Digi

Mobiilipeli, joka pakottaa ulos – "Oppii paljon omasta ko­ti­kau­pun­gis­ta"

Janne Kyrö (vas.), Tiia Santaniemi ja Janiika Aaltonen pelaavat Ingressiä usein Ainolanpuistossa. KUVA: Jukka Leinonen
Digi 9.8.2015 10:01
Ville Koivuniemi

Peli pakottaa ulos, koska siinä liikutaan jalan – vaikkakin kännykkää samalla selaten. Ingressin pauloihin hurahtanut Tiia Santaniemi löytää pelistä myös muita positiivisa puolia.

– Ainakin sellainen sosiaalisuus viehättää. Ja tätä pelatessa oppii paljon omastakin kotikaupungista. Esimerkiksi kaikki puistot ja museot oppii muistamaan, Santaniemi sanoo.

Ingress on mobiilipeli, joka vaatii liikkumista oikeassa ympäristössä. Pelin aloittaessa täytyy valita puolensa. Joukkueita on vain kaksi: siniset (Vastarinta) ja vihreät (Valaistuneet), leikkisästi smurffit ja sammakot.

Maksuttoman Ingressin idea on samaan aikaan yksinkertainen ja tavattoman monimutkainen. Joka tapauksessa pähkinänkuoressa kaksi joukkuetta yrittää taukoamatta valloittaa tai pitää hallussaan alueita ympäri maailmaa.

Alueet sijaitsevat siis oikeassa maailmassa, ja niitä vallataan älypuhelimeen ladattua peliä käyttäen. Alueita vallatakseen on mentävä niiden lähelle, yleensä kävellen tai pyöräilemällä.

Lue lisää 09.08.2015 Kalevasta.

Tiedätkö aiheesta enemmän?
Lähetä vinkki, kuva tai video!
13222
MAINOS

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (32)

Tämän Kalevan Ingressiin liittyvän jutun nähtyäni kokeilin peliä. Täytyy myöntää, että reilun kuukauden olen liikkunut enemmän kuin koskaan. Lähes joka ilta 10-20km lenkki pyörällä, johon liittyy kävelyä ja seikkailua. Eipä ole liikunta ennen ollut näin hauskaa. Hyvä vaan että tämmöisiä tehdään, että saadaan minun(kin) kaltaiset soffapotut liikkeelle. Ilman peliä ei muka oikein aikaa liikunnalle löydy.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

2 ja puoli vuotta Ingressin peluuta takana ja viikkokilometrit pitkin maaseutuja tuppaavat olemaan 200-300 fillarilla ja juosten. Äärimmäisen viihdyttävää ja avartavaa ajanvietettä, opettaen niin kotiseudun paikat kuin sen loma/työmatkakohteenkin. Mutta kuitenkin ehkä parasta on ihmiset, ihan sama minne menee niin aina tuntuu löytyvän mukavaa sakkia näyttämään paikkoja joukkueesta riippumatta. (:

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Varsin mielenkiintoista että muiden ihmisten harmiton ajanviete ja yhdessäolo on joistakin kommentoijista ikävä ja paheksuttava asia....

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ihan mukavalta vaikuttaa, piti tämäkin asennella ja hieman kokeilla. Munzee / Geokätkö hommia jo aikaisemminkin harrastellut. Suosittelen kokeilemaan noitakin :)

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ihmiset nykyään kävelee autojen alle ku rassaavat älypuhelintaan mikä on jo sinäänsä typeärän näköstä että kävellessä rassataan ja kaikki oleellinen ympäriltä unohtuu. Järki mukaan

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kovasti tuntuu olevan ahdasmielistä ihmisten asenne teknologian hyödyntämistä kohtaan. Heti jos joku mukava "appsi" kehitetään, niin joidenkin mielestä se on pois jostain "todellisesta" tai "oikeasta".

Mukava lisämaustehan tuollaiset appsit on - vieläkun joku tekisi kalastamisen ympärille vastaavan, niin löytäs niitä salaisia kalapaikkoja helpommin :D

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tietyn porukan mielestä sallittua on vain mustikassa käynti ja saunominen kotona. Kaikki muu on turhaa ja höpötystä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Nythän minä ymmärränkin miksi naapurin nuori herra kavereineen viettää yöelämää ja häiritsee naapureita. Hänellä ei ole älykännykässään peliä tai sovellutusta että osasi nukkua yöllä. Päiväjärjästyssovellutusta kaivataan kipeästi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kummallisen mustavalkoista ajattelua ihmisillä siitä että Ingressin pelaaminen sulkisi muun liikkumisen ulkona pois. Itse pelaajana käytin jonkin verran aikaa tuohon lomareissulla urbaaneissa oloissa mutta liikuin myös maaseudulla jalkaisin muuten vain pidempiä matkoja päivittäin luonnon helmassa valokuvaamassa, siinä missä stereotyyppinen lomamatka koostuu passiivisesta rannalla löhöämisestä ja baarissa istumisesta ;)

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Normilenkit ovat pidentyneet ja keli ei ole enää niin suuri este kuin aiemmin ulkoiluun viitsimiselle. Jännästi oppii omasta kaupingista ihan uusia paikkoja, minkä olemassaolosta ei ole tiennyt 20 vuoteen. Kivasti avartaa!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Miksi nykyihmisen pitää aina pelata ja tuijottaa jotain näyttöä? Luonto on heille jo vieras ympäristö.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tähän pitänee kommentoida sen verran, että kohteiden joukosta löytyy myös paljon luontopolkuja kaikkine opastauluineen. Niitä voi toki ohikulkiessaan lukea, jos luonto kiinnostaa. Jos ei kiinnosta, kunto ainakin kohenee, mikä ei voi olla huono asia.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jos luet jutun uudelleen ja mietit lukemaasi, huomaat että tuota peliä pelatessa ollaan juuri ulkona ja luonnossa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Keskellä kaupunkia. Sekö on luontoa? Kaikki ihmisen rakentamaa. Kaukana luonnosta.
No ei ole minulta pois. Pelatkaa, pelatkaa. Se on nykyään tärkeää.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mistä ihmeestä oikein päättelet, että kaikki vallattavat alueet sijaitsevat keskellä kaupunkia? Eivät nimittäin sijaitse, niitä on vaikka missä. Kannattaisi ehkä ottaa asioista selvää, ennen kuin puhuu höpöjä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (32)

Uutisvirta

11.12.
Oulussa perjantaina esiintyvä Take 6 hitsaa yhteen gospelmusiikkia ja pophittejä – "Olemme vanhan koulukunnan a cappella -yhtye"
11.12.
Kaksi miestä mur­tau­tui lii­ke­ti­loi­hin ja va­ras­toon Ko­la­ris­sa – aje­li­vat va­ras­te­tuil­la moot­to­ri­kel­kal­la ja mön­ki­jäl­lä läpi yön, kunnes poliisi sai miehet kiinni
11.12.
Kärpät palasi voittojen tielle junioripainotteisella joukkueella – Päävalmentaja Manneria sijaistava Lauri Mikkola: ”Tämä oli iso taisteluvoitto”
11.12.
Ikimuistoinen ilta – Kärppien tähtien tuuraajaksi hälytetty Olli Vanttaja, 20, nautti kauan odottamastaan liigadebyytistä jokaisella solullaan Tilaajille
11.12.
Korjaamohallissa tulipalo Torniossa, vahingot jäivät lieviksi
11.12.
Oulujoella käyty koulua 90 vuotta – juhlaa vietettiin keskiviikkona
11.12.
Oulujoen koulua on kehitetty perinteitä kunnioittaen – se perustettiin Oulujoen kuntaan 1939

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli on huono aluksi maan itäosassa, Kainuun maakunnassa, Lapin itäosassa sekä Koillismaalla Taivalkoski ja Kuusamo lumi- tai räntäsateen vuoksi.
Ajokeli on huono maan itäosassa sekä Kanta-Hämeen, Päijät-Hämeen, Pirkanmaan ja Keski-Suomen maakunnissa lumi- tai räntäsateen vuoksi.

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Kerrostalo

Kaupunkiin matkaa 20 km. Yleinen liikenne pelaa hyvin. Lentokentälle sentään on matkaa se 30 km jotta pääsee avartumaan.... Lue lisää...
OKT asukki

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

12.12.

Fingerpori

12.12.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan kokonaistavoittavuus on 86 % Oulun markkina-alueen kuluttajista viikossa.

Kaleva Media Yrityspalvelut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityspalvelut/


stats-image