Keikkakalenteri / Bändit ja keikat

Kreettan klubi - Barokkioopperan helmiä

07.12.2017 klo 19 - 21

Syksyn ensimmäisessä Kreettan klubissa sukelletaan italialaisen oopperan maailmaan sekä kuullaan musiikkia, joka soi Aurinkokuninkaan hovissa

Barokkioopperan helmiä: LA CALISTO

Caliston, Dianan ja Endymionen otteita Francecso Cavallin mestarillisesta varhaisoopperasta, jonka tarina pohjautuu Ovidiuksen Metamorfoosit -klassikkoteokseen. Kreikkalainen mytologia antaa eväitä jos millaisiin juonenkäänteisiin – kuolevaisia ja jumalia, nymfejä ja satiireja, kolmiodraamaa, salajuonia, valeasuja ja muodon muutoksia, rakkautta, kateutta, kostoa ja paljon muuta. Cavallin ilmaisullinen musiikki tuo nämä etäisten taruhahmojen puuhat lähelle nykyihmistäkin.

Francecso Cavalli (1602-1776) on yksi 1600-luvun merkittävimpiä italialaisia oopperasäveltäjiä. Hän käytti oopperoissaan pientä orkesteria, joka soveltui hyvin uudenlaisten kaupallisten oopperatalojen konserttisalaihin, jotka yleistyivät Venetsiassa 1630-luvulta lähtien. Venetsia oli 1600-luvun oopperan keskus ja siellä toimi vuosisadan lopulla toistakymmentä oopperataloa. Calisto esitettiin ensi kertaa Venetsian Teatro Sant 'Apollinaressa vuonna 1651. Libreton teki Giovanni Faustini.

SIJAINTI

Tuba - Food and Lounge

Mannenkatu 2, Oulu

JÄRJESTÄJÄ

Tuba Ravintola

Liput

ovimyynnistä
6 €