Ro­ko­tus­vuo­roa täytyy odottaa – Ro­ko­tus­ai­ko­ja avataan ko­ro­na­ro­kot­tei­den määrän mukaan, Oulun kau­pun­ki muis­tut­taa

Kaupunki korostaa, että kaikki halukkaat tulevat rokotteensa saamaan. Omaa rokotusaikaa ei tarvitse kiirehtiä siinä pelossa, että rokotteet loppuisivat kesken.

Massarokotukset aloitettiin Ouluhallissa viime viikonloppuna.
Massarokotukset aloitettiin Ouluhallissa viime viikonloppuna.
Kuva: Jarmo Kontiainen

Oulun kaupungin hyvinvointipalvelut tiedotti keskiviikkona, että koronarokotteita tulee Ouluun viikoittain toistaiseksi pieniä määriä kerrallaan. Tämän vuoksi kaikki tiettyyn rokotettavien ryhmään kuuluvat eivät voi saada rokotetta heti.

– Suuren osan täytyy odottaa vuoroaan. Rokotusaikoja avataan viikoittain varattavaksi vain sen verran, kuin olemme saaneet rokotteita, tiedotteessa todetaan.

Kaupungin mukaan omaa rokotusaikaa ei tarvitse kiirehtiä siinä pelossa, että rokotteet loppuisivat kesken.

– Kaikki halukkaat tulevat kyllä saamaan rokotuksen. Epidemia on kestänyt jo vuoden, joten muutaman viikon tai kuukauden odotusaika ei tee siihen suurta muutosta.

Koronarokotusten netti- ja puhelinajanvaraus suljetaan viikoittain siinä vaiheessa, kun sillä kerralla tarjolla olleet ajat on annettu.

– Muihin puhelinnumeroihin on turha silloin soittaa. Mistään muista numeroista ei anneta aikoja rokotuksiin, tiedotteessa korostetaan.

Kaupunki muistuttaa, että rokotusta varten on varattava aika etukäteen.

– Pyydämme myös huomioimaan, että rokotuksiin ei tule erillistä kutsua, jos olet itsenäisesti tai palvelutalossa asuva oululainen. Rokotuksiin tulee varata aika itse tai omaisen avulla.

Kaupungin mukaan kotihoidossa huolehditaan, että sen piirissä olevat henkilöt tulevat rokotetuiksi. Ympärivuorokautisessa hoidossa olevat on jo rokotettu.

– Muistutamme myös, että maskin käyttö sekä käsi- ja yskimishygieniasta ja turvaväleistä huolehtiminen on edelleen tärkeää rokotuksesta huolimatta.