Keikkakalenteri / Bändit ja keikat

Anne-Mari Kivimäki ja Palomylly

13.09.2019 klo 20 - 23:30

Hypnoottista etnoa soittava Anne-Mari Kivimäki & Palomylly yhtyeessä soittavat jouhikkovirtuoosi Pekko Käppi, viulisti Piia Kleemola ja kontrabassossa Ville Rauhala. Yhtye soittaa musiikkia Karjalan tanssimailta, niin että karmuuni laulaa, pokoiniekat nousevat ja lanteet heiluvat Kontokin kulmilla. Yhtye tulkitsee ja tunnelmoi musiikkia Kivimäen uudelta Ilja-albumilta, joka julkaistiin keväällä 2018. Kivimäki on Tampereella asuva freelance-muusikko, säveltäjä ja sanoittaja. Hän on kehittänyt venäläisen Notka-haitarin ympärille yhtyeitä ja monitaiteellisia soivia taideteoksia ja luonut oman soittotyylin, nykykarjalaisen haitari-trancen. Kivimäki voitti vuoden artisti -palkinnon Suomen ensimmäisessä Etnogaalassa vuonna 2017.

Keikka on osa Uuden Kirjallisuusklubin ohjelmistoa Tubassa 13.9. perjantaina. Kirjallisuusklubin ohjelmassa mm. kirjajulkistuksia:

- Jukka Tervon RUNOT-kirjan (BoD, 2019) julkistaminen. Teos sisältää Tervon julkaisemat runokirjat Zerkalo (1995), Ei koskaan, aina (1997), Kaksitoista sinistä kuuta (2007), Kurt Cobainilla oli masu kipeä (2008), Ämpärin räminä (2009) ja Heräämisiä suuren kellon sisällä (2013) sekä runon romaanista Mariaanien haudalla (2017). Tervon kanssa keskustelee tuomiorovasti Satu Saarinen.

- Aapo Kukon Sosialisti ja nihilisti -kirjan (Arktinen Banaani, 2019) julkistaminen. Sosialisti ja nihilisti on sarjakuvaromaani kahden sotatraumojensa kanssa painiskelevan taiteilijan matkasta Italiaan ja itseensä. Kertomus perustuu osittain runoilija Arvo Turtiaisen ja kuvataiteilija-kirjailija Henrik Tikkasen elämänvaiheisiin. Kukkoa haastattelee Jarkko Korpua.

Kirjallisuuskeskustelussa keskustelevat ruotsalainen kirjailija Kicki Sehlstedt sekä hailuotolainen kirjailija Kati Hiekkapelto. Kicki Sehlstedt kertoo Älä silmä pieni -romaanistaan (Like, 2019). Englanninkielisen keskustelun juontaa kirjallisuudentutkija FT Jyrki Korpua.

SIJAINTI

Tuba - Food & Lounge

Mannenkatu 2, Oulu

JÄRJESTÄJÄ

Tuba Ravintola

Liput

Vapaa pääsy