Digi

Kaleva julkaisi hy­per­pai­kal­li­sen Plink-palvelun

Vasemmalta Juha Väyrynen, Mika Vitikka ja Titta Järvelä. KUVA: Jukka Leinonen
Digi 20.10.2012 8:25
Arja Mikkola

Mikä oikein on Plink, Kalevan liiketoimintajohtaja Juha Väyrynen?

”Plink on vuorovaikutteinen media, jonka yhteinen nimittäjä on paikka: käyttäjien tietyssä pisteessä tuottamaa tekstiä ja kuvaa välitetään kartan kera. Viestejä voi kommentoida. Mukana on myös Kalevan menokalenteri. Palvelu auttaa suunnistamaan tarjottuun osoitteeseen, se tarjoaa karttaan kytkettyjä uutisia verkkotoimituksesta sekä etuja erilaisilta yrityksiltä.”

Minkälainen olisi tyypillinen plinkkaus?

”Viesti voi kertoa, mitä missäkin tapahtuu, vaikka tulvasta alikulkusillan kohdalla, kolarista tai hauskasta tapahtumasta torilla.”

Kenelle palvelu on suunnattu?

”Nuorenmielisille. Olemme kehittäneet tätä yhdessä opiskelijoiden kanssa. Nuorethan räpläävät koko ajan kännykkää. Kaleva taas haluaa olla mukana kaikkialla, missä ihmiset käyvät. Heti ensimmäisellä viikolla palvelun kävi lataamassa puolentuhatta, mutta tarvitaan tuhansia, että tällainen hyperpaikallinen palvelu lähtee liikkeelle.”

Miten itse olet käyttänyt Plinkiä?

”Välitin kuvan raivaamattomista myrskytuhoista koiralenkiltä Virpiniemestä. Olen huomannut, että uteliaisuus myös muiden viestejä kohtaan on herännyt ja olen löytänyt tapahtumia, joiden en tiennyt olevan olemassakaan.”

Missä palvelu toimii?
”Tällä hetkellä koko maassa, mutta sisältö painottuu Oulun seudulla. Lisäksi sillä voi siirtyä mihin tahansa maapallolla. Äsken Sisiliassa kokeillessa olin kyllä tämän kanssa vielä aika lailla yksin.”

Onko mukana jo yrityksiä?
”Jonkin verran, etenkin ravintoloita. Tarjolla on ollut lounasta tai esimerkiksi kaksi creme bruleeta yhden hinnalla.”

Uhkaako käyttäjää tarjousten tulva?
”Käyttäjä voi suodattaa, mitä haluaa. Jos esimerkiksi valitsee veitset ja haarukat -ikonin, saa vain ravintoloita, sitten on urheilua ja erikseen miehille tai naisille suunnattuja tarjouksia. Jos minua eivät kiinnosta nuo naisten alusvaatteet, en aktivoi niitä.”

Kuka viestejä valvoo?
”Kaleva. Tämä on sosiaalista mediaa, erona vain paikallisuus, kaikki tapahtuu omassa lähiympäristössä.”

Minkälainen puhelin tarvitaan?
”Android tai iPhone, ainakin toistaiseksi. Palvelun voi ladata ilmaiseksi App Storesta tai Google Playsta.”

Joutuuko käyttäjä paljastamaan nimensä muille?
”Ei, rekisteröinnin yhteydessä saa lyhenteen.”

Minkälainen olisi villi visiosi Plinkistä?
”Tämä voi auttaa yhteen samanmielisiä ulkoilmakonsertissa, voivat vaikka lähteä syömään yhdessä. Parhaimmillaan tämä synnyttää ajatuksia ja keskustelua, joilla on laajempaa merkitystä, jopa uutisia. Yliopistosta jäi mieleen käsite innovaatiodiffuusiosta. Toivottavasti Oulussa siis syntyy muoti, joka leviää Suomessa, Tampereelle, Helsinkiin ja niin edelleen ja parhaimmillaan, kun ihmiset lomailevat vaikka Sisiliassa, sielläkin lähetetään viestejä.”

Ketä Plinkin takana on?
”Kaleva on miettinyt idean. Kumppaneina on oululaisia yrityksiä, entisten nokialaisten perustama Oikian sekä Boogie Software.”

Tutustu Kalevan uuteen mobiilipalveluun Plinkiin!

Tiedätkö aiheesta enemmän?
Lähetä vinkki, kuva tai video!
13222
MAINOS

Kommentoi

No niin nyt on kokeiltu ja hyväksi todettu, kebabi oli maistuva ja runsas. Aivan kuten Plink tämän minulle kertoi. Harmi kun olen siirtymässä ainoaan oikeaan älypuhelin malliin wp8 - office (you know) että en taida löytää plinkkiä sieltä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Puhelinta käytän siihen mihin se on tarkoitettukin. Tulva paikkoihin en aja. Muutenkin käytän omaa järkeäni asioissa. Eli turhaakin turhempi "keksintö" taasen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Symbian mieluummin ensi kiitos. Taitaa olla oululaisilla symbiania kuitenkin vielä enemmän kuin windowsia.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kuollutta hevosta on turha lämmittää. Vai miten se meni.

Symbian on kuopattu ja hirviän hyvä niin. Ja toivottavasti pysyykin kuolleena eikä enää pomppaa takaisin henkiin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tosi hienoa, että oululaiset pääsevät jälleen valittamaan uuteen mediaan. Sydäntä lämmittää myös, että tästä valitetaan etukäteen tänne.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Rohkeaa, kokeilevaa, uutta digitaalista, tässä ja nyt. Kaleva on nyt uuden äärellä tekemässä murrosta, vallankumousta, paikallisesti, meille. Globaalisti, kaikille.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Virkistävästi erilainen kuin muut vastaavat palvelut. Hyvää työtä! Tästä on hyvä jatkaa kehittämistä!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Joskus kauan sitten Kaleva oli oululaisen, pohjoissuomalaisen kulttuurin veturi. Siitä roolista ei ole näköjään jäljellä juuri mitään.

Jos Kaleva olisi tässä meidän asiallamme, Windows-versio olisi julkaistu vähintään samaa tahtia näiden muiden kanssa. Ellei sitten edellä, kuten esimerkiksi Veikkaus teki. Ja sama ilmiö netti/mobiililehden kanssa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Joutavan päivästä hommaa tihrustaa pieneltä näytöltä näitä viestejä niin ku ei ois ihmisillä muuta tekemistä kuin räplätä näitä älyttömimiä älykännyjä.Ei osata sosiaalisia taitoja muuten kuin hinkkaamalla hipaisunäyttöjä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hyvin sanottu, yhdyn edelliseen mielipiteeseen. Ei taida kohta olla suurella osalla muuta tekemistä, kuin kuluttaa, ostella uutta elektroniikka, leikkiä älykännykällä ja pelata sillä pelejä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Niin minustakin pitäisi palata siihen hyvään mitä meillä oli 50-luvulla! Kyllä ne kaikki silloin riittivät ja kaikilla oli hauskaa, kaikki sen jälkeen tullut on turhaa tuhlausta ja kulutusta!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hypersekava tuo on, kait sekin on joku saavutus. Ei ole ilmeisesti aikaisempaa suunnittelukokemusta ainakaan androidin puolelta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Siksi että näitä löytyy käyttäjiltä suurissa määrin. Wintoosa -laatikoita ei.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

23:26
Kaksi miestä mur­tau­tui lii­ke­ti­loi­hin ja va­ras­toon Ko­la­ris­sa – aje­li­vat va­ras­te­tuil­la moot­to­ri­kel­kal­la ja mön­ki­jäl­lä läpi yön, kunnes poliisi sai miehet kiinni
23:16
Kärpät palasi voittojen tielle junioripainotteisella joukkueella – Päävalmentaja Manneria sijaistava Lauri Mikkola: ”Tämä oli iso taisteluvoitto”
23:04
Ikimuistoinen ilta – Kärppien tähtien tuuraajaksi hälytetty Olli Vanttaja, 20, nautti kauan odottamastaan liigadebyytistä jokaisella solullaan Tilaajille
21:56
Korjaamohallissa tulipalo Torniossa, vahingot jäivät lieviksi
21:06
Oulujoella käyty koulua 90 vuotta – juhlaa vietettiin keskiviikkona
20:58
Oulujoen koulua on kehitetty perinteitä kunnioittaen – se perustettiin Oulujoen kuntaan 1939
20:52
Ylivieskassa hurja liikenneonnettomuus: henkilöauton hirvikolari johti törmäykseen pakettiauton kanssa
111
Katri Kulmuni: Keskusta ei hyväksy kaikkien al-Holin suomalaisten kotiuttamista – Paine ulkoministeri Haaviston ympärillä kasvaa
99
Ulkoministeri Pekka Haavisto: Minulla ei ole tietoa operaatiosta, jolla suomalaisia tuotaisiin al-Holin leiriltä Suomeen
72
Kärpät ja kuusi muuta seuraa solmivat jättimäisen yhteistyön: Koskettaa yli 2500 pelaajaa – "Suurin jääkiekon seurayhteistyö koko Suomessa"
66
Suurin osa al-Holin suomalaisista lapsista on alle kouluikäisiä – joukossa on myös orpoja
63
Halla-ahon tietojen mukaan al-Holin leiriltä suunniteltu tilauslento Suomeen – Pääministeri Marin: uuden hallituksen linja ei poikkea aiemmasta
55
Hallitus istunut vajaan vuorokauden - oppositiosta sataa jo rankkaa arvostelua
46
Sanna Marinin hallitus sulki ensitöikseen ministereiltä pyöröoven – puolen vuoden karenssi, jos siirtyy "eturistiriidan" synnyttäviin tehtäviin

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli on aluksi huono maan pohjoisosassa sekä Keski-Suomen, Etelä-Savon, Pohjois-Savon, Pohjois-Karjalan ja Keski-Pohjanmaan maakunnissa lumi- tai räntäsateen vuoksi.
Ajokeli on huomenna huono maan itäosassa sekä Päijät-Hämeen, Pirkanmaan ja Keski-Suomen maakunnissa lumi- tai räntäsateen vuoksi.

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Kerrostalo

En lähde kerrostaloon elävänä. On OKT Oulussa, Kempeleen rajan pinnassa, ja täällä Kuusamossa järven rannalla luonnon ke... Lue lisää...
TRJ

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

11.12.

Fingerpori

11.12.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan kokonaistavoittavuus on 86 % Oulun markkina-alueen kuluttajista viikossa.

Kaleva Media Yrityspalvelut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityspalvelut/


stats-image