Hii­li­hyd­raa­teil­la vai ilman?

Raija Kara valitsee lautasmallin mukaisen lounaan leivän kera.
Hyvä Elämä 8.5.2010 0:00 | Päivitetty 10.5.2010 15:17
Susanna Ekfors

Jos elämästä ei muuta ole tähän ikään oppinut, niin ainakin sen, että pitää syödä lautasmallin mukaan.

Virallisten suositusten mukaan lautaselle laitetaan puolet vihanneksia ja kasviksia, neljäsosa pastaa, perunaa tai riisiä ja neljännes lihaa, kalaa, kanaa tai palkokasveja.

Ateriaa täydennetään rasvattomalla maidolla, leivällä ja levitteellä.

Virallinen malli ei kelpaa vähähiilihydraattista ruokavaliota noudattaville.

Yksi tunnetuimmista lautasmallin haastajista on kirurgi, ortopedi ja traumatologian erikoislääkäri Antti Heikkilä. "Vastustan lautasmalleja. Ne ovat täysin epärealistisia ja epätieteellisiä", Heikkilä lataa.

Ravitsemussuositukset antaa Valtion ravitsemusneuvottelukunta, jossa istuu jäseniä muun muassa yliopistoista, Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksesta, ministeriöistä, elintarviketeollisuudesta ja päivittäistavarakaupasta.

"Se on ihan perverssi järjestelmä. Yhteislausumia antavat ihmiset, joilla on oma intressi", Heikkilä huomauttaa.

Useita kirjoja kirjoittaneen lääkärin mukaan hiilihydraattien rajoittamisesta on etua varsinkin metabolisista ongelmista kärsiville.

"Jätä pois pottu, leipä ja viljat ja korvaa ne maanpäällisillä vihanneksilla ja marjoilla. Eläinrasvat eivät ole epäterveellisiä, mutta teollisesti käsitellyt kasvirasvat ovat."

Hiilihydraatit saavat insuliinin nousemaan. "Kun syö sokeria tai mitä tahansa, mikä muuttuu sokeriksi, elimistö alkaa vastustaa solutasolla insuliinin vaikutuksia, jolloin tarvitaan lisää insuliinia ja kierre on valmis."

Valtion ravitsemusneuvottelukunnan pääsihteeri Raija Kara kehottaa tutkimaan tarkkaan, mikä on tiettyä ruokavaliota suitsuttavan tutkimuksen lähde.

"Tutkimuksia tulee joka suunnasta. Kyllähän hiilihydraatteja saa muustakin kuin leivästä ja viljasta, mutta niitä on vaikea syödä riittävän paljon." Varsinkin ruisleipä ja täysjyvävilja ovat tärkeitä kuidun lähteitä.

"Suositukset, joissa suurin osa ravinnon energiasta on peräisin hiilihydraateista, perustuvat kansainvälisiin, laajoihin tutkimuksiin. Emme ole niitä itse keksineet, eikä niihin liity maatalouspoliittisia intohimoja", Kara korostaa.

Suosituksia annettaessa otetaan huomioon kansalliset tottumukset.

"Meidän pitää antaa suosituksia, jotka sopivat suomalaisten omaan, perinteiseen ruokavalioon. Leivän jättäminen pois olisi vähän sama kuin ruvettaisiin kieltämään kiinalaisilta riisin käyttö."

Hiilihydraattien raju vähentäminen muuttaa aineenvaihduntaa.

"Elimistö menee ketoositilaan ja rupeaa käyttämään rasvoja energian lähteenä. Glukoosi on tärkeä aivojen energian lähde. Hiilihydraattikammoisella myös monet tärkeät vitamiinit ja kivennäisaineet jäävät saamatta."

Painonpudotuksessa vähähiilihydraattisella ruokavaliolla voi saada tuloksia nopeasti.

"Sillä pärjää jonkin aikaa ja varmaan laihtuukin, mutta loputtomiin dieettiä ei voi pitää yllä", ravitsemusterapeutti sanoo.

Tiedätkö aiheesta enemmän?
Lähetä vinkki, kuva tai video!
13222

 

MAINOS

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (194)

Jo on Kaleva löytänyt "hyvän" ravitsemusterapeutin.? Jos jatkamme virallista linjaa noudatten, kuten nykyisin kouluissa, nuoristamme kasvaa läskiä ja lisäksi ahdistuneita ja väsyneitä. Lukekaa Joan Mathews Larsonia tai edes veteraaniurheilijan blogia. Luen sieltä mieluummin kuin Kalevasta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

No jo taas potaskaa tuutin täydeltä. Miten niin jää vitamiinit ja muut kivennäisaineet saamatta? Nimenomaan niitä tulee ja rutkasti lisää VHH-systeemillä. Kannattaa tutustua aiheeseen ennekuin shaissee jauhaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ihmeellisintä minulle jopa näin semi-spektikkona oli kokeilla, että kyllä se "kura" lentää entiseen malliin aamuisin aina töissä kahvin jälkeen ja viikonloppuaamupäivisin kotona kahvin jälkeen. En ole tarvinnut lisäkuituja kuten pelkäsin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

"Lihavuusepidemiasta", metabolisesta oireyhtymästä yms. paranemisen (lääkkeettömäksi) yhteinen nimittäjä on Antti Heikkilän vhh-ruokavalio. Virallisen ruokaympyrän noudattamisesta ei ole vastaavaa näyttöä. Virallisen ruokaympyrän lisäksi määrätään ihmisten terveydenhoitoon tarvittaessa" verenpainelääkkeitä, statiineja, insuliinia... Ja varoitetaan ihmisiä vhh-ruokavaliosta, jossa lääkkeet käyvät yleensä tarpeettomiksi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

V...u mitä p.....a! Hiilarit on pahasta sanoo tutkimukset sekä kliiniset testit jaJamie Oliver! no hitto mitäs hiilareista tulee elimistössä... sokeria tietenkin... no mitä sokerista sitten tulee ku sitä ei elimistössä muut elimet osaa hyödyntää kuin aivot... no siitä tulee rasvaa... no mihin se rasva menee... no tarttuu läskiksi lanteille kun ihmisen elimistö ei osaa käyttää energiana sokeria eikä kasvirasvoja vaan vain ja ainoastaan eläinrasvaa... haloo immeiset ihminen on keräilijä lihansyöjä... ei viljan ei kasvirasvan ei sokerin vaan marjojen, juuresten ja lihansyöjä... tuossa on kuulkaa Heikilän Antin käsissä oikea oppiset lautasmallit.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

"Eihän se, että on olemassa ravitsemussuositukset tarkoita sitä, että kukaan noudattaisi niitä ts. jotta voitaisiin syyttää lihavuusepidemiasta ja sairauksista suosituksia olisi pystyttävä osoittamaan, että ihmiset todella syövät suositusten mukaan." Mutta kouluissa ja muissa laitoksissa ruoka tehdään niiden suositusten mukaan. Se ohjaa voimakkaasti ruokailutottumuksia.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jätin kaikki viljatuotteet (alla poikkeus) ja sokerit pois. Vaihdoin kaikki kevyttuotteet normaalituotteisiin. Enenpää en jaksanut opiskella tätä "tieteen" alaa, joten päätin tehdä helpomman ratkaisun. Jos maha ei joskus toimi, lisään johonkin ruokaan tai juomaan ruokalusikallisen vehnä-lesettä (näyttää olevan eniten kuituja kuin missään muussa).

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Halusin ottaa osaa tähän keskusteluun ja kantaa oman korteni kekoon. Minun mielestäni kaikki saavat syödä niin kuin itsestä hyvältä tuntuu. Mutta toivoisin, että ihmiset osaisivat ajatella karppausta todellisena vaihtoehtona, eikä dissata sitä, koska siitä puhuu pieni kansan osa innosta puhkuen ja välillä vähän kärjistäenkin. : ) Oikeasti voisi käydä asiat läpi ja verrata fakta faktalta ruokavalioita ja tehdä siitä OMAT johtopäätökset. Itse en hae tutkimuksia netistä puolesta enkä vastaan, vaan olen kaiken tietoni saanut ihmisiltä ja heidän kokemuksistaan. Olen itse todella ylipainoinen ja syytän siitä itseäni, itsekurinpuutetta ja impulssien hallinnan puutetta ja vääränlaisia syömistottumuksia. Siis itseäni. Olen yrittänyt laihduttamista jos jollakin tapaa ja olenkin saanut painoa pois jopa 10 kg, mutta kaikki on tullut takaisin. Olen myös varma, että aineenvauhdunnassani on jotain perustavanlaatuista häikkää. Karpatessani, minun paljon helpompi vastustaa makeannälkää ja annoksetkin ovat asettuneet kohtuu tasolle. Energiaa on riittänyt ihan liikunnan tasollekin ja kotitöihin paljon enemmän kuin ennen. Olen saanut muutaman kilon pois ja muuten olo on normaali. Veriarvoistani minulla ei ole mitään käsitystä, mutta ei ainakaan oireita ole mistään sen suuntaisesta, että pielessä olisivat. Laitoin faktat jonoon ja tulin siihen tulokseen, että karppauksen periaatteet käy järkeeni ja tiedän syöväni terveellisesti ja hyvin. Ei pelkästään laihtuakseni vaan koko loppuelämäkseni.... Ajattelen-siis karppaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Eihän se, että on olemassa ravitsemussuositukset tarkoita sitä, että kukaan noudattaisi niitä ts. jotta voitaisiin syyttää lihavuusepidemiasta ja sairauksista suosituksia olisi pystyttävä osoittamaan, että ihmiset todella syövät suositusten mukaan. Ravitsemussuosituksiahan ei sitä paitsi ole tarkoitettu noudatettavaksi yksilötasolla sellaisenaan, vaan ne ovat täysin sovellettavissa. VHH-ruokavalio ja ravitsemussuositukset eivät edes ole loppujen lopuksi ristiriidassa keskenään.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kyllä VHH sopii myös urheiluun, ampumahiihdon olympiavoittaja Björn Ferry on kertonut suosivansa VHH ruokavaliota.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kannattaa kokeilla sitä rasvan lisäämistä ruokavalioon. Sen seurauksena makean- ja herkkuhimot katoavat itsestään- Ei tarvitse kärvistellä eikä etsiä kadonnutta itsekuria.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

"Itse en pysty suklaasta tms. herkuista luopumaan, joten olen vähentänyt normaali ruoan syöntiä. Joinakin päivinä en syö edes lämmintä ateriaa, vaan lounassalaatti riittää" Hienoa, juuri tuolla tavalla sitä jaksaa ja pysyy laihana, kunnes kupsahtaa siihen mihin elämässä kupsahtaa 99% ihmisistä eli ravinnon puutteeseen, mahtavaa, jatka ihmeessä noin ja sinusta tulee kuihtunein maratonin maailmanmestari, fantastista, ja on helppoa elämä:)

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Itse en pysty suklaasta tms. herkuista luopumaan, joten olen vähentänyt normaali ruoan syöntiä. Joinakin päivinä en syö edes lämmintä ateriaa, vaan lounassalaatti riittää. Herkuista huolimatta paino pysyy kurissa, kun juoksee 4-5 lenkkiä viikossa - pisimmät rapiat 25 kilometria. Täältä tullaan Tukholman maraton!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Fundeeraavalle.... Voi vitsi, miten mä tän selittäisin:) Siis, se rasva, ei riitä että nauta-siassa on rasvaa, vaan annan tässä esimerkin yhdelle päivälle. Aamulla aamiaiseksi kunnon rasvaista pekonia vaikkapa Puotun puoli pakettia ja kun ne ovat kypsiä, paista siinä samassa rasvassa 2 munaa. Ota kahvi jossa kermaa vaikka puolikuppia itse juon kakaon ja siinä kermaa reilusti. Ota vaikka 30%:sta pastöroimatonta juustoa, pieni pala, ihan muuten vain ja ehkä desi kreikkalaista 10% rasvaa sisältävää jugua mustikoilla. Sitten ei väklipaloja, muista, ei välipaloja, ei välipaljoa!!!!!!!!!!!!!!! Seuraava safka: puolet lautasesta salaattia, missä vaikka itse salaatti, tomaattia, kurkkua, ehkä hieman auringonkukan siemeniä tai jotain muita, tilkka hyvää oliiviöljyä ja kunnon merisuolaa ja sekoita hyvin. Suolaa, ei kannata syödä merisuolaa mikä on kerätty lokinpaskan seasta, vaan osta jotain himalaja suolaa, maldonia, mitä vain kunnollista, Näet sen hinnasta! Siihen vaikka kunnon pihvi ja höyrystä kukkakaalia pala siihen, jos ei lähde nälkä niin jo on kumma. Seuraava sapuska illalla: Ota taas sitä salaattia samalla tavalla, tai eri tavalla, kunhan on reilusti! Osta kalaa, oli se sitten muikkuja tai lohta, niin kuitenkin paista se vaikka oliiviöljyssä ja mausta miten haluat. Voit kaataa kalan päälle maustamisen jälkeen kermaa niin hetken oltuaan se maustuu itsestään kastikkeeksi. Tuohon laittaisin taas kukkakaalia tai parsaa jatkoksi, mutta miten vain ja jälkkäriksi pastöroimatonta täysrasvajuustoa esim appenzeller tai vastaavaa. Hedelmiä ei tarvitse syödä, ne ovat hiilareita täynnä mutta jos urheilet tai liikut paljon niin voi silloin tällöin ottaa pari omppua tms!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

aamulla kaupan auettua hain tarvikkeita murekkeen tekoon, resepti on siellä karppi.netissä. Sellanen siitä tulikin kuin oitikin vaikka itsekin sitä olen hämmästellyt. Olen tuota jyystänyt päivän mittaan ja litkinyt punaista maitoa eli sitä oikeaa maitoa, ei se nyt punaista sentään ole. Voita. Juustoa.
Kokemukset? Ei sonnistu.

Ensi alkuun oli olo ihan jees kun en mitään oikeastaan tehnytkään. Söin varmuuden vuoksi toisenkin kerran samaa mureketta mutta kohtuudella niin ettei polvi noustessaan osu omaan mahaan. Ja veto loppui ku leluautolla. Joku guru toteaa tietenkin heti että on liian vähän rasvaa tuossa murekkeessa. Onko? Onhan siinä sikanautajauheliha. Jos on liian vähän rasvaa niin vika oli sitten siinä. Pitää karppaamisen ohella hieman skarpatakin jatkossa.
Sitten pari lisähavaintoa. Janottaa enempi ku aiemmin. Vaatiiko tuollaisen lihamurekkeen sulattaminen keholta enempi vettä ku vaikka voileivän vai kuuluuko tämä kameli-ilmiö yleisestikin tähän karppaamiseen. Jospa tuo jauheliha olikin tehty kamelista? Mulla on kaapissa rypsiöljyä ja siinä on todella hyvät specsit, pelkkää rasvaa, mutta sitä ei kumminkaan suositella vaan suositellaan oliiviöljyä. Onko täällä joku oliivimafia lobbaamassa vai mihin tuo perustuu?
Odottelenpa siis alkavaa tutinayötä sillä en osaa ennen nukahtamista veistellä peuranpyllyä ihanaa ja läskiä lotinaa niinku Eldankajärven jäällä aikoinaan. Elinvoimani hiipuu aamuyöstä ja olen taas jääkaapilla. Yritän jaksaa kirjoittaa tänne huomennakin jotain. Jos en jaksa niin sanelen sihteerilleni memon.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

tonto: jos urheilun ja karppauksen yhdistäminen kiinnostaa niin voit kokeilla Targeted Ketogenic Diet tiä (TKD) , googlella löytynee lisää aiheesta. Ideana on ,että ennen intensiivistä urheilusuoritusta ( painoharjoittelu kuntosalilla esim) tankataan noin 30g nopeasti imeytyvää hiilaria , joka muuttuu maksassa glykogeeneiksi. Niitä kuitenkin on sen verran vähän että ehdit urheilun aikana tyhjentämään maksaan kertyneet varastot. Eli periaatteessa palautusjuoman voi nauttia ennen salireeniä, salin jälkeen vaikka nopeasti imeytyvää proteiinia. Tämä ei ole välttämätöntä vaan pelkällä rasvallakin pärjää salilla, mutta tuossa vinkkiä jos tuntuu ettei rauta tai jalka nouse lenkillä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tonto: Kun itse aloitin VHH:n, niin lihakset tuntuivat urheillessa voimattomilta n. kuukauden ajan. Olin lukenut, että niin voi käydä, mutta aika oli yllättävän pitkä. Sen jälkeen on sitten juoksu ja pyöräily kulkenut todella kevyesti. Myös talon rakensin VHH:lla ollessani, joten ainakaan itse en tunne tarvitsevan hiilihydraatteja mihinkään. Ne vain turvottavat ja väsyttävät.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tonto13.5. Sanokaapa karppaajat sitten, miten jos urheilee? Rasva on VHH perusta, se on energiaa, jos urheilet niin syö rasvaa niin että jaksat. Jos tuntuu ettei riitä, voihan lisätä hiilareita, mutta vältä leipää ja perunaa koska niissä ei ole mitään ravintoa, etsi vaikka Finellistä sopivia ruoka-aineksia missä hiilareita löytyy esim kasviksista parhaimmat! Meillä koko perhe urheilee kovasti, olemme kaikki VHH:lla, eikä kukaan ole väsynyt, paitsi tietysti kovan rääkin jälkeen ihmisen kuuluukin olla hieman "rätti" mutta ei sillä tavalla että kaikki energia loppuu. On vaikea tähän laittaa tiukkaa ohjetta, etsi itse sopivat lajikkeet Finellisä, onnea!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Fundeeraavalle.... Hyvä että aloit ottaa asiasta paremmin selvää!. Hernari ei ole varsinainen VHH ruoka, mutta meneehän se nyt koska siinä ei ole kuitenkaan niin paljon hiilareita. Periaatteessa, tee itse ruokasi alusta loppuun, vältä kaikkea prosessoitua, koska niissä esim valmis eineksissä on natriumglutamaattia paljon, joka voi tehdä vaikka mitä oireita, anteeksi etten nyt luettele vielä niitäkin tähän:) Syö rasvaa, mutta vältä margariinia, rypsiöljyä ja käytä paistaessa joko tavallista oliiviöljyä (ei neitsyt) tai paras on kookosöljy! (ei se mikä on voipaketin näköinen kaupassa, vaan kunnon kookosöljy!) Vältä pekonissa esim HK:n pekonia, koska se on käsitelty suolavedellä:( Pakastevihanneksissa kannattaa tehdä itse pusseihin kaikki, koska valmis vihannekset on kloorattuja!!! Käy katsomassa Heikkilän sivuilta kirjat ja hommaa ne vaikka kirjastosta tai ostamalla ja tiedät enemmän taas. Onnea, ja kun saat kunnolla alkuun tämän, et varmasti halua luopua siitä, ikinä!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tonto kirjoitti 13.5.: "Sanokaapa karppaajat sitten, miten jos urheilee? Entä jos tekee raskasta fyysistä työtä? Tulisiko silloinkin syödä vähähiilihydraattista ravintoa? Entä ennen urheilusuoritusta?" Urheilusuorituksista en tiedä, kun en ole urheilija enkä penkkiurheilija. Raskas ruumiillinen työ minulle on tuttua lapsuudesta alkaen. Nyt on seitsemäs vuosikymmen hyvällä alulla. Pystyn taas tekemään raskasta ruumiillista työtä, kun vaihdoin VHH -ruokavaliolle. Kolme ateriaa päivässä riittää raskaassa työssäkin. Kello 7-8 välillä nautitun aamiaisen jälkeen saatoin olla intensiivisesti 3-4 tuntia lumitöissä (työkaluina kola ja lapio, lumen siirtoa kymmeniä tonneja), jota voisin verrata urheilusuoritukseen. Työt aloitin klo 9-10 välillä. Noin kello 13 suihkuun ja ruokaa laittamaan. Nälkä ei ehtinyt vielä vaivaamaan, mutta ruoka maistui hyvin kello 14 aikaan. Näitä lumitöitä riitti moneksi päiväksi viime talvena. Omakotitalon katolta piti pudottaa lumi kolme kertaa, lähes puolimetrinen kerros joka kerralla. Seinänvieriltä lumi täytyi siirtää kauemmaksi, kun tämä talo on 1970-luvulla rakennettuja matalalle perustettuja taloja. Ennen VHH-ruokavaliolle siirtymistä olin sydän- ja verenpainetautinen, en pystynyt tuollaisiin lumitöihin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (194)

Uutisvirta

23:08
HS: Huoltovarmuuskeskuksen varmuusvarastossa maaliskuun lopussa olleet suojaimet eivät olisi riittäneet edes yhdeksi päiväksi
22:37
Ranskassa koronakuolleita jo lähes 13 200, tehohoitopotilaiden määrä kuitenkin laskenut – Italiassa tartuntoja yli 147 500 ihmisellä
22:18
Pääsiäiskokko aiheutti hälytyksen rakennuspalosta Iissä
21:46
Kajaanilainen Eila Aavakare sairastui koronavirukseen ja toivoo kansalaisten suojaavan läheisiään tartunnoilta – "Tätä ei pidä vähätellä. Olemme kokeneet sen ja käyneet aivan rajalla" Tilaajille
20:30
Vjatsheslav Fandul oli 20 vuotta sitten sankari, jonka maalit takasivat Kärpille liiganousun – "Tiesin, mitä Kärpät ja nousu merkitsivät Oululle" Tilaajille
20:26
Vahvistettuja koronaviruskuolemia koko maailmassa jo 100 000 – USA:n Fauci: Rajoituksia ei pidä purkaa liian aikaisin tai tilanne voi pahentua entisestään
19:00
Nordea listaa yrityksille seitsemän käytännöllistä neuvoa koronan talousvaikutusten torjuntaan Kaupallinen yhteistyö
124
Maskeja sekä Jylhältä että Sarmasteelta tilanneen huoltovarmuuskeskuksen Lounema pahoittelee virheitä – "Jälkipyykin pesu on sitten, kun on saatu akuutti tilanne hoidettua"
57
Pääministeri Marin: HVK:n toimitusjohtaja ei nauti luottamustani – suojainsotkusta annettuun tietoon tyytymätön työministeri Haatainen pitää tiedotustilaisuuden kello 17
36
Suojainhankinnoista tehty kolme kantelua – Oikeuskansleri: "HVK:n selvitettävä tavarantoimittajien ja yhteistyökumppaneiden suhteessa ilmenneet epäselvyydet"
32
Euroryhmä lähestyi sopua koronatukipaketista – Euroryhmän puheenjohtaja: "Me olemme hyvin lähellä sopimusta"
32
Suomessa on todettu 164 uutta koronatartuntaa, Pohjois-Pohjanmaalla määrä kasvoi viidellä – OYSissa 11 koronapotilasta, joista kuusi tehohoidossa
22
Neljän viikon yhtämittainen kesäloma uhkaa jäädä haaveeksi – Hakemusruuhka voi laittaa Kelan lomajärjestelyt uusiksi
12
Järjestöt julkaisivat viralliset ompeluohjeet, joilla syntyy kasvomaski kotoa löytyvistä tarvikkeista – "Tämä on uusi kansalaistaito"

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

PS:n kannatus laskee jatkuvasti

Johan nyt kaikki jotka katsoo Eduskunnan istuntoja, niin huomaa miten persujen edustajat haukkuvat kuin rakkikoirat tois... Lue lisää...
EIKÖ NE ITE HUOMAA

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jarin piirrokset arkistossa.

Naapurit

10.4.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu


Pohjoisen kattavimmat mediatilat ja monipuoliset markkinoinnin palvelut printtiin ja digiin.

Kaleva Media B2B asiakasratkaisut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityksille


stats-image