Street fishing -ka­tu­ka­las­tus­ki­sa saapuu Ouluun elo­kuus­sa

Kilpailussa saadut kalat voi joko tuoda kisakeskukseen kisan jälkeen tai ne voi halutessaan vapauttaa mittalaudalta kuvaamisen jälkeen.

Matalan kynnyksen katukalastuskisa Street fishing saapuu Pohjois-Suomeen elokuussa, tiedottaa Suomen Vapaa-ajankalastajien Keskusjärjestö. 

Kilpailussa kalastetaan kahden hengen joukkueina. Parit pyrkivät saamaan kasaan mahdollisimman monta senttiä yhteispituutta neljällä eri lajia olevalla kalayksilöllä. Jokainen vuonna 2002 tai myöhemmin syntynyt osallistuu ilmaiseksi ja saa vielä viisi lisäsenttiä joukkueensa lopputulokseen. Kilpailussa saadut kalat voi joko tuoda kisakeskukseen kisan jälkeen tai ne voi halutessaan vapauttaa mittalaudalta kuvaamisen jälkeen.

Kussakin Street fishing -kilpailussa palkitaan kolme parasta joukkuetta. Lisäksi voittajat julistetaan kyseisen kaupungin Kalakunkuiksi 2020 ja koko kesän kovimman tuloksen tehneet nimetään syksyllä Vuoden katukalastajiksi.

Tiedotteen mukaan Street fishing on jo muutaman vuoden ajan tuonut kalastuskilpailuja urbaaniin ympäristöön, aivan kaupunkien keskustojen tuntumaan. Tapahtumissa kalastetaan kaverin kanssa ja välimatkat ovat lyhyitä. Ainoastaan rannalta kalastaminen on sallittua.

Street fishing -kilpailut tänä kesänä: 

Turku 27.7.

Rovaniemi 1.8.

Mikkeli 5.8.

Helsinki 13.8.

Oulu 15.8.

Raahe 16.8.

Tampere 19.8.

Kajaani 25.8.

Varkaus 27.8.

Jyväskylä 8.9.

Uusikaupunki 12.9.