Yhteisöt / Yleisöluennot

Vihreä kevät -luentosarja: Metsä meidän jälkeemme

03.02.2020 klo 18 - 19

Metsä meidän jälkeemme -kirjan kirjoittajista Jenni Räinä ja Pekka Juntti saapuvat pääkirjastoon kertomaan kirjastaan, jolle myönnettiin Tieto-Finlandia 2019 -palkinto.

Suomalainen metsä elää kohtalonhetkiään. Metsistämme valtaosa on talousmetsää, joissa hakkuut ovat ennätysmäisen suuria. Miten tähän on tultu? Mitä voitaisiin tehdä, jotta metsäluonto säilyisi seuraaville sukupolville? Journalistisella otteella kirjoitettu Metsä meidän jälkeemme -teos tarttuu ajankohtaiseen aiheeseen. Se ehdottaa vaihtoehtoja ”puupelloille” ja pohtii yhdessä metsänkäyttäjien ja tutkijoiden kanssa, millaista suomalainen metsä voisi olla tulevaisuudessa – sellainen metsä, josta hyötyvät niin kansantalous kuin helmipöllökin.

Kirjoittajat (Jenni Räinä, Pekka Juntti, Anna Ruohonen ja Anssi Jokiranta) ovat pohjoissuomalaisia journalisteja. Nelikossa on tietokirjailijoita, tuoreita metsänomistajia ja eräharrastajia. Jenni Räinä on huomioitu Tieto-Finlandia-ehdokkuudella ja Botnia-kirjallisuuspalkinnolla vuonna 2018, Pekka Juntti on palkittu Bonnierin suuren journalistipalkinnon Yleisön suosikki -kategoriassa. Kirjan hienot kuvat on ottanut Lapin Kansan valokuvaaja Anssi Jokiranta.

Tilaisuus on osa Vihreä kevät -luentosarjaa, joka toteutetaan yhteistyössä Maailmankauppayhdistys Pohjois-Suomen Pääskyt ry:n, Oulun Maan ystävien ja Oulun kaupunginkirjaston kanssa.


https://www.ouka.fi/oulu/kirjasto/tapahtumat

SIJAINTI

Oulun kaupungin pääkirjasto, Pakkalan sali

Kaarlenväylä 3, Oulu

Liput

Vapaa pääsy