Digi

Xbox Onen monet avoimet kysymykset

KUVA: Microsoft / EPA
Digi 23.5.2013 12:52
Janne-Pekka Manninen

Microsoftin Xbox One -konsolin julkaisu onnistui saamaan aikaan enemmän kysymyksiä kuin tarjoamaan vastauksia. Tiistain julkaisun jälkeen tunnelmat markkinoilla ja pelaajien keskuudessa tuntuvat olevan hämmentyneet.

IGN:n mukaan Xbox Onen piti olla kaiken kattava ratkaisu kodin viihdeasioihin, mutta yhtiön viesti oli kaikkea muuta kuin yhtenäinen. Xbox One on kuulemma kodin viihdekeskus, jonka kautta katsellaan hittisarjat ja urheilu ja voihan sillä tosiaan pelatakin.

Microsoft sanoi jättäneensä paljon kerrottavaa tulevile E3-pelimessuille, mutta pelaajien näkökulmasta - ja todennäköisesti myös mainstream-kuluttajien vinkkelistä - tiistain julkaisulla ei ollut kovin selkeää viestiä.

Lisäksi epäselvyyksiä ja suuttumusta on herännyt muun muassa käytettyjen pelien myynnin mahdollisesta mahdottomuudesta, omien pelien pelaamisesta kaverin konsolilla, pakollisesta nettiyhteydestä, pakollisesta Kinect-laitteesta, Xbox 360 -pelien yhteensopimattomuudesta ja niin edelleen. PlayStation 4 -konsolin julkaisuun verrattuna Xbox One -konsolin julkistus jäi aika epämääräiseksi.

Microsoft on antanut lisälausuntoja pitkin viikkoa. Esimerkiksi käytettyjä Xbox One -pelejä voi Microsoftin mukaan myydä verkossa, kirjoittaa Kotaku. Vielä Microsoft ei kuitenkaan kerro miten tarkkaan ottaen käytettyjen pelien myyminen käy. Xbox One -pelien mukana tulee kertakäyttöinen asennuskoodi, minkä jälkeen peli on yhdistetty käyttäjän Xbox Live-tiliin. Microsoft kaavailee todennäköisesti jonkinlaista siirtomahdollisuutta.

E3 järjestetään kesäkuun 11.-13. päivä, ja silloin katseet kääntyvät varmasti myös Microsoftiin, jolta odotetaan jatkossa selkeämpää ulosantia. Ja uuden konsolin jälleenmyyntihintaa.

Tiedätkö aiheesta enemmän?
Lähetä vinkki, kuva tai video!
13222
MAINOS

Kommentoi

"käytettyjen pelien myynnin mahdollisesta mahdottomuudesta, omien pelien pelaamisesta kaverin konsolilla, pakollisesta nettiyhteydestä, pakollisesta Kinect-laitteesta, Xbox 360 -pelien yhteensopimattomuudesta ja niin edelleen."

JAAA... taitaa mulla jäädä tuo kauppaan jos ei entiset pelit pyöri. KInect on aivan turha lisärahastusvehje... pelaan mieluiten padilla kui heilun kui mikäki heinäseiväs... Ainoa minkä ymmärän on toi pakollinen nettiyhteys, kun se tuntuu olevan nykyään kaikissa moninpeleissä pakollinen..

Siiryn tästä pelamaan tietokoneella!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

No sai ainakin Kalevassa ihan etusivun uutisen joka on mitä parahin mainos. Esimerkiksi minä olin yhden kerran aikaisemmin kuullut tämmöisestä Xbox Onesta kun kaveri kysyi, että olenko kuullut. Nyt Kalevan mainosuutisen jälkeen tiedän jo paremmin mistä on kyse.

Muistattehan aikoinaan miten iPhonea rummutettiin uutisissa kun se mukamas oli unohtunut baarin lattialle... juupase juu. Yhtiöiden kannalta paras mainos on sellainen joka ei maksa mitään. Gatesin Billi kiittää.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Siinä taitaa olla Microsoftilta tulossa sellainen joka kodin viihdelaite, mikä ei toimikaan ihan joka kodissa USA:n ulkopuolella. Esiteltyjen viihde- ja tv-palvelujen toiminta Suomessa voi olla melkoisen rajoittunutta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Itseäkin jäi tosiaan vaivaamaan tuo, mitenkä nuo esitellyt palvelut tulevat toimimaan USA:n ulkopuolella.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Noh, viaplayt ja hbot toimii Suomessakin tällä hetkellä joten eiköhän xboxin tv sovelluksetkin. Siinähän tulee myös mahdollisuus käyttää Windows8 -sovelluksia joka on hyvä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Eihän Sonyn PS4:stä julkaistu edes yhtä ainoaa kuvaa, pelkkä ohjain on ollut kuvissa tähän asti. Onko kalevalla mitään omaa kantaa asiaan, vai pelkkiä lainauksia?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

48
Kalen! kalluppi: Onko Oulusa toimiva joukkoliikenne?
42
Kivisydämen kausipaikoille olisi tunkua – joka viides paikka on vuokrattu pitkäaikaispysäköintiin
39
Kaatumisesta virisi keskustelu punaisen Baanan liukkaudesta – Kysyimme aiheesta liikenneinsinööriltä: ”Uusi asfaltti tuppaa aina olemaan liukkaampaa”
33
Korkeassa rakentamisessa nähdään peikkoja – Oulun keskustan asukkaat pelkäävät viihtyisyyden heikkenevän ja vanhojen asuntojen arvon laskevan
25
Selvitys: Sisäilmaongelmia esiintyy eniten peruskouluissa ja lukioissa, syynä useimmin kiinteistöjen ikä ja investointien puute – Ilmanvaihto yleisin ongelma
22
Kärppien pelaajabudjetti ylittyi Junttilan hankinnan myötä, liikennettä luvassa toiseenkin suuntaan – Toimitusjohtaja Virkkunen: ”Haluamme tällaisilla hankinnoilla antaa faneille lisäarvoa”
21
"Minulle on ehdotettu monta kertaa seksiä vaihtokaupaksi yöpaikasta" – Koditon on entistä useammin nainen, mikä tuo uhan väkivallasta ja hyväksikäytöstä

Etusivulla nyt

Paikallissää

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.

Naapurit

17.10.

Fingerpori

17.10.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan kokonaistavoittavuus on 86 % Oulun markkina-alueen kuluttajista viikossa.

Kaleva Media Yrityspalvelut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityspalvelut/


stats-image