Oulu: Katso, mistä löytyy Oulun seit­se­män ou­doin­ta muis­to­merk­kiä

Väkivaltarikokset: Hei­nä­pään tapon yritys oli miehen ja naisen välinen vä­ki­val­tai­nen riita

AirBNB: Oulussa uh­ka­sa­kot saaneet osak­keen­omis­ta­jat va­lit­ta­vat hal­lin­to-oi­keu­teen

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi 13,90 €/kk

Tilaajille

Ro­va­nie­mel­tä löy­ty­nyt huume on erit­täin tap­pa­vaa – asian­tun­ti­ja: "On hyvin poik­keuk­sel­lis­ta, että ainetta on edes pää­ty­nyt Suo­meen"

Ulriika Sundell sanoo, ettei isotonitatseenia voi valmistaa kotioloissa.

Poliisi kertoi perjantaina poikkeuksellisista kuolemantapauksista, joissa neljä 30–50-vuotiasta miestä löydettiin kuolleina Rovaniemeltä. Syyksi epäillään vaaleanpunaista jauhetta sisältänyttä tuntematonta huumausainetta.

Poliisilla on myös tutkinnassa takavarikoituja jäämiä kellertävästä jauhemaisesta huumausaineesta, jonka epäillään olevan erittäin vaaralliseksi luokiteltua isotonitatseenia. Kyseessä on synteettinen opioidi.

Päihde- ja mielenterveyspalveluihin erikoistuneen A-klinikka oy:n lääketieteellinen johtaja Ulriika Sundell sanoo Lapin Kansalle, että isotonitatseeni on Suomessa erittäin harvinaista.

Hän ei ole siihen työssään aiemmin törmännyt.

– Yhdysvalloissa on ollut siitä eniten esiintymiä viimeisen parin kolmen vuoden sisällä. Se ei ole käytettävissä oleva lääke. Tietääkseni aine ei ole edes Suomen huumausainelistalla eikä sitä ole Suomesta aiemmin edes löytynyt, hän kertoo.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.