Digi

Ennuste: Vuonna 2017 älypuhelimet ovat käyttäjiään fiksumpia

Digi 12.11.2013 13:58 | Päivitetty 12.11.2013 15:59
STT

Älypuhelimet pystyvät pian ennustamaan käyttäjänsä toimintaa, arvioi tutkimusyhtiö Gartner.

Puhelimet keräävät tietoja käyttäjänsä toiminnasta, hänen kalenteristaan, paikannustiedoista ja henkilökohtaisista tiedoista.

- Ne pystyvät esimerkiksi herättämään käyttäjänsä aikaisemmin, jos aamulla on luvassa liikenneruuhkaa tai lähettämään pahoittelut, jos hän on myöhästymässä tapaaamisesta, visioi tutkimusjohtaja Carolina Milanesi.

Milanesin mukaan vuonna 2017 älypuhelimet ovat jo älykkäämpiä kuin käyttäjänsä.

Aluksi puhelimet oppivat hoitamaan rutiinitehtäviä, kuten auton vuosihuollon tai hammaslääkärin varaamisen. Myöhemmin, kun kerätty tietomäärä kasvaa, älypuhelimet voivat hoitaa yhä vaativampia tehtäviä - siinä määrin kuin yksityisyyden suoja ja puhelinten käyttäjät sallivat.

Tiedätkö aiheesta enemmän?
Lähetä vinkki, kuva tai video!
13222
MAINOS

Kommentoi

Word dokumentti on aina ollut käyttäjäänsä fiksumpi. Vaikka tallennat dokumentin haluamassasi formaatissa niin seuraavalla kerralla avatessa on sivut ja kuvat jälleen eri paikoissa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Voi olla ja voi olla ettei olekaan.
Itselle riittää yhä edelleen oma muisti, kynä ja paperia.

Puhelimeksi riittää se halvin mahdollinen jolla voi soittaa toiseen puhelimeen.
Eikä minua vakoilla..

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Sehän tarkoittaisi, että jostain pitäisi löytää älykkäitä insinöörejä. Täysin mahdoton yhtälö. Insinöörit on kun joulupukit. Kun ei ole lahjoja, niin ei ole lahjoja.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tuohon ei paljon vaadita, kun katsoo nykyistä puhelimen käyttöä. Puhelinta räplätään joka paikassa muista piittaamatta, kuin se olisi maailman tärkein asia. Jopa liikenneturvallisuus vaarannetaan puhelimen takia. Kohta ei osata mitään ilman puhelinta. Kuinkahan avuttomiksi ihmiset lopulta tulevatkaan, jos tämä kehitys jatkuu.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ja kun saavutaan esim. onnettomuuspaikalle, ei tärkeintä ole uhrien auttaminen vaan tapahtuman kuvaaminen kännykkäkameralla ja kuvien levittäminen sen jälkeen lehtiin tai Yuorubeen. Toisinaan nämä kuvaajat jopa haittaavat pelastushenkilöstön toimintaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Koneiden nousu: Varhaiset mallit on helppo tunnistaa vielä koneiksi, mutta vielä tulee aika jolloin emme erota konetta ihmisestä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei taida olla tutkimusjohtaja mikään järjen jättiläinen, jos visioi häviävänsä älykkyydessä puhelimelleen muutamassa vuodessa. Gartner varmaankin antaa hänelle sitten potkut 2017 ja istuttaa tuoliin luurin, joka hoitaa samat työt mutta pelkällä sähkön ja puhelinliittymän hinnalla.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Vielä fiksumpi puhelin olis sellanen jossa ois alkolukko joka estäisi kännisen haltijan typerät viestit ja rasittavat puhelut tuttavapiirille. Puhelimessa olisi myös hyvä olla " laske ensin sataan" tila, estämään äkkipikaisen haltijan ajattelemattomat purkaukset.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kun katsoo tuota meidän nuorison tyhmistymistä niin väitän että vuonna 2017 pätkä kakkosnelostakin on viisaampi kuin keskiverto nuori.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Entäs nykyiset aikuiset?

Ovat menettäneet pääosin muistinsa.

Ja kännykät päättävät maailman menosta :-)

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

94
Vihreät vaatii kunnianhimoista ilmastobudjettia - lentovero käyttöön, eläintuotteiden verotus selvitettävä
54
Pitkät sairaanhoitomatkat kismittävät Ylikiimingissä ja sen kuuli myös kaupunginjohtaja – "Eikö sillä summalla muka saisi lääkäriä käymään paikan päällä"
53
Hallitus ei vielä voi juhlia työllisyystavoitteen täyttymisellä – työllisyysaste jämähtänyt kuukausiksi 71,7 prosenttiin
42
Sipilä torjui irtisanomislain vaihtoehdoksi tarjotun mallin: "Ei alenna riittävästi työllistämiskynnystä"
39
OSAOn rehtori ja sairaanhoitopiirin ylihoitaja kannattavat testien palauttamista hoitoalalle – "Potilasturvallisuus on ennen kaikkea tärkeintä"
35
Teillä siirrytään talviajan nopeusrajoituksiin – rajoitukset tulevat voimaan loppuviikosta
34
Ulkomaiset rekat verolle Suomessa, kotimaiselle raskaalle liikenteelle esitetty tienkäyttövero palautuisi käyttövoimaveron alennuksena

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli on paikoin huono Satakunnan ja Pirkanmaan maakunnissa sohjoisten teiden vuoksi. Ajokeli muuttuu huonoksi yöllä ja aamulla Etelä-Pohjanmaan, Pohjanmaan, Keski-Pohjanmaan ja Pohjois-Pohjanmaan maakunnissa tienpintojen jäätymisen vuoksi.

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Millä keinoin Ay-liikkeen valtaa saadaan rajattua?

Ay-liike pelkää kuollakseen neljää asiaa: Ensimmäinen on työehtosopimusten yleissitovuuden poistaminen. Toinen on se, et... Lue lisää...
Stella Polaris

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

23.10.

Fingerpori

23.10.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image