Qstock

Qstock pyörähti käyntiin leppoisissa, mutta hikisissä merkeissä – jonot fes­ti­vaa­lia­lueil­le muodostuivat neljän aikaan

Kahden aikaan iltapäivällä porteilla oli jo ruuhkaa, muttei vielä kovin pitkiä jonoja. KUVA: Janne Körkkö
Qstock 26.7.2019 18:26 | Päivitetty 26.7.2019 19:46
Laura Kangas

Polttavan kuumassa helteessä vietettävän Qstock-festivaalin perjantai lähti rauhallisesti käyntiin. Illalla Kuusisaaressa nähdään muun muassa The Offspring.

Liekö tukahduttava kuumuus hieman hillinnyt festarikansaa, sillä Qstock-perjantai lähti rauhallisesti käyntiin Kuusisaaressa. Ovet avattiin kello 12.30, mutta silloin porteilla oli vielä hyvin hiljaista.

Noin kello 14 tienoilla porteilla alkoi kuitenkin olla jo väkeä, ja kello 16 alueelle joutui jo jonottamaan. Neljän aikoihin festivaaliporttien läheisyyteen alkoi myös kerääntyä ihmisiä, jotka eivät olleet tulossa festivaalialueelle, mutta olivat nauttimassa tunnelmasta.

Pauli ja Konsta Koskelan festariohjelmaan kuuluvat ainakin Michael Monroe ja The Offspring. KUVA: Janne Körkkö

Järjestelyt pelaavat melko sujuvasti, eikä esimerkiksi bajamajoihin tai vesipisteille ollut iltapäivästä kovia jonoja. Tänä vuonna alueella pystyy virkistäytymään myös kevyesti vettä tihkuttavien suihkujen alla.

Virkistykselle onkin tarvetta, sillä lämpötila on Ilmatieteen laitoksen mukaan rikkonut yli 30 asteen rajan. Auringonpaisteellekaan ei ole luvassa loppua viikonlopun aikana. Lauantainakin lämpömittarin lukemien ennustetaan nousevan yli kolmeenkymmeneen asteeseen.

Liikenne sujui Raatissa iltapäivällä tavalliseen tapaan. 

Qstockin narikka-alueeseen ja pyöräparkkiin tehtiin tänä vuonna muutoksia. Niitä ei voi enää jättää festivaalialueen välittömään läheisyyteen, vaan niiden paikat ovat tällä kertaa Linnansaaressa.

Järjestely helpottaa ihmissumaa porttien läheisyydessä, Ratkaisu tuntui herättävän myös jonkin verran kritiikkiä festivaaliyleisössä, sillä esimerkiksi reput pitää nyt jättää reippaasti entistä kauemmaksi. 

Qstockin käynnisti ensimmäisenä esiintyjänä Samuli Putro. Päälavan taas korkkasi Michael Monroe.

Tämän Qstock-perjantain päättää yhdysvaltalainen punk rock -jätti The Offspring. Sen lisäksi perjantaina nähdään muun muassa JVG, Ville Valo & Agents, Ruusut ja Elastinen.

Kaleva kertoo Qstockin tapahtumista jutuilla ja kuvilla koko viikonlopun ajan. Seuraa tunnelmia myös Kalevan Instagramista.

Michael Monroe yhtyeineen sai kunnian korkata päälavan tänä vuonna. KUVA: Janne Körkkö
MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Jotkut maksaa siitä että pääsee humalaisten tönittävänä jonottamaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Niih ku meitä ihimisiä on niin erilaisia.Toiset istuu kirkos kolomannet mökkeillä maalla ja loput viihtyy festareilla kuule ihan vaan nauttien hyvästä mieleisestään musiikista JOPA selvinpäinKIN.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Olihan noita pyöriä vähän siellä sun täällä. Kaikki näytti sujuvan muuten hyvin. Tosin ruuhkaa oli kahdeksan aikaan illalla enemmän kaupunkiin päin alueelta kuin alueelle. Ainut ahdas paikka oli Tuiran sillat. Pikisaaressa oli rauhallista.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Joutavan päivästä hommaa. Turhaan menee bensat ja sähkö. Ja henkinen vapina päälle. Grillitkin ruuhkautuu. Kohmelossa maistuu nakki.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

aivan ilman aikosta melusaatetta juoppoja joka kolo täynnä yrjöineen riittää siivoajille töitä varmaankin viikoksi juhlien jälkeenkin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Äijien kaduille kusemisen ruuhkaviikonloppu.
Näitä toopeja riittää taas.

Mukavaa, että tapahtumia järjestetään, mutta tuota sikailua en ymmärrä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei ne ole pelkästään äijiä, jotka kusee kaduille. Jouduin todistamaan kyllä ihan nuoren tytön puskapissailua torin patiolta. Ja kaikki näkyi, posliinia myöten. Tyttö niin humalassa, ettei ehkä itse tajunnut mitä touhusi...

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei hyvä homma pyörät pitää saada laitaa muualekin kuin sinne yhteen läjää sieltä.menee yli 1 että löytääoman pyörän

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei sitä pyörää oo sinne pakko viiä. Sen voi jättää esim torille tai kaupan pihalle...

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Saahan pyörän jättää vaikka keskustaan tai ihan mihin itseä haluttaa. Ei sitä sinne pyörparkkiin ole pakko ängetä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

10:08
Liikennesää on hankala valtaosassa maata, Suomen lounaisosissa tulvavaara
9:30
Näkökulma: Kohutussa ulkoministeriössä tehtävä voi vaihtua tiuhaan – näin urakehitys poikkeaa muista ministeriöistä
9:00
Essee: Irti realismista ja käytännöllisyydestä, kohti mahdollista maailmaa – käytännöllisyydellä on myös pimeä puolensa Tilaajille
8:31
Pakettiauto paloi korjaamon pihalla Oulaisissa
8:10
Oululaisen Steel Ring -tallin Lotta Loikkanen hävisi ammattinyrkkeilyn MM-titteliottelun tuomariäänillä Karlsruhessa – manageri Markku Pirinen pettyi rajusti: ”Tuli todistetuksi, että Saksa on paska maa”
8:09
Vanhat kuvat: Tunnelmia pikkujouluista Oulussa vuosituhannen vaihteessa ja 2000-luvun alussa - juhlateltta ja baarikiertue
8:00
Luontoon kumppanin kanssa ja pari drinkkiä – oletko miettinyt, miten sinä kohtaisit yllättävän maailmanlopun? Tilaajille
95
Puheenaihe: Herättääkö tiernaesitys rasistisia mielikuvia? "Esitysten ei tulisi loukata mitään ihmisryhmää"
13
Yhteiskuntamme ei kestä liian helposti syttyviä lakkoja Lukijalta
12
Kysely: Lähes puolet suomalaisista vastustaa Nato-jäsenyyttä, 22 prosenttia haluaisi liittyä sotilasliittoon
8
Hyvä paha ydinvoima – EU:ssa sen rooli on yhä ristiriitainen, ja parlamentissa vastustus voi jopa kasvaa
6
Puolustusministeri Kaikkonen al-Holista Ylellä: Sydän sanoo, että vähintään lapsia pitäisi auttaa –  vähemmän ymmärrystä löytyy naisten auttamiseen
5
Säteissaha katkaisi päiväkeskuksessa työskennelleen käden – oikeus määräsi ohjaajalle ja kuntayhtymälle sakkoja sekä tuntuvat korvaukset uhrille
5
Poliisin haaviin jäi 104 rattijuopumuksesta epäiltyä vuorokauden aikana, valvontamaratonissa jäi kiinni myös 16 etsintäkuulutettua

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli on huono maan itäosassa, Uudenmaan, Kanta-Hämeen, Päijät-Hämeen, Pirkanmaan, Keski-Suomen, Etelä-Pohjanmaan, Pohjanmaan ja Keski-Pohjanmaan maakunnissa, Lapin länsiosassa sekä Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa lukuun ottamatta Pudasjärven, Taivalkosken ja Kuusamon kuntia lumi- tai räntäsateen vuoksi.
Ajokeli muuttuu huonoksi yöllä ja aamulla Pohjois-Karjalan, Kainuun ja Lapin maakunnissa sekä seuraavissa Pohjois-Pohjanmaan kunnissa: Pudasjärvi, Taivalkoski ja Kuusamo lumi- tai räntäsateen vuoksi.

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

14.12.

Fingerpori

14.12.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Pohjoisen kattavimmat mediatilat ja monipuoliset markkinoinnin palvelut printtiin ja digiin.

Kaleva Media B2B asiakasratkaisut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityksille


stats-image