Qstock

Veteraani vetreänä – Alice Cooper Qstockissa

Alice Cooperin karisma upposi lauantain täysilukuiselle Qstock-yleisölle. Liiemmälti välispiikkejä ei tarvittu, tuimia ilmeitä ja ankaraa laulamista vain. KUVA: Matti Räty
Qstock 30.7.2017 9:08
Antti Ervasti

Konsertti

Alice Cooper Oulussa Qstockissa lauantaina 29. heinäkuuta.

Alice Cooper lupasi taannoisessa haastattelussaan esittää Oulussa tuttuun tapaan kaikki hitit mutta myös syvempää materiaalia tosifanien riemuksi. Keikka alkoikin hieman yllättävästi vuosituhannen vaihteen Brutal Planet –albumin nimikappaleella, jota ei voi ilmeisemmäksi hitiksi sanoa. Avauskappaleeksi se jytäsi hyvinkin raskaasti ja viritti sopivasti iltaan Alice Cooperin kanssa, jolla nimellä kiertue kulkee.

Varmatkin palat tietysti kuultiin, mutta lomaan oli valittu hyvällä maulla sopivasti ei kovin tunnettua tuotantoa, kuten 1980-luvulle miltei unohtuneet The World Needs Guts ja He’s Back (The Man behind The Mask). Uunituoreelta Paranormal-levyltä kuultiin sinkkubiisi Paranoiac Personality, joka sopi tuttuun pakkopaitateemaan ja nivoutui luontevasti klassikkoon Ballad of Dwight Fry.

Alice Cooper –keikat ovat tarkasti käsikirjoitettuja lukuisine lavatemppuineen. Qstockissa nähtiin ja kuultiin erityisen onnistunut konsepti, ja monipuolinen kappalevalikoima tuki teatraalisia elementtejä.

Musiikki edellä kuitenkin mentiin, sillä ensimmäinen kauhuefekti oli vuorossa vasta setin jälkimmäisellä puoliskolla. Silloin nähtiin lavan ympäri koikkelehtiva Frankensteinin hirviö.

Aivan oikeassa herra Cooper on kehuessaan tämänhetkistä bändiään haastatteluissa. Ryhmä on selvästi paras ainakin Oulussa vierailleista kokoonpanoista.

Kolmen kitaristin, Nita Straussin, Ryan Roxien ja Tommy Henriksenin rintama muodostaa täyteläisen kokonaissoundin, kun jokaisella on oma tarkkaan harkittu tonttinsa. Straussin salamasorminen hevitiluttelu ei ehkä ole tyylikkäintä mahdollista, mutta toisaalta se luo kontrastia perinteisemmin soittaviin kitaristiherroihin.

Koko bändi hallitsee esiintymisen taidon suvereenisti ja näin täydentää sopivasti Mr. Cooperin hieman tahallisen staattista liikehdintää. Yhteissoitto pelaa kellontarkasti, ja soittamisen ilo paistaa joka muusikon kasvoilta.

Maestro antaa reilusti tilaa soittajille pitkissä instrumentaaliosuuksissa ja soolonumeroissa. Qstockissa erityisen komeaa kuultavaa oli Halo of Flies –kappaleen orkesteroitu alkuosuus, jota Cooper johti kapelimestarin elkein.

Alice Cooperin liki 70 vuoden ikä näkyi miehen esiintymisessä ja kuului laulussa hämmästyttävän vähän. Olemus tuntuu jopa vetreytyneen sitten vajaan kymmenen vuoden takaisten Oulun Teatrian keikkojen. Erityisesti miehen laulamisen monet sävyt kuulostivat nyt paremmilta kuin aiemmin. Osasyy saattoi olla onnistuneessa äänentoistossa. Bändi jytäsi lujaa, mutta kaikki kuului selkeästi.

Alice Cooperin konsertti tuntui täyttävän runsaslukuisen yleisön odotukset. Esitys oli sekä musiikillisesti että visuaalisesti täysipainoinen. Festivaalin huipentuman kruunasi perjantaina esiintyneen Michael Monroen vierailu päätöskappaleessa School’s Out.

Alice Cooperin ja bändin keikkasetti Qstockissa:

 1. Brutal Planet
 2. No More Mr. Nice Guy
 3. Under My Wheels
 4. He’s Back (The Man behind The Mask)
 5. Billion Dollar Babies
 6. The World Needs Guts
 7. Poison
 8. Halo of Flies
 9. Feed My Frankenstein
 10. Cold Ethyl
 11. Only Women Bleed
 12. Paranoiac Personality
 13. Ballad of Dwight Fry/I Love The Dead
 14. I’m Eighteen
 15. School's Out/Another Brick in The Wall
MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Yleisö ei sen sijaan ollut hyvin mukana. Kotimainen musa uppoaa paremmin suurimpaan osaan kuulijoista. Ei tainnut olla montaa, oikeaa Cooper-fania paikalla.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Et ilmeisesti ollut keikalla laisinkaan, ainakaan kovin edessä. Profeettojen lopetettua keikkansa menin samantien odottamaan alicea menemällä vastavirtaan kun profeettojen fanit kävelivät poispäin lavalta. Kun pääsin läpi niin huomasin että edessä ei ollut enää ollenkaan paikkoja eli ihan eteen ei päässyt koska innokkaimmat fanit olivat menneet jo profeettojen aloittaessa eteen odottamaan alicea. Minä ja kaikki muut minun ympärillä oli kyllä aivan fiiliksissä kun alice aloitti keikkansa ja porukka lauloi mukana kädet ilmassa! Kova oli meininki enkä kuullut keikan loppuessa keneltäkään mitään negatiivista.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Livebändi sanan varsinaisessa merkityksessä. Paljon olin kehuja kuullut etukäteen ja odotukset täyttyivät. Vei väsähtänyttä Marilyn Mansonia kuin litran mittaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Vanhaisäntä tuli paikalle ja näytti porukoineen Cheekille ja kumppaneille, mitä on SHOW. Rankkaa ja kaunista kitararäimettä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei Alice petä! Oli hyvä show - ja äijä rokkasi, kuin nuori tekijä. Ei tartte kyllä miettiä, että kumpi kauhun kuninkaista, Alice vai Marilyn, ansaitsee keikkojensa perusteella kruunun. Kyllä se ehottomasti Alicen kutreille lasketaan! :)

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Todella hyvin kirjoitettu ja paikkansa pitävä keikka-arvio. Kaksi kertaa tekstissä esiintynyt biisi on kuitenkin nimeltään Ballad of Dwight FRY, ei Dry.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Erittäin onnistunut keikka. Ennen en ole herraa nähnyt livenä ja kyllä täytti kaikki odotukset, musiikilliset ja teatraaliset. Giljotiinia myöten 😱 Nita Strauss oli kovin näppärä sormistaan, Inga Söderin kaksoisolento??

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Olihan se kova äijä jo -70 luvulla . Pikku mankalla reviteltiin ! Oi niitä aikoja !

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

113
Oulun punaiset pyöräilybaanat löydettiin ja todettiin heti liian kapeiksi – väylien erottuvuus kerännyt kiitosta
87
Iltalehti: Jani Toivola nostaa korotettua kulukorvausta tyhjillään olevasta Riihimäen-asunnostaan, vaikka asuu Helsingissä
46
Polttoainesuuttimiin on muodostunut suolaa – Nesteen bensiinin Mercedes-Benzeihin aiheuttamaa vikaa tutkitaan yhä
39
Lippo Pesiksen sarjapaikka siirtyy Lippo Junioreille – uusi yhtiö vastaa sarjapaikasta
34
Oulun kaupunki ei aio keskeyttää Move-testin tekemistä – sivistysjohtaja Mika Penttilä toivoo kuolemantapauksen avointa käsittelyä
32
Koodareista on Suomessa huutava pula – helpotusta haetaan sieltä, missä pippuri kasvaa
31
Maatilojen kriisituen valtaosa suunnattiin kuivuudesta eniten kärsineeseen Etelä-Suomeen – mihin kriisituki riittää?

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Suomessa on 60 000 työssäkäyvää köyhää

Olen paremmin köyhästä, henkilökohtaisen konkurssin kokeneesta perheestä jossa ei paljon rahalla rellestetty. Otin opiks... Lue lisää...
Olen erimieltä!

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla. 24.6. - 26.9.

Naapurit

18.9.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image