Ruo­ve­den Kalela taas auki ylei­söl­le

Akseli Gallen-Kallelan erämaa-ateljee Kalela Ruovedellä on tänä kesänä jälleen avoinna yleisölle kahden vuoden tauon jälkeen.

Akseli Gallen-Kallelan erämaa-ateljee Kalela Ruovedellä on tänä kesänä jälleen avoinna yleisölle kahden vuoden tauon jälkeen. Tänä vuonna Kalelan näyttelyn teema on Per aspera ad astra – Taiteilijaelämän ilot ja surut. Näyttelyssä esillä olevat Akseli Gallen-Kallelan teokset kertovat taiteilijan mielialojen vaihteluista.

Esillä on muun muassa taiteilijan tuhoama teos Conceptio Artis. Se on nähtävillä valokuvien ja alkuperäisluonnosten pohjalta toteutettuna kuvapintana.

Kalelan näyttelyssä ovat esillä myös Gallen-Kallelan kookkain maisemamaalaus Mäntykoski sekä näyttelyn teemataulu Ad Astra. Yksityiskokoelmista näyttelyyn on saatu harvinaisuuksia kuten Jäätyvä järvi, joka on ensimmäinen Kalelassa maalattu maisema.

Aikavarausryhmille Kalela on avoinna 9. kesäkuuta lähtien. Suurelle yleisölle erämaa-ateljeen ovet avautuvat 24. kesäkuuta. Kalela on 12. elokuuta saakka avoinna päivittäin kello 10–17.