Digi

Toto-pelit siirtyvät internet-aikaan

Totoa vuorokauden ympäri . Raviveikkaus sujuu nyt netissäkin. KUVA: arkisto
Digi 23.9.2002 0:00
Pasi Kalliokoski

Oulu Paljon rahaa liikutteleva Toto-hevosveto astuu nettitoton myötä Suomessa uuteen aikakauteen. Peliä pyörittävä Fintoto arvioi, että pelien myynti nousee heti verkkokaupan kärkisijoille. Tulevaisuudessa totoa voi pelata myös kännykällä ja digi-tv:llä.

"Ravit tuotteena osuvat nykyisen pelikulutuksen ytimeen: kymmenen tasaista ja konstailematonta pelikohdetta joka päivä kolmessa tunnissa - vain jouluaatto ja joulupäivä levätään. Kesällä ravataan neljätkin ravit samana päivänä", sanoo Fintoton toimitusjohtaja Ilmari Halinen.
"Nettitoto osoitteessa www.fintoto.fi on avoinna kaikkiin Suomen totoraveihin. Nykyisestä poiketen pelejä voi pelata myös päiviä etukäteen", Halinen täsmentää.

Fintoton mukaan nettitoto on erittäin nykyaikainen pelialusta, josta on myös yhteydet hevos- ja ohjastajatietokantoihin. Uutta on myös kerroinlaskuri pelipäätöksiä varten.

"Asiakas voi halutessaan rekisteröityä sivulle tullessaan ja aloittaa pelin heti, mikäli hänellä on Nordean, Osuuspankin tai Sampo Pankin verkkomaksusopimus, jolla rahan siirto pelitilille onnistuu. Ja voitot maksetaan avattavalle pelitilille heti lähdön tototulosten vahvistamisen jälkeen," lupaa puolestaan Fintoton projektipäällikkö Reijo Anttila.Nettitoto pyörii
Elisan palvelimilla


Järjestelmän rakentamisen tärkeimmät yhteistyökumppanit ovat olleet European Game and Entertainment Technology Ltd Ab (EGET) , amerikkalainen totojärjestelmätoimittaja Autotote Corporation ja ElisaCom Oy.

Hankkeen seuraava kehitysaskel on mobiilin käyttöliittymän rakentaminen ja tulevaisuudessa totoaminen mahdollistuu myös digi-tv:n avulla.

Suomen Hippoksen kokonaan omistama Fintoto Oy aloitti toimintansa vuoden 2001 alusta. Yhtiön liikevaihto oli viime vuonna 138,2 miljoonaa euroa.

Internet-pelaamisen mahdollistavat pelisovellukset pyörivät tietoliikenneoperaattori Elisan palvelimilla ympärivuorokautisesti ylläpidetyssä konesalissa. Myös Nettitoton pelaajien ongelmiin vastataan Elisan asiakaspalvelussa. Fintotolla ja ElisaComilla on viiden vuoden sopimus tietoliikenneratkaisuista.

Totojohtaja Pertti Koskenniemen mukaan kumppanin valintaan vaikutti luotettavuuden lisäksi sen kyky vastata odotetun kasvun haasteisiin ja muuttamaan tarpeen vaatiessa esimerkiksi laitteistokokoonpanoja.

"Nettitoto poikkeaa muista sähköisistä kauppapaikoista siten, että sille on luonteenomaista pelaamisen raju lisääntyminen juuri ennen kohteiden sulkeutumista. Kymmenen pelattavaa kohdetta kolmen tunnin sisällä vaatii sovelluksia pyörittäviltä palvelimilta ja tietoliikenneyhteyksiltä erityisesti skaalautuvuutta sekä toimintavarmuutta", kertoo Elisa Internetin toimitusjohtaja Jari Karpakka.
"Lisäarvoa pelaajille tuottavat varmasti internetin mahdollistamat uudet apuvälineet sekä välittömästi saatavilla oleva lisäinformaatio hevosista ja ajajista", Karpakka toteaa.

Tehtyjen kuormitustestien mukaan järjestelmä on selviytynyt hyvin kuormituspiikeistä ja myös viime hetken pelitapahtumat ovat onnistuneet.

Tiedätkö aiheesta enemmän?
Lähetä vinkki, kuva tai video!
13222
MAINOS

Kommentoi

Uutisvirta

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Maan etelä- ja keskiosassa lännen ja luoteen välinen tuuli on vaarallisen voimakasta keskiyöstä alkaen, tuulen nopeus puuskissa 20 m/s. Maan pohjoisosassa luoteistuuli on voimakasta päivällä, tuulen nopeus puuskissa 15 m/s.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Miksi aina puhutaan köyhyydestä.

191 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Venäläisiä syrjitään Suomessa.

Venäjä käy hybridisotaa Suomea vastaan. Tänään kello 12 käynnistetty verkkohyökkäys Suomen viranomaisten asiointipalvel... Lue lisää...
Suomea testataan

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla. 24.6. - 26.9.

Naapurit

26.9.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image