Mainos: Anna lah­jak­si pai­kal­li­sym­mär­rys­tä. Tutustu Kalevan joulun ti­laus­tar­jouk­siin klik­kaa­mal­la tästä.

Se­bas­tian Aho avasi Ca­ro­li­nan maa­li­ha­nat – Hur­ri­ca­ne­sil­le jo viides pe­räk­käi­nen voitto

Buffalo
Sebastian Aho jatkoi pistetehtailua Carolinan paidassa.
Sebastian Aho jatkoi pistetehtailua Carolinan paidassa.
Kuva: Hurricanes

Jääkiekon NHL:ssä Carolina Hurricanes voitti Toronto Maple Leafsin 4–1. Ottelu oli Carolinalle kauden viides, ja jokainen niistä on päättynyt Raleigh'ssä majaansa pitävän joukkueen voittoon.

Toronto meni ottelun avauserässä Auston Matthewsin maalilla johtoon, mutta Carolinan maalihanat avasi toisessa erässä Sebastian Aho. 1–1-osuma oli Aholle kauden neljäs.

Carolinan muut suomalaishyökkääjät Teuvo Teräväinen ja Jesperi Kotkaniemi jäivät ottelussa pisteittä, ja maalivahti Antti Raanta oli huilivuorossa.

Husso St. Louisin voiton takuumies

St. Louis Blues otti kauden viidennen voittonsa, kun se voitti Los Angeles Kingsin 3–0. Ottelu oli kahden erän jälkeen vielä maaliton, mutta päätöserässä St. Louis karkasi voittoon Vladimir Tarasenkon kahdella ja David Perronin yhdellä osumalla.

Suomalaisittain ottelun suuri sankari oli kuitenkin St. Louisin maalivahti Ville Husso. HIFK:ssa uransa aloittanut Husso pelasi kauden avausminuutit ja torjui samalla NHL-uransa toisen nollapelin. Husso torjui ottelussa 34 kertaa.

St. Louisin suomalaispuolustaja Niko Mikkola oli katsomon puolella ottelussa.

Los Angelesin suomalaisista entinen kärppähyökkääjä Rasmus Kupari pelasi vajaat 12 minuuttia, joista puolitoista minuuttia alivoimalla. Los Angelesin suomalaispakki Olli Määttä ei pelannut ottelussa.

Floridalle jo kuudes voitto

Carolinan ja St. Louisin ohella kautensa on aloittanut mainiosti myös Florida Panthers. Aleksander Barkovin kipparoiman Floridan uhriksi joutui tällä kertaa Arizona Coyotes. Voitto oli Panthersille jo kauden kuudes yhtä monessa ottelussa.

Florida voitti ottelun 5–3, ja Barkov syötti Anthony Duclairin tekemän Floridan viidennen maalin. Miamilaisten suomalaislegioonasta tällä kertaa oli Barkovin ohella kaukalossa vain reilut 14 minuuttia pelannut Eetu Luostarinen. Tulokashyökkääjä Anton Lundellilla on ylävartalovamma, ja entinen kärppäpuolustaja Markus Nutivaara sekä Olli Juolevi ovat olleet sairaslistalla koko alkukauden ajan.

Columbus Blue Jackets voitti Dallas Starsin maalein 4–1. Columbuksen Patrik Laine pelasi yli 17 minuuttia, josta lähes kuusi minuuttia oli ylivoimaa. Laine jäi kuitenkin pisteittä tällä kertaa. Dallasin suomalaisviisikosta ainoastaan puolustaja Esa Lindell pääsi pisteille, kun hän syötti Tyler Seguinin kavennusosuman päätöserässä.

Oshie ja Ovetshkin johtivat maalikarkeloita

Pääkaupunkien joukkueet kohtasivat Kanadassa, kun Washington Capitals haki 7–5-voiton Ottawa Senatorsin kustannuksella.

Washingtonin tehopelaajia olivat kolme maalia tehnyt T.J. Oshie ja kaksi osumaa viimeistellyt Aleksandr Ovetshkin.

Silti ottelun tehokkain pelaaja oli Ottawan Drake Batherson pistein 3+1.