euroa maksaneiden ajopelien kuntoa?
42
Työttömyys maksaa yhteiskunnalle vuosittain useita miljardeja euroja – Ministeri Lindström: "Suomella ei ole varaa näin suureen kuluerään"
26
Kaupunginhallitus myönsi merikylpylä Allas Sea Poolille tonttivarauksen Kiikelistä – seuraavaksi neuvotellaan vuokrasopimuksesta
20
Tyrnävä kokeilee palkattomia vapaita
15
Oulu-Koillismaan pelastuslaitoksen tehtävämäärissä huomattava kasvu – Riskienhallintapäällikkö: "Mitä ihmiset puuhastelevat lähtiessään töistä kotiin?"

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli muuttuu huonoksi iltayöstä alkaen Ahvenanmaan, Varsinais-Suomen, Satakunnan, Kanta-Hämeen, Pirkanmaan, Keski-Suomen, Pohjois-Savon, Pohjois-Karjalan, Etelä-Pohjanmaan, Pohjanmaan, Keski-Pohjanmaan, Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun maakunnissa lumisateen, pöllyävän lumen ja sään lauhtumisen vuoksi.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Tuntematon sotilas 3.0

234 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Kansan elintason romahduksen lähtölaukaus

No jos se 80-luku oli niin kultaista aikaa, niin mietitäänpä hetki mitä nyt pitäisi sitten tehdä? Miten se työttömyys ... Lue lisää...
stranger

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

22.1.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image