Mainos

Sii­vous­ala an­sait­see ar­vos­tuk­sen­sa – ”Puh­taus­pal­ve­lut osal­lis­tu­vat yh­teis­kun­nan käyn­nis­sä pi­tä­mi­seen”

Tuottaako siivous lisäarvoa ja hyötyä sen tilaajalle? Entä kiittääkö työ työntekijäänsä? Oululaisen Merantin puhtauspalveluiden toimitusjohtaja Antti Pietilä ja palvelupäällikkö Marianne Tuomainen vastaavat.

Meranti on oululainen puhtauspalvelualan tunnustettu ammattilainen.
Meranti on oululainen puhtauspalvelualan tunnustettu ammattilainen.

Siivoojat ovat läsnä kaikkialla arjessamme: työpaikoilla, kouluissa ja ostoskeskuksissa. Vaativa työnkuva vaatii monipuolista osaamista ja itsenäistä työotetta.

Tiesitkö, että siivoojan tulee osata arvioida tilojen likaantuminen, seurata oman työnsä laatua ja suunnitella työpäivänsä niin, että se on tuottavaa? Heidän täytyy myös tietää oikeat siivousaineet eri pintamateriaaleille sekä hallita eri välineet, koneet ja tekniset laitteet.

– Rohkenen sanoa, että moni ei pystyisi kyseiseen työsuoritukseen. Siivousalan ammattilaiset ansaitsevat arvostuksensa, erityisesti nykypäivänä, sillä he ovat ammattikuntana turvaamassa myös muiden ihmisten terveyttä, Merantin puhtauspalveluiden toimitusjohtaja Antti Pietilä kommentoi.

Siivoojien työtä pidetään myös usein melko näkymättömänä työnä. Siivouksen arvo huomataan vasta silloin, kun se on jostain syystä jäänyt tekemättä.

– Yleisesti ei aina ymmärretä, kuinka paljon lisäarvoa laadukas siivoaminen tuottaakaan tilojen käyttäjille, tilaajille sekä kiinteistön omistajille. Kun tilat ovat puhtaat, ovat ne myös miellyttäviä paikkoja oleskella ja työskennellä. Siivous ehkäisee mm. sisäilmaongelmilta, ilmastokuormitukselta ja likaantumiselta sekä suojaa pintamateriaalit säilyttäen niiden arvon, Pietilä listaa.

Laatuprofiilin laatiminen

Jo 30 vuotta siivousalalla työskennellyt Pietilä tietää, että puhtauteen kannattaa panostaa riittävästi. Meranti tarjoaa siivoustarpeisiin ratkaisuja ja yksi niistä on laatuprofiilin laadinta, joka voidaan hyödyntää myös tarjouskilpailussa.

– Laatuprofiili koskettaa kaikkia, niin kiinteistön omistajia, käyttäjiä kuin palvelun tuottajiakin. Se antaa onnistumisen avaimet, ja mahdollistaa toimialojen toiminnan, kuten työpaikkojen ja kiinteistöjen käytön, Pietilä kommentoi.

Meranti soveltaa työssään Insta 800 -standardia, joka auttaa määrittelemään tavoitteet ja likaantumisen mukaan puhtaustasot. Standardi sisältää myös tarkat kriteerit, joiden avulla siivouksen tekninen laatu voidaan todentaa. Näin siivoustyön tilaaja ja suorittaja voivat yhdessä tarkastaa, että onko sovittu taso saavutettu.

– Laadimme asiakkaan kanssa heille laatuprofiilin ja määrittelemme heti aluksi siivoustyöltä vaadittavan laatutason ja laajuuden. Siivouksen laatutasoon määriteltäviä tekijöitä on paljonkin, kuten tilojen likaantumisen aste, kävijöiden määrä tiloissa, siivottavat tilat, vuodenaika ja kiinteistön elinkaaren vaihe, Merantin palvelupäällikkö Marianne Tuomainen listaa.

Kuvassa on avattu laatuprofiilien 3, 4 ja 5:n siivousten erot aula- ja porrastiloissa. Laatuprofiileja on yhteensä 5 kappaletta, jokainen hintaluokaltaan erilainen. ”Parhaimpaan eli laatuprofiili 5:nteen kuuluu eniten siivousmenetelmiä. Pyrimme, että kohteiden laatuprofiili olisi aina vähintään tasolla 3. Tämän alapuolella lopputulos on arvoa tuottamaton ja käyttöarvo laskee", Merantin palvelupäällikkö Marianne Tuomainen kertoo.
Kuvassa on avattu laatuprofiilien 3, 4 ja 5:n siivousten erot aula- ja porrastiloissa. Laatuprofiileja on yhteensä 5 kappaletta, jokainen hintaluokaltaan erilainen. ”Parhaimpaan eli laatuprofiili 5:nteen kuuluu eniten siivousmenetelmiä. Pyrimme, että kohteiden laatuprofiili olisi aina vähintään tasolla 3. Tämän alapuolella lopputulos on arvoa tuottamaton ja käyttöarvo laskee", Merantin palvelupäällikkö Marianne Tuomainen kertoo.

Jotta työ alkaa kiittämään työntekijäänsä ja tuottamaan arvoa, on Pietilän mukaan yrityksen johdon annettava hyvät puitteet ja olosuhteet tätä varten.

– Tarkalla suunnitelmalla karsitaan hukkatyön tekeminen ja vältetään myös arvoa tuottamattoman työn tekeminen. Kun keskitytään määrittelemään selkeät tavoitteet, auttaa tämä kaikkia osapuolia. Tätä voisi kutsua 2020-luvun kumppanuusajatteluksi, Pietilä toteaa.

Uusia tekijöitä kaivataan

Tällä hetkellä siivousalalla on myös yksi yhteinen huoli: Miten nuoria, alan vaihtajia ja työttömiä saataisiin houkuteltua toimialalle?

Merantin ratkaisu pulmaan on työvoimakoulutuksena toteutettava RekryKoulutus, joilla yritys on vastannut tulevaisuuden haasteeseen. Koulutuksessa mukana ovat Stara Consulting, ELY-keskus ja TE-palvelut.

– RekryKoulutus antaa valmiudet toimia vaativissa tehtävissä esimerkiksi ylläpito-, perus-, rakennus- ja loppusiivouksen parissa. Sen aikana käydään läpi siivousalan tuoreimmat opit ja tiedot, kertoo Tuomainen.

Harjoittelijat pääsevät tekemään harjoittelujaksonsa eri toimialojen yrityksille, missä mukana apuna ovat koulutetut työpaikkaohjaajat. Pietilä haluaakin painottaa, että kenenkään uuden työntekijän ei tarvitse jäädä yksin omien ajatustensa ja kysymystensä kanssa.

-

– Jokainen työntekijöistämme huolehtii siitä, että Meranti menestyy ja toimintamme vastaa asiakkaan tarpeita. Ratkaisemme pulmat aina yhdessä. Toki virheitä saattaa sattua, kuten työelämässä meille kaikille, mutta pyrimme oppimaan niistä yhdessä, kommentoi Pietilä.

Pietilän tavoitteena on, että vapaus, virtaus, vastuu eli sisäisen motivaation kolme tukipilaria toteutuisivat jokaisen työssä; työntekijä pääsisi vaikuttamaan omaan työhönsä, saavuttaisi päämääränsä ja kokisi olevansa osa suurempaa kokonaisuutta.

– Kun nämä asiat toteutuvat, kiittää työ myös työntekijäänsä, Pietilä summaa.

Meranti Siivouspalvelut

Osoite: Haaransuonkuja 10, 90240 Oulu

Puhelin: 020 8333150

email: meranti@meranti.fi

Verkkosivut: https://www.meranti.fi/

Työnhakijoille >>