Hyvä laukku on osa onnistunutta matkaa

Kokoa ja näköä. Uudet matkalaukut ovat kookkaita, mutta kevyitä. Väreistä löytyy hillityistä vähän räväkämpiin. Erilaiset setit ovat hyvin suosittuja, tietää yrittäjä Minna Mikkola.
Hyvä Elämä 16.3.2004 0:00
Anja Harju
Kirkuvan punaista, sinistä, vihreää. Hillittyä harmaata ja mustaa. Matkalaukuista löytyy sopiva väri sananmukaisesti joka lähtöön.

Väri on kuitenkin vain pieni tekijä laukkua valittaessa. Tärkeintä on löytää kestävä, käteen ja tavaroille sopiva matkakumppani, joka ei petä vaikka sitä kuinka viskottaisiin.

Oulun Laukun yrittäjä Minna Mikkola listaa laukkuvalintaan vaikuttaviin asioihin luonnollisesti myös hinnan. Hintahaitari onkin laaja: halvimmillaan laukun saa jopa kymmenellä eurolla. Luksusyksilöistä euroja saa ladella pöytään satoja. Hyvän, keskivertoisen matkalaukun saa noin sadalla eurolla ja takuut kaupan päälle.Yhä kevyempiä


Matkalaukut pyritään valmistamaan yhä vain kevyemmiksi. Keveys mahdollistaa sisällön painon kasvattamisen, mikä on tärkeää erityisesti silloin, kun matkalaukku halutaan ottaa mukaan lentokoneen sisälle ja painorajoitukset tulevat vastaan. Keveimmät lentolaukut painavat vain reilut kolme kiloa.

Pienten keveiden rinnalla myös isojen, yli satalitraisten matkalaukkujen menekki on kasvanut.

"Nykyään isot ja tilavat matkalaukut ovat kysyttyjä, koska perhe voi matkustaa jopa vain yhdellä tai kahdella matkalaukulla. Pyörällisinä versioina isojakin laukkuja on helppo kuljettaa. Esimerkiksi uudet, sivustaliikuteltavat mallit ovat käteviä pitkillekin ihmisille", Minna Mikkola esittelee.

Väreissä kirkkaat värit ovat tulleet muotiin, sillä monet haluavat pienellä silmäyksellä havaita oman laukkunsa lentokenttien laukkuhihnoilta.Lisävarusteet kysyttyjä


Kaikki matkalaukut ovat joko avain- tai numerolukittavia, mutta lentokenttien uusien turvajärjestelyjen vuoksi matkalaukut suositellaan pidettäviksi auki. Tämä on lisännyt matkalaukkujen ympärille kiedottavien turvaremmien kysyntää.

Myös muut lisävarusteet ovat kysyttyjä. Lentolaukku halutaan varustaa samaan sarjaan kuuluvalla tietokonelaukulla, meikkilaukulla tai selkään asetettavalla matkarepulla. Koko homma kulkee pyörien päällä. Hintavimmissa malleissa pyöriä on neljä.

Lisävarusteista suosittuja ovat myös passipussit ja rahavyöt.Pakkaaminen tärkeää


Paljon matkustaneet ovat kokemuksesta oppineet miten matkalaukku tulee pakata niin, että sinne sopii mahdollisimman paljon tavaraa ja että vaatteet säilyisivät siisteinä ja suorina.

Pakkaamista helpottavat uusimmista laukkumalleista löytyvät reunataskut, henkarit ja väliseinät. Laukun kaksipuolinen pakattavuus on tilaa tarvittaessa aivan välttämättömyys.

Laukkuyrittäjä Minna Mikkolan mukaan pehmeiden lerppukassien aikakausi on jäänyt kauas taakse. Niitä ei juuri enää kysellä.

"Matkustaminen on yleistynyt niin paljon, että ihmiset osaavat vaatia laatua ja mielenkiinto lisävarusteita kohtaan on kasvanut. Kehitys on mennyt valtavasti eteenpäin, esimerkiksi lentolaukuissa ei ennen ollut rattaita. Ne tulivat vasta 90-luvun alussa", Mikkola selvittää.

Matkalaukkumarkkinoilla on muistettu myös lapsia, joille on tarjolla omat pienet matkalaukkunsa iloisine kuviointeineen.

Tiedätkö aiheesta enemmän?
Lähetä vinkki, kuva tai video!
13222
MAINOS

Kommentoi

Uutisvirta

21
Zeppelinin edustan tietöiden pahin vaihe on kohta ohi, liikenneympyrä valmistuu heinäkuussa
16
Kiinteistöliitto esittää Airbnb-majoittujien määrän rajoittamista huoneistoissa vuoden aikana – valvonta tehtäisiin sähköisen järjestelmän avulla
10
20 asteen rajaa ei juuri rikota Pohjois-Pohjanmaalla tulevalla viikolla – keskiviikkoillan ja torstain aikana luvassa jopa kolmasosa kuukauden sateista
7
OLS:n kasvatti Rasmus Karjalainen siirtyy Hollannin liigaan – "Menen tekemään, en vain selviytymään"
6
IS: Cristiano Ronaldo lomailee Ranskan Rivieralla kempeleläismiljonäärin jahdilla – vuokra 217 000 euroa viikossa
6
Australia evakuoi kahdeksan lasta Syyrian pakolaisleiriltä
5
Rahoitus, huippuvirat ja tietenkin brexit – näin Suomi puheenjohtajana voi tai ei voi vaikuttaa EU:n tulevaisuuteen

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Syntyvyyden raju romahtaminen Suomessa

213 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Karmea moka Pudasjärvellä

Ei kannata näyttää komeaa jokea turisteille ilmaiseksi. Joka paikassa jokinäkymä maksaa. Betonikaide on jalankulkijoiden... Lue lisää...
Betoni kaide

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

24.6.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image