Digi

Facebook-käyttäjät hupenevat - Asiantuntija: Uudistuksia tulossa pian

Oululainen sosiaalisen median asiantuntija Harto Pönkä odottaa Facebookin kertovan ratkaisuja käyttäjäkatoon. Viime syksystä lähtien Facebook on ollut hyvin hiljaa käyttäjien katoamisesta palvelusta. KUVA: Jukka-Pekka Moilanen
Digi 25.1.2015 9:55
Elina Ursin

Sosiaalisen median asiantuntija, yrittäjä Harto Pönkä Oulusta odottaa Facebookin julkistavan pian jotakin uutta. Pöngän arvio perustuu Facebookin käyttäjämäärään, joka on lokakuusta lähtien tullut tasaisesti alaspäin.

Facebookin www-palvelun päivittäiskävijöissä lasku on 40 miljoonaa, 630 miljoonasta 590 miljoonaan. Mukana luvussa ei ole kännykkäsovellusten käyttäjiä.

”Lasku on hurja. Ihmettelen, jos 28. tammikuuta tilinpäätöksen julkistamisen yhteydessä ei kerrota palvelun uudistuksista. Kun väki on vähentynyt, pitää heidän esittää jokin ratkaisu siihen”, Pönkä sanoo.

Syitä Facebookin laskuun on monia. Yksi iso syy on kova kilpailu muiden some-palveluiden kanssa, toinen ovat nuoret.

”Useimmat some-ilmiöt ja -trendit lähtevät liikkeelle nuorista.”

Facebook on menettänyt käyttäjiä esimerkiksi kuva- ja jakopalvelulle Instagramille ja pikaviestisovellus WhatsAppille. Taloustutkimuksen mukaan alle 25-vuotiaista suomalaisnuorista 82 prosenttia käyttää WhatsAppia.

Muita nuorten suosimia palveluita ovat pikaviestisovellukset Snapchat ja Kik Messenger sekä kysymys-vastauspalvelu Ask.fm.

Lue lisää 25.01.2015 Kalevasta.

Tiedätkö aiheesta enemmän?
Lähetä vinkki, kuva tai video!
13222
MAINOS

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (33)

9 vuoteen ei tullut mainoksia eikä roskapostia, sitten liityin Facebookiin ja hanat aukesi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

laittanu itelle facebookkia ja hyvim oon pärjännyt ilman :) ja pärjään vastakin :))

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Pari vuotta sitten oli vielä voimakasta propagandaa maailmalla kuin myös Suomessakin siitä, että facebookista
poissaolo on olevinaan epänormaalia ja peräti merkki yksilön ongelmista. Näin jälkikäteen hypetyksen haihtuessa
ja järjen vähitellen voittaessa voi vain päivitellä ihmisten typeryyttä.. Oma huvittava episodi oli myös ennen NSA-kohua
pieni ja nopeasti sivuutettu uutinen, jossa SUPO vihjaili ääneen, että kukaan ei tiedä facebookin oikeaa rahoittajaa :D

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Laittakaapa Facebookin hakuun esimerkiksi sana Matematiikka, ja katsokaa niitä keskusteluja. Kaikki ovat hyödyllisiä ja asiallisia. Erityisesti kannattaa katsoa ryhmät Solmu-lehti, Matematiikka, Rakastan matematiikkaa.

Myös Yhdyssana on yhdyssana- ja Tulevaisuuden lukio -ryhmässä käydään hyödyllistä keskustelua. Sukututkimus hyötyy Facebookista.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mulla kaveri on työaikana somessa, saa siitä palkkaa. Vastailee asiakaspalvelukysymyksiin niille asiakkaille jotka ei halua soitella.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tuommoset joutaiski roskakoriin, sehän vaan edistää rikollisuutta, jatkuvasti saa lukea lehdistä kun kotibileet menee mönkään tai joku pedofiili on raiskannu tms ja kaikki johtuu somesta, miksei niitä kielletä kokonaan?! Kyllä sähköposti ja kännykkä riittää aivan hyvin!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Samalla logiikalla myös esim. autot täytyy kieltää koska niitä jotkut käyttävät rikollisiin tarkoituksia tai laittomalla tavalla. Kyllä polkypyörä ja sukset riiittää aivan hyvin!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Facebook on tekopyhän itseirstailun pyhäkkö. Itse käyn siellä lähinnä ihmettelemässä ihmisten tarinoita. 20 v päästä se on ajettu alas.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Facebookissa keskustelu on vain nykyhetkeen liittyvää. Viesteistä osa säilyy vuosikohtaisena historiana etusivulla (ilmeisesti keskustelun suosion perusteella, mutta kukapa meistä niitä enää lukee - tai jatkaa vanhaa viestiketjua edelleen? Muita näkökulmiani en kerro tässä.
Minulla olisi heti tarjolla ideoita joiden pohjalta minäkin motivoituisin Facebookista. Samojen ideoitteni pohjalta voisin myös perustaa aivan uuden alustan, mutta kahdeksankymppisenä en jaksa enää olla aloitteinen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mistä apu matematiikalle, kun Facebookin väki vähenee?

Miten media saataisiin kiinnostumaan sosiaalisessa mediassa käsitellyistä tärkeistä aiheista, kuten matematiikasta?

Facebook on ollut hyvä kanava matematiikan ilosanoman levittämisessä, mutta se ei tavoita lähellekään kaikkia niitä, joille tiedoista voisi olla hyötyä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Luvussa ei ole mukana mobiilikäyttäjiä! No kannattaisiko nekin ottaa mukaan ennen kuin tehdään johtopäätöksiä. Moni on siirtynyt käyttämään suoraan mobiililla. Eli käyttäjämäärät ovat saattaneet jopa lisääntyä, jos moni on siirtynyt käyttämään Facebookkia kännykän tai tabletin kautta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Näitä muoti villityksiä tulee ja menee, kunnes ihmiset tajuavat, että ovat antaneet kaikki henkilökohtaiset tietonsa mainoskäytöön ilmaiseksi! Irti pääsee vain vaihtamalla sukupuolta ja henkilötunnusta nimen kera.

Wanha kunnon Skype ei vaadi edelleenkään tietojen käyttö / omistus-oikeuksia itselleen (ms omistaa nykyään) ja ominaisuudet ihan eri maailmasta vrt uuteen sosiaalihömppään.
*ääni, kuva, video, piirustus, paikannus,.. viestintä ja tallennus HD-laadulla!
*ryhmät > työpöydän jako,..
*rajoittamaton tiedoston siirto
*voi soittaa myös puhelinnumeroihin, joilla ei Skypeä (maksu)
*reaaliaikainen kielenkäännös jo useille pääkielille
*Yrityskäyttö Yammerin kanssa
TOIMII kaikilla mahdollisilla päätelaitteilla ympäri maailmaa ilmaiseksi (Skype-Wifi)
Kehitys jatkuu.. Qik, WebRTC, integrointi viesteihin

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Miksi! olla sosiaalisessa mediassa kun ei ole kavereita oikeassa elämässäkään Facebookista lähdin pois kun alkoi tulla solvauksia jatkuvasti,joten helpompaa on ollut kun ei ole Facebookia.
Työn antaja kyllä on SOME:ssa työaikanakin toimistossaan ja häneltä jääkin varsinaiset työt tekemättä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

"Facebookin www-palvelun päivittäiskävijöissä lasku on 40 miljoonaa, 630 miljoonasta 590 miljoonaan. Mukana luvussa ei ole kännykkäsovellusten käyttäjiä."

Eli siis "valhe, emävalhe, tilasto" -luokan soopaa. Yhä suurempi osa FB-käytöstä tapahtuu kännykkäsovellusten kautta, ja monet käyttää sitä pelkästään kännykällä.
Palataanpa tähän käyttäjämääräaiheeseen sitten kun käytössä on kunnolliset tilastot.

Mutta se ei tietenkään muuta sitä tosiasiaa, että FB:ssä keksitään aina jotain uutta, ja suurin osa uudistuksista menee käyttäjän kannalta huonompaan suuntaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei kännykkäsovelluksia mukana? Kännykällähän näitä nykyään juurin käytetään!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Niin, Facebookin käyttö, kuten kaikki muukin some ja internetkäyttö on siirtymässä mobiiliin. Jälleen kerran turha nollatutkimus ja väärä johtopäätös.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hehee, Facebook ukkoutuu ja nuoret ovat jo siirtyneet whatsappiin ja instagrammiin. Kuinka ollakaan Facebook omistaa myös kyseiset palvelut...

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (33)

Uutisvirta

44
Kataiselle Sitran johtopaikan hävinnyt professori Markku Wilenius: "Kyllä tämä herättää kysymyksiä, minkälaista politikointia tässä maassa tehdään"
40
"Täyssähköinen rekkaveturi maksaa tuplat" – Onko tulevaisuus sittenkin kaasu- eikä sähkörekoissa? Raahelainen Korsu Oy hankkii kokemuksia kaasu-Scaniasta
26
Stora Enso sai yt-neuvottelut valmiiksi, yhteensä 365 irtisanotaan – paperin valmistus Oulussa jatkuu syksyyn 2020 saakka
14
Taivalkoskelta löytyi kaksi hirvenruhoa, asiaa tutkitaan metsästysrikoksena – kansalaisilta pyydetään havaintoja
10
Tulikorit ja -padat yleistyvät kotipihoilla, mutta mistä puut? Polttopuiden hinnoissa ja laadussa on isoja eroja
10
Opetusministeri Li Andersson ensi viikon ilmastolakosta: Kouluissa hyvä keskustella pelisäännöistä, jotta vapaus mielenilmaisuun toteutuu
9
Analyysi: Saksan jättimäinen ilmastopaketti sai monet pettymään – Näin uudistus vaikuttaa Suomeen

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Miksi et halua maksaa veroja?

Jos elät työmarkkinatuella, sinun veroprosenttisi on -100. Kaikki, mitä saat, on toisten maksamia veroja. Itse et maksa ... Lue lisää...
Backstreet Boys

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.

Naapurit

21.9.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image