Digi

Mikä ihmeen UHF?

Digi 30.8.2007 0:00
Nousuniemi Niiles

Uutta antennia ei kuulemma tarvita, jos antenni kattaa UHF-alueen eli kanavat 21-69. Mikä tämä UHF-alue on ja miten se tarkistetaan?
UHF-alue on radioaaltojen taajuusalue, jolla televisiolähetyksiä välitetään. Toinen taajuusalue on VHF-alue, joka otettiin käyttöön silloin kun televisiolähetykset alkoivat. UHF-taajuudet ovat olleet käytössä jo pitkään. Analogiset kanavat MTV3, Nelonen ja useimmiten TV2 on lähetetty UHF-taajuuksilla, ja kaikki digitaaliset tv-kanavat lähetetään UHF-taajuuksilla.

Antenniin on yleensä merkitty antennin tyyppi, jonka perusteella voi selvittää esimerkiksi antennin taajuusalueen. Jos minkäänlaista merkintää tai vanhaa tuoteselostusta ei löydy, on ainoa keino kokeilla, onnistuuko lähetyksen vastaanotto.

Mikäli kuluttaja on katsonut analogisia MTV3:n ja Nelosen lähetyksiä, hänellä on jo käytössä UHF-antenni. Saattaa kuitenkin olla, että antennin kanava-alue ei ole riittävän kattava, jolloin tarvitaan uusi antenni. Lisätietoja pientalojen antennijärjestelmistä saa esimerkiksi Digitan Pientalon antennioppaasta, joka löytyy verkkopalvelusta www.digitv.fi.

Onko olemassa sellaisia digibokseja, jotka sopisivat sekä antenni- että kaapeliverkkoon? Ei ole tullut ainakaan vastaan. olisi nimittäin ihan kätevä homma kesämökkeilyä ajatellen.
Tällä hetkellä ainakaan Suomen markkinoilla ei ole tarjolla digibokseja, jotka kävisivät sekä antenni- että kaapeliverkkoon. Sen sijaan markkinoilla on useita digitekniikalla varustettuja televisiomalleja, jotka toimivat kummassakin verkossa.

Digiklinikan tohtoreina toimivat Riitta Kontula Digitasta, Hannu Riikonen Dna Pohjois-Suomesta ja Jari Ollikkala Veikon Koneesta.

Tiedätkö aiheesta enemmän?
Lähetä vinkki, kuva tai video!
13222
MAINOS

Kommentoi

Kyllä muuten on bokseja jotka sopii kumpaankin, antenni ja kaapeliverkkoon.
Itsellä on sellainen, ja ihan suomesta normiliikkeestä ostettu.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

24.1.
Suomalaisille ilmanpuhdistimille ryöpsähti kova kysyntä Kiinassa – jättivaltioon tilattu satoja laitteita torjumaan koronaviruksen leviämistä
24.1.
Wuhanin koronavirus rantautui Eurooppaan: Ranskassa vahvistettu kaksi tartuntaa, Ruotsissa peruttu kiinalaisten ryhmien matka Norrbotteniin
24.1.
Oulun yliopistoon hankittiin itseohjautuva auto, ja se on ensimmäinen askel uuden koulutusohjelman käynnistämisessä
24.1.
Kaavailtu Baltian lentopalloliiga kiinnostaa suomalaisia seuroja, myös Ettaa – Olli Kuoksa: "Suomen liiga ei ole kehittynyt 25 vuodessa mihinkään" Tilaajille
24.1.
Emmi Peltonen lyhytohjelman jälkeen viidentenä EM-taitoluistelussa – "Nyt on magee fiilis etenkin kaikkien hankaluuksien jälkeen"
24.1.
Williams ja Osaka katsomoon Australian avoimissa – Federer kuilun partaalta jatkoon
24.1.
Vankiloiden toimintamallin mullistus alkaa Hämeenlinnasta: vartijoista valmentajia – "Ei sovi vaarallisille vangeille"

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli on huono Pohjois-Savon, Pohjois-Karjalan ja Kainuun maakunnissa sekä Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa lukuun ottamatta Pudasjärven, Taivalkosken ja Kuusamon kuntia lumisateen vuoksi.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Miksi vetää maalle sähköjä?

130 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Henkilö joka suostuu ottamaan vastaan vain osa-aikatyötä

Se aika, että ihminen elää vain työstä ja työlle on ohi. Huonosti on sellaisella ihmisellä asiat, jolla ei muuta ole kui... Lue lisää...
PORHO

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

25.1.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Pohjoisen kattavimmat mediatilat ja monipuoliset markkinoinnin palvelut printtiin ja digiin.

Kaleva Media B2B asiakasratkaisut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityksille


stats-image