Digi

Sony julkisti uuden Play Station -konsolinsa

Digi 21.2.2013 7:34 | Päivitetty 21.2.2013 11:28
STT-Kaleva

Viihde-elektroniikkajätti Sony on julkistanut uuden Play Station 4 -pelikonsolinsa. Uuden konsolin luvataan tulevan myyntiin ennen joulua tänä vuonna.

Laitteen kerrotaan muun muassa toimivan yhdessä älypuhelimien ja Sonyn Vita-käsikonsolin kanssa. Lisäksi uusi laite antaa pelaajille mahdollisuuden jakaa videokuvaa pelistään suoraan ystävilleen.

New Yorkissa pidetyssä julkaisutilaisuudessa esiteltiin konsolin uusi ohjain, muttei itse varsinaista konsolia. Tilaisuudessa esiteltiin lisäksi joukko pelejä, jotka julkaistaan uudelle konsolille.

Konsolin vastaanotto ei ollut pelkästään positiivista. Sonyn kurssi laski välittömästi julkistustilaisuuden jälkeen.

Yhtiö pyristelee laajojen talousuudistusten kourissa.

Sony ei vielä kertonut pelikonsolin tulevaa hintaa. Teknisiä yksityiskohtia kuultiin, muttei esimerkiksi kovalevyn tilaa.

Keskusmuisti on 8 GB:n GDDR5. Laitteesta löytyvät luonnollisesti tuet DVD:lle ja Blue Raylle. Liitännöistä löytyy muun muassa USB 3.0.

Konsolin mukana esitelty uusi ohjain kantaa edeltäjien perintönä nimeä DualSchock 4. Siinä on muun muassa integroitu kaiutin ja jakamispainike sosiaalisia työkaluja varten.

Tarkemmat tekniset speksit ja kattava esittely löyvät Venturebeatin sivuilta.

Tiedätkö aiheesta enemmän?
Lähetä vinkki, kuva tai video!
13222
MAINOS

Kommentoi

PS3 on jo ikäloppu raakki, ja koodaajat olivat oikeastaan vaikeuksissa sen vähäisen muistin kanssa alusta saakka, mutta varsinkin viime vuosina, kun pelit ovat kehittyneet ja paisuneet. Onneksi tällä kertaa Sony ymmärsi olla pihistelemättä muistin kanssa. Äkkiseltään luulisi myös alustan x86-arkkitehtuurin helppottavan koodaajien arkea ja varsinkin pelien porttauksia sekä PS:lle että siltä muille alustoille. Talousvaikeuksissa olevalle AMD:lle kauppa on ainakin pieni piristysruiske.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Toimiiko vanhat pelit tässä uudessa versiossa. Minä olin hyvin pettynyt kun ps3 ei enää tukenut ps2 pelejä. Jos sama meno jatkuu niin minulle riittää jatkossa ilmaiset iPad pelit.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ainakaan Venturebeatin mukaan ei ole yhteensopivuutta PS3:een. Itselläkin saattaa olla nyt käsillä ensimmäinen Pleikkari, joka jää väliin. Ei mun hyllyyn mahdu enää uutta entisten rinnalle. Jos tarjolla olisi vaikkapa kalliimpi malli, joka pyörittäisi entsiäkin pelejä, voisin moisen vekottimen ostaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli on huono Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun maakunnissa sekä seuraavissa Lapin kunnissa: Ranua ja Posio lumisateen ja tienpintojen jäätymisen vuoksi.

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

TUVAN TIETÄVÄMMÄT

No minäpä komnentoin olevani samaa mieltä. Kielioppiin tai henkilöön käyvä arvostelu kertoo, että puheena olevaa aihetta... Lue lisää...
Pannarimies

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.

Naapurit

19.10.

Fingerpori

19.10.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan kokonaistavoittavuus on 86 % Oulun markkina-alueen kuluttajista viikossa.

Kaleva Media Yrityspalvelut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityspalvelut/


stats-image