Qstock

Shock rockin kummisetä kruunasi Qstockin juhlavuoden

qstock KUVA: Matti R‰ty
Qstock 30.7.2017 9:27
Heidi Peltonen

Qstockin juhlavuosi sai arvoisansa päätöksen, kun jo vuosikymmeniä teatraalisilla esityksillään shokeerannut Alice Cooper muutti festivaalin päälavan erilaisten kauhuelementtien näyttämöksi.

Reilun tunnin kestäneen shown aikana yleisö pääsi näkemään niin Feed My Frankenstein -kappaleen aikana lavalla heiluneen jättimäisen Frankeinsteinin hirviön, pakkopaitaan käärityn Cooperin, pahan sairaanhoitajan kuin rokkarin mestaamisen giljotiinilla. Välillä näytelmän kaltaiseksi esitykseksi käynyttä keikkaa värittivät laulajan vaihtuvien asujen lisäksi myös bändin soolot, joista erityisesti rumpusoolo sai Raattiin pakkautuneen väen hurraamaan.

Vaikka väkeä näytti olevan illan pääesiintyjän soittaessa vähemmän kuin päälavalla edellisenä esiintyneen Profeettojen keikalla, oli tunnelma silti korkealla pimenevässä illassa. Kun Cooper huudatti yleisöä I’m eighteen -kappaleen kertosäkeessä kimaltavassa leopardikuvioisessa asussaan, ei miehen ensi vuonna lähestyvästä 70-vuotissyntymäpäivästä ollut tietoakaan.

Shown päätteeksi Cooper tarjosi Qstockin festivaaliyleisölle vielä School’s Out -kappaleen. Saippuakuplien ympäröimän encoren aikana bändi soitti myös pätkiä koulumaailmasta sivuavasta Pink Floydin Another Brick in The Wall -kappaleesta.

Keikkansa päätteeksi rokkari kiitteli vielä oululaisyleisöä ja bändiä.

- Kuka soitti tänään helvetinmoisen shown? Me soitimme, Cooper summasi.

Lauantaina puoli yhden jälkeen ilotulitukseen päättynyttä viidettätoista Qstockia vietettiin Oulussa rauhallisissa merkeissä ja hyvässä säässä muutamia sadekuuroja lukuun ottamatta. Festarikävijät juhlivat poliisin mukaan rauhallisesti, eikä alueella ollut poliisitehtäviä muutamia enempää.

Remontoitu Kuusisaari osoittautui viikonlopun aikana toimivaksi festivaalialueeksi. Varsinkin Kuusisaaren nokan raivaus toi järjestäjienkin kaipaamaa väljyyttä Kaleva-lavan ympäristöön. Välillä pitkäksi venyneitä vessajonoja ja lähes asiaan kuuluvia kaljajonoja lukuun ottamatta järjestelyt vaikuttivat onnistuneen 32 000 kävijän viihdyttämisessä ja huoltamisessa.

MAINOS

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (34)

Tuo kuusisaaren uudistus oli kyllä mainio! Paljon enemmän tilaa kuin aikaisempina vuosina. Myös karsina toimi hyvin, kun sieltä näki kolmelle lavalle.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Oli hyvöt bileet ei tartte mennä jod ei viihdy ja liput ei kalliit ku 60artistia esiintyy..ei manson ja cooper halpoja oo hyvä että jotain kuuluisuuksia ulkomailta etu rivi kummanki ka äijät hyviä...monroe kruunas cooperin shown...mike on huippu pe.kalevalla suomi pojjat tuisku ja miklu ...profetat parasta antia santacruz...metallihevii..hyvin toimi kaikki kiitos qstock jälleen...

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Todella harmi ku ei päässy kuuntelemaa 30V:n takaisia kuuntelu ja nautinta muistoja Alice Cooperin esiintymistä Kuuskan
Qstockissa paikan päällä vaan kaukana omissa maisemissa jonne kaukaa kantautuva Manly Power kantautui kuultawana.
Kiitokset Qstockille järjestelyistä ja ENSIkesänä jälleen kenties myös SUURNimen keran yhtäkauniilla aurinkoisella ilmalla

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kovin vaatimattomia esiintyjiä, ja varmaan yleisökin samaa mieltä! (eivät selvin päin jaksaneet kuunnella). Jokin "Alice Cooper", herätys, itse olen jo paikkaa vanhustentalosta inumassa, ja tämä kaveri oli murkkuikäni suosikki! Ihmetyttää, miten rahat otetaan pois näitä papparaisia kierrättämällä täällä syrjäkylillä. Että olipa "Liisa" ihmemaassa!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Olisi kannattanut käydä katsomassa ja päivittämässä muistot?? Miehellä menee lujempaa kuin pitkään aikaan. Mick Jagger on 6 vuotta vanhempi ja kiertää vitaalina edelleen. Hengissä olevat Beatlesit ovat aktiivisia ja samaa ikäluokkaa. Suomessa esim. eläkeikäiset Raittiset ovat edelleen stagella.Mitä vikaa on monen sukupolven suosikissa, eihän uudet fanit ole vanhoja muistoja viemässä.

Monien ura lähtee vanhempana uuteen nousuun, eikä pelkästään rockmaailmassa -eikä sen siistimmin eletä muillakaan lavoilla ja niiden takahuoneissa. Samoin on moni kuollut nuorempana vanhuuteen, niin ettei voi kuin ihailla seniorin energiaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Lisää vessoja päälavan lähelle! Ihan hemmetin pitkät jonot, puoli keikkaa vessajonossa. Ei tehny mieli enää syödä tai juoda mitään, kun ei vessaankaan päässyt. Vessakatastrofi!!!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Suuria hankaluuksia; lavojen musiikit kuuluivat päällekkäin anniskelualueelle, siinäpä oli mukava kuunnella liirumlaarumia ja kiljuheviä päällekäin. Lisäksi oululavalta sekä rytmirannannalta kaikui vielä sointuja sekalaisesti pakkaa sekoittamaan.

Vessojen kunnot, pikkuvessat (vihreet) päälavalla ei toiminut kun päivän kaksi ekaa tuntia, sittepä mietittiin mistä bajamajat löytyy. Turhaa ruuhkaa kulkemiseen.

Kuusisaari jäi hirveään kuntoon, ei muuta ku tsemppiä kaupungille nurmialueen huoltoon. Pottupeltoa olis nyt tarjolla melko laaja alue, jospa ei "hienot rempat" menneet hukkaan.

Mutta kiitoa Qstock, oli huipputarjonta musiikkia molempina päivinä sekä alueella porukka oli todella hyvää festarikansaa! Ulkopuolella sitten ääliöitä riittikin. Mutta erityishuomio alle 30v: olitte esimerkillisiä juhlioita! Kyllä vanhempi kansa osoitti paremmin, että ei se viina ole helteellä janojuoma.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tiedän, että profeetat on ns. nuorisomusiikkia ja Vain Elämää -katsoneitten äityleitten suosiossa, mutta silti minua harmittaa ajatella että sellainen tehotuotettu omakehu vetää enemmän väkeä kuin oikea rockmusiikki. On olemassa myös oikeaa rap-musiikkia, mutta Profeetat eivät sitä edusta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tosi tyylikästä, että tämä vetää täällä tuulipukukansaa tuvan täyteen, kun Lontoon pubikeikalle mahtuu katselemaan näitä menneen talven artisteja puolityhjiin saleihin. Mahtaa olla hyvä bisnes Qstockille, kun saavat halvalla artisteja ja ihmiset maksavat itsensä kipeiksi. No ei kait täällä mitään muutakaan 'festaria' ole. Eihän se ole tyhmä joka pyytää vaan maksaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Suomi on niin pieni maa ettei ne sen hetken kuumimmat tähdet tänne tule koska ei ole riittävästi katsojia ja sitä kautta esiintyjille rahaa. Pääkaupunkiseutu on selvä ykkönen Suomessa ja Lontoo taas maailman kärkitasoa. Rahasta kiinni eikä siitä onko tuulipuku päällä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Noh, jos Wembley Arenaa haluaa kutsua pubiksi niin kyllä. Sielä nimittäin Cooper esiintyy seuraavan kerran kun Lontoossa soittaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Just näin, mitä ihme dissaamista tuo peräkylä,takahikiä jne. Höpötykset ovat. Huonoa itsetuntoa?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

kiva! ja oisko mahdollista järjestää kuuskaan kaiken kansan rock, blues, jazz ja klassisen musiikin puistopiknikkejä jatkosa, lipullisia ja liputtomia?! =)

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Äh, Qstokki on muuttunut vip-lämiskä kaulassa olevien keski-iän ylittäneiden miesten paikaksi. Sedät patsastelee vipit kaulassa ja päissään kuin ei olisi ennen viinaa saatu.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (34)

Uutisvirta

116
Oulun punaiset pyöräilybaanat löydettiin ja todettiin heti liian kapeiksi – väylien erottuvuus kerännyt kiitosta
87
Iltalehti: Jani Toivola nostaa korotettua kulukorvausta tyhjillään olevasta Riihimäen-asunnostaan, vaikka asuu Helsingissä
46
Polttoainesuuttimiin on muodostunut suolaa – Nesteen bensiinin Mercedes-Benzeihin aiheuttamaa vikaa tutkitaan yhä
39
Lippo Pesiksen sarjapaikka siirtyy Lippo Junioreille – uusi yhtiö vastaa sarjapaikasta
34
Oulun kaupunki ei aio keskeyttää Move-testin tekemistä – sivistysjohtaja Mika Penttilä toivoo kuolemantapauksen avointa käsittelyä
33
Koodareista on Suomessa huutava pula – helpotusta haetaan sieltä, missä pippuri kasvaa
31
Maatilojen kriisituen valtaosa suunnattiin kuivuudesta eniten kärsineeseen Etelä-Suomeen – mihin kriisituki riittää?

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Suomessa on 60 000 työssäkäyvää köyhää

Olen paremmin köyhästä, henkilökohtaisen konkurssin kokeneesta perheestä jossa ei paljon rahalla rellestetty. Otin opiks... Lue lisää...
Olen erimieltä!

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla. 24.6. - 26.9.

Naapurit

18.9.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image