Digi

Sosiaalisen median käyttö rek­ry­toin­nis­sa vähäistä

KUVA: Heikki Uusitalo
Digi 9.6.2014 12:07
Antti Korhonen

Suomalaisyritykset hyödyntävät sosiaalista mediaa vähän rekrytoidessaan uusia työntekijöitä. Vaikka kansainvälisessä vertailussa somen käyttö on edelleen lapsenkengissä, asiantuntijat uskovat perinteisen työnhaun muuttuvan lähivuosina.

Keväällä julkaistun kansallisen rekrytointitutkimuksen mukaan vain noin kymmenesosa suomalaisyrityksistä hyödyntää aktiivisesti Facebookia ja Twitteria.

LinkedIniä käyttää hieman yli viidennes yrityksistä.

Tilastojen mukaan Yhdysvalloissa peräti yli 90 prosenttia yrityksistä käyttää sosiaalista mediaa rekrytoinnissaan.
Suomalaisyritysten työnhaussa pintansa pitävät perinteiset kanavat: yritysten omat verkkosivut, TE-palvelut sekä henkilöstön kontaktit.

Asiantuntijat ovat yhtä mieltä siitä, että somen käyttö rekrytoinnissa yleistyy sekä antaa uusia mahdollisuuksia.

”Uskon, että kasvun nopeus tulee yllättämään vielä monet”, sanoo pitkän linjan some-ammattilainen, viestintätoimisto Netprofile Finlandin partneri Christina Forsgård.

Sosiaalisen median käyttö rekrytoinnissa vaihtelee toimialoittain. Eniten sitä hyödyntävät viestinnän, myynnin ja markkinoinnin sekä IT-sektorin ammattilaiset. Vähiten sitä käytetään esimerkiksi rakennus- ja kuljetussektorilla.

Lue lisää 09.06.2014 Kalevasta.

Tiedätkö aiheesta enemmän?
Lähetä vinkki, kuva tai video!
13222
MAINOS

Kommentoi

Hyvä että ei yleisty, turhanpäiväistä puuhaa koko somet. Onhan saatu keksittyä ihmisille uusi turhake.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kuka tarvitsee kirjoitustaitoa, asiat on ennenkin voinut puhua ja muistaa. Kuka tarvitsee puhelinta, asiat on ennekin voinut kirjoittaa ja pistää postiin. Kuka tarvitsee radiota, musiikkia voi itsekin tehdä. Kuka tarvitsee televisiota, ehtii ne uutiset torilla sitten ensi viikolla kuulla.

Elämä oli paljon vakaampaa silloin ennen kun saattoi uskoa siihen mitä pappi saarnasi eikä kukaan tullut kyseenalaistamaan ylhäältä annettua maailmanjärjestystä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

23:52
Oulussa perjantaina esiintyvä Take 6 hitsaa yhteen gospelmusiikkia ja pophittejä – "Olemme vanhan koulukunnan a cappella -yhtye"
23:26
Kaksi miestä mur­tau­tui lii­ke­ti­loi­hin ja va­ras­toon Ko­la­ris­sa – aje­li­vat va­ras­te­tuil­la moot­to­ri­kel­kal­la ja mön­ki­jäl­lä läpi yön, kunnes poliisi sai miehet kiinni
23:16
Kärpät palasi voittojen tielle junioripainotteisella joukkueella – Päävalmentaja Manneria sijaistava Lauri Mikkola: ”Tämä oli iso taisteluvoitto”
23:04
Ikimuistoinen ilta – Kärppien tähtien tuuraajaksi hälytetty Olli Vanttaja, 20, nautti kauan odottamastaan liigadebyytistä jokaisella solullaan Tilaajille
21:56
Korjaamohallissa tulipalo Torniossa, vahingot jäivät lieviksi
21:06
Oulujoella käyty koulua 90 vuotta – juhlaa vietettiin keskiviikkona
20:58
Oulujoen koulua on kehitetty perinteitä kunnioittaen – se perustettiin Oulujoen kuntaan 1939
129
Katri Kulmuni: Keskusta ei hyväksy kaikkien al-Holin suomalaisten kotiuttamista – Paine ulkoministeri Haaviston ympärillä kasvaa
103
Ulkoministeri Pekka Haavisto: Minulla ei ole tietoa operaatiosta, jolla suomalaisia tuotaisiin al-Holin leiriltä Suomeen
73
Kärpät ja kuusi muuta seuraa solmivat jättimäisen yhteistyön: Koskettaa yli 2500 pelaajaa – "Suurin jääkiekon seurayhteistyö koko Suomessa"
66
Suurin osa al-Holin suomalaisista lapsista on alle kouluikäisiä – joukossa on myös orpoja
63
Halla-ahon tietojen mukaan al-Holin leiriltä suunniteltu tilauslento Suomeen – Pääministeri Marin: uuden hallituksen linja ei poikkea aiemmasta
56
Hallitus istunut vajaan vuorokauden - oppositiosta sataa jo rankkaa arvostelua
46
Sanna Marinin hallitus sulki ensitöikseen ministereiltä pyöröoven – puolen vuoden karenssi, jos siirtyy "eturistiriidan" synnyttäviin tehtäviin

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli on huono aluksi maan itäosassa, Kainuun maakunnassa, Lapin itäosassa sekä Koillismaalla Taivalkoski ja Kuusamo lumi- tai räntäsateen vuoksi.
Ajokeli on huono maan itäosassa sekä Kanta-Hämeen, Päijät-Hämeen, Pirkanmaan ja Keski-Suomen maakunnissa lumi- tai räntäsateen vuoksi.

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Kerrostalo

Matti ja Teppo laulaa - se on mahtavaa- jne Ok-talo ,167 neliötä yksin. Oikein naurattaa ko ajattelee pikkukopperoasukke... Lue lisää...
on missä mällätä

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

11.12.

Fingerpori

11.12.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan kokonaistavoittavuus on 86 % Oulun markkina-alueen kuluttajista viikossa.

Kaleva Media Yrityspalvelut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityspalvelut/


stats-image