Digi

Digiboksi kasvattaa kodin joh­to­vii­dak­koa

Digi 23.8.2007 0:00
Niiles Nousuniemi
Usein sanotaan, että televisio on vain nykyajan tuli, jota ihmiset tuijottavat iltaisin. Tämän päivän nuotion ympärille kasattuja kivenmurikoita ovat digiboksi, pelikonsoli, dvd-soitin, vahvistin, videonauhuri ja monet muut vimpaimet.

Murikat ovat lisääntyneet olohuoneissa varsinkin tämän vuosikymmenen aikana. Parhaimmillaan tai pahimmillaan oheislaitteiden määrän laskemiseen ei yhden käden sormet riitä.


"Ei kiinnostaisi
pätkääkään pakata olohuoneeseen yhtään enempää elektroniikkaa. Eniten tässä kuitenkin ärsyttää tuolla lattian rajassa kasvava johtoviidakko", toteaa oululainen Jussi Jurvelin. Hänen aikomuksissaan on ostaa digiboksi.

Jurvelin ei ole kiirehtinyt digiboksin hankinnassa. Hänen - kuten monen muunkin suomalaisen - mielestä digiboksin ostaminen tuntuu pakkohankinnalta. Ostopäätöstään kuitenkin joudutti kiinnostus jalkapalloa kohtaan.

"Kun hankin kaapelikortin ja Canalin, niin saapahan ainakin katsoa Valioliigaa kotisohvalta. Muuta iloa ei taida digiboksista irrota"

Oulun yliopiston taloustieteellisessä tiedekunnassa opiskeleva Jurvelin kertoo, että hänen tuttavapiiristä löytyvän useita opiskelijoita, joilta digiboksi puuttuu vielä.

"Yksi puolituttu lopetti kesällä tupakanpolttamisen, kun baarit muuttuivat savuttomiksi. Nyt sama kaveri aikoo lopettaa television katselun helmikuussa, kun siirrytään digiakaan", hän kertoo.

Kyseessä on tietenkin yksittäinen tapaus, mutta nuorten aikuisten digi-innottomuus ei tule yllätyksenä. Muun muassa Iltalehden kesäkuussa tekemässä tutkimuksessa todettiin, että nuoret aikuiset ovat omaksuneet kaikkein huonoiten digiaikaan siirtymisen.

Ongelmana voi olla, että digiaikaan siirtyminen koetaan hyödyttömäksi. Muutaman vuoden takaiset skenaariot vuorovaikutteisesta uudenlaisesta televisiosta ovat latistuneet vähitellen. Jurvelin kiteyttää asian siten, että digiboksi tuottaa olohuoneeseen enemmän lisäharmia kuin lisäarvoa.

Jurvelinin kriteerit digiboksin hankinnassa ovat selkeän yksinkertaiset. Hänen mielestään laitteen pitää olla mahdollisimman huomaamaton ja samalla kuitenkin siistin näköinen.

Tallentavan digiboksin hankinta on ollut pohdinnassa, mutta hän on tullut siihen tulokseen, ettei tarvitse moista ominaisuutta.

"En ole aikaisemminkaan nauhoittanut ohjelmia. Lisäksi hyvät tallentavat digiboksit maksavat aika paljon. Sijoitan sen rahan, vaikka mieluummin uuteen Playstationiin", Jurvelin perustelee päätöstään.

Oikean kokoinen ja näköinen digiboksi löytyy Stockmannin tavaratalosta Oulusta.

Jurvelin on tyytyväinen ostokseensa, sillä litteän perusboksin voi laittaa näppärästi esimerkiksi senkin alle.

"Tällä boksilla pärjään todennäköisesti aika pitkään. Pitää katsella mihin suuntaan tämä digitelevisio lähtee kehittymään", Jurvelin toteaa.

Tiedätkö aiheesta enemmän?
Lähetä vinkki, kuva tai video!
13222
MAINOS

Kommentoi

Uutisvirta

Etusivulla nyt

Paikallissää

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

21.8.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image