HS: Ve­sa-Mat­ti Loiri on kuollut 77 vuoden iässä

Uinti: Oulun Uintia edus­ta­nut Laura Lah­ti­nen on kär­si­nyt mys­ti­sis­tä kram­peis­ta

Tilaajille

Suo­ma­lai­nen kulutti viime vuonna kes­ki­mää­rin 79 kiloa lihaa ja 62 kiloa he­del­miä – Luke jul­kai­si vuoden 2021 ra­vin­to­ta­seen en­nak­ko­tie­dot

Rukiin kulutus laski, viljojen kokonaiskulutus nousi. Juustoa suomalainen söi noin 25 kiloa.

Lihan kulutus on laskenut viime vuosina. Kuvituskuva.
Lihan kulutus on laskenut viime vuosina. Kuvituskuva.
Kuva: Tapio Maikkola

Luonnonvarakeskus (Luke) on julkaissut viime vuoden ravintotaseen ennakkotiedot, joilla mitataan suomalaisten ravinnon kulutusta.

Vuonna 2021 suomalaiset kuluttivat keskimäärin 84 kiloa viljaa, ja kokonaiskulutus on kasvanut viime vuosina. Kauraa kului 10,2 kiloa ja vehnää 45,4 kiloa. Ruista kului 14,2 kiloa, ohraa 0,9 ja riisiä 6,9 kiloa henkeä kohden.