Qstock

Qstock-kooste: Perjantaita johtivat hurmaavat naissolistit, lauantai oli rock-yhtyeiden voittokulkua

Jenni Vartiaiselle Qstockin keikka oli hänen elämänsä erikoisin: jalkapöytänsä telomisen johdosta artisti esiintyi jalka paketissa. KUVA: Matti Räty
Qstock 29.7.2018 9:09
Aino Isojärvi

Qstockin tarjonnasta löytyi taitavia tulkitsijoita ja musiikkia moneen makuun. Yleisöä innostivat niin uudet nimet kuin tutut konkarit, ja jäähyväiskonserteistakin nautittiin.

Qstockin perjantaita hallitsivat taidokkaat naissolistit.

Jenni Vartiainen saapui lavalle kuninkaantuolissa kannettuna. Jalkapöytänsä telonut artisti nimitti keikkaa elämänsä erikoisimmaksi. Onnettomuudestaan huolimatta laulaja oli erittäin energinen ja hyvässä vedossa, ja joutui jopa torumaan paikallaan pönöttävää yleisöä. Keikan korostuneen konevyöryinen sovitus toi mieleen ruotsalaiskollega Robynin.

Jenni Vartiaiselle Qstockin keikka oli hänen elämänsä erikoisin: jalkapöytänsä telomisen johdosta artisti esiintyi jalka paketissa. KUVA: Matti Räty

Raikas tuore lupaus Vesta sai tiivistunnelmaisessa Sirkusteltassa hurmioituneen vastaanoton. Cruella DeVil-kampaukseen ihastunut laulaja esiintyi teatraalisen viileästi, ja loi vakavia katseita vuoroin narisevasti naukuen, vuoroin kiusoittelevasti huokaillen. Hitti Ota varovasti täräytettiin jo keikan alkupuolella, ja siirsi show'n painopisteen efekteillä pelailusta bändivoittoisempaan suuntaan. Jenni Vartiaisen Vain elämää -lainojen tapaan myös Vesta luotti coverin lumoon, ja esitti Paperi T:n Paniikin.

Cruella DeVil -hiuksinen Vesta esiintyi dramaattisesti Sirkusteltassa, saaden hurmioituneen vastaanoton. KUVA: Matti Räty

Illan täydensi brittähti Lily Allenin herkkä ja kouriintuntuva elektropop-keikka.

Hattarahiuksisen Lily Allenin perjantain keikka oli kypsä, herkkä ja kouriintuntuva. KUVA: Matti Räty

Lauantai oli rockin juhlaa. Satellite Stories aloitti viimeisen festivaalikeikkansa mahtipontisesti Sibeliuksen sävelin, jatkaen kaihoisilla Coupons ja Carried Away-uutuussingleillä. Ryhmä soitti eloisasti ja dynaamisesti kuin viimeistä päivää, mutta Rytmirannan yleisö oli selvästi polttavan ilta-auringon uuvuttava. Vasta isot radiohitit Australia, Kids Aren't Safe in the Metro ja Campfireinnostivat kuulijat toden teolla tanssimaan. Laulaja Esa Mankisen falsetit kaikuivat kirkkaina ja kitaristi Marko Heikkisen riffit soivat komeasti, eikä yleisön aplodeja tarvinnut kummemmin houkutella. Hieman vakavissaan ja tosissaan vedetty haikea keikka päättyi osuvasti jäähyväispuheeseen. Kitaroita ei paiskottu maahan, joskin läheltä piti.

Satellite Stories esiintyi lauantaina viimeisen kerran Qstockin festivaalilavoilla. Keikka oli riehakas ja tunteikas. KUVA: Matti Räty

Nuoren polven veteraaniyhtye The Rasmus onnitteli heti alkuun Qstockin järjestäjiä festivaalin mittavasta kasvusta. Bändin esiintyminen oli varmaa ja selkeää, suuriin linjoihin tukeutuvaa suorittamista. Vaikka yhtyeen ikivihreät saivat festarikansan kiihkoihinsa, ulosanti oli paikoin laiskaa ja väsynyttä: laulaja Lauri Ylönen esimerkiksi sekoili tutun, sinfonisen Liquid-kappaleen sanoissa.

The Rasmus esitti keikallaan niin mittavan kavalkadin vanhoja hittejä, että laulaja Lauri Ylönen unohti Liquid-kappaleen sanat. KUVA: Matti Räty

Illan valovoimaisimmasta show'sta vastasi Disco Ensemble, joka tuntui myös saaneen puhtia lopetuspäätöksestään. Strobovaloilla rytmitetty, hengästyttävä keikka puhkui hikeä ja raakaa voimaa, ja Sirkusteltta muuttui jo ensitahdeilla kaikuvaksi ihmismerikaraokeksi. Muun muassa Drop Dead, Casanova sekä Second Soul puskettiin niin ankaran latauneella temmolla, että tila vaikutti liian pieneltä näin lujaluontoiselle yhtyeelle.

Disco Ensemble hemmotteli yleisöä tarmokkaalla esiintymisellään ja huudatti ihailijoitaan keikan loppuun asti. KUVA: Matti Räty

Lue kaikki Qstockiin liittyvät jutut. Sekä katso kuvagalleriat festarien perjantailta ja lauantailta.

MAINOS

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (100)

Ensimmäistä kertaa ikinä Qstockissa ja pakko sanoa että olin hyvinkin tyytyväinen, kiitos työntekijöille ja talkoolaisille, sekä muille järjestäjille. Järkkärit olivat ystävällisiä, turvatarkastukseen ei tarvinnut kertaakaan jonottaa yli 10min, vessajonoa ei reuna-alueiden vessoissa ollut lainkaan, vesipisteitä oli paljon, eikä niihin liiemmin tarvinnut jonottaa, ruokakojuilta sai helposti ruokaa jos ei mennyt pahimpaan ruuhka-aikaan. Etenkin Hurts perjantai-iltana säväytti, aivan loistava show ja mainiota musiikkia. Disco Ensemble ja Elastinen vetivät myös kovan shown, samoin Pyhimys, Michael Monroe ja Amorphis. Mukavasti löytyi uutta kuunneltavaa itselle tuntemattomilta artisteilta Oulu-lavalla ja Koomalavalla. Toki hieman ihmettelen, miksi tänä vuonna oli niin kovasti panostettu suomipop-artisteihin, jotka vielä soittivat päälavalla. Keräsi nämä kyllä hyvin väkeä, että ei voi sanoa festarien epäonnistuneen siksi, että artistit olivat huonoja. Suurimmalla osasta päälavan esiintyjistä oli kuitenkin täysi katsomo. Ja olihan siellä niitä rokkibändejäkin mielestäni ihan kivasti.

Lähinnä ihmisten käytös oli harmittavaa, sisäpuolella toisinaan kuuli asiakkailta työntekijöitä kohtaan niin törkeää puhetta ja etenkin nuorempien ihmisten humalainen käytös latisti toisinaan tunnelmaa. Samoin ulkopuolella meinasi olla perjantai-iltana mahdotonta päästä torille hakemaan pyörää, kun ulkopuolen kaljoittelijat tukkivat sillan ja kaikki kulkureitit. Olisi mukavaa, jos myös turvallisuussyistä ymmärrettäisiin pitää pullonkaulat eli sillat vapaina.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kyllä huonompikuuloinen pärjää, jos festareitten voluumit olis kohtuullisella tasolla.
Nyt oli liian isolla.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Pientä kaukonäköisyyttä ois voinu olla..Helloween samana viikonloppuna suomessa...tosin se ois ollu pois suomalaisista suuruuksista..

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

No se,mutta..
Ehkä nakkasinki siksi,että sais varmaan lähtemään muutakin porukkaa. Tuskin ne raskaamman rokin fanit sen kummempia ihmisiä oo..

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

juu, sais toki, mutta stokki nyt näyttää profiloituvan popiksi, kuten suurin osa muistakin festareista, valitettavasti.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

aivan tyhmää melu saastetta koko rokki touhu saisivat katsoa muun paikan kun kuusi saari kaupunki alueella haukiputaan taakse vain tilaa ja lääniä..

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Viesti poistettu

Ei normi melu ole ongelma.
niinsanottu vestarimokä on ongelma. Kaikille lähiasukkaille pitäs maksaa kuulokkeet.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tänä vuonna en lähtenyt mutta mielenkiinnosta olen seurannut miten festarit onnistuivat, monelta suunnalta olen kuullut että yleisiä ongelmia mitä on ollut on korjattu ja siellä on on normaaleja ongelmia esim vessapaperi ja vessojen siisteys.
Jos ensi vuonna voisi palata takaisin rockimpaan ja jätetään kalliit suomipop esiintyjät suomipop festareille niin kuulostaa että voisi oikeasti lähteä taas qstockiin, tällä hetkellä ei oikeasti kiinnosta katsoa kallista artistia jonka keikkapalkkion vuoksi on tyydytty muihin halpoihin suomalaisiin suomipoppareihin (tekisi mieli sanoa että on alennettu suomi-iskelmään) jotka esiintyivät kaksi viikkoa aikasemmin samassa paikassa.
Jos Kärpien pelaajat nousi Bad Religionin setien kanssa lavalle antaa ymmärtää että siellä musiikkimaku on punkimpaa joten voisiko festareiden buukkaaja olla enemmän sinnepäin kallellaan.
Itse uskon että liput myytiin loppuun koska keli on tänä vuonna unelma festareille mutta jos keli olisikin huono niin tämän vuoden artistit ei houkuttele katsojia ja uskon moni vakiokävijä esim minäkin jätin välistä koska artistit ja lipun hinta ei kohdanneet tarpeeksi hyvin minunlaiselle joka haluaa katsoa mielummin artistia ja arvostaa hänen työtään kuin istua kaljalla ja mölytä musiikin läpi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kuuluu kaupunkielämään. Äänestää voi jaloillaan, hiljaisia alueita löytyy paljon.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kukahan ottaa vastuun siitä että palava ilotuliteen kappale osui päähäni lauantaina. Janne niminen jv epäili minunliian pahassa kännissä ja keksineen asian vaikka sille oli useampi todisteja vaikkakin olen täysin raitis ja jalkani hiukan vammautunut. Sekin ihmetyttää että ilotulituksen sai pitää vaikka on pahin metsäpalovaara aikoihin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (100)

Uutisvirta

11
Oulussa kannattaa sijoittaa asuntoihin – kaupunki on Suomen kolmanneksi paras asuntosijoituskohde
7
Korkeakoulupiskelijoiden heikko jaksaminen vakava asia – tarvitaan muutosta tai tulemme kouluttamaan työelämään jo valmiiksi työuupumuksesta kärsiviä osaajia Lukijalta
7
Oulun keskustan ravintoloiden lokkisota etenee – lokkisiimoja viritetään kolmelle terassille jo tällä viikolla
5
Ouluntiellä Pudasjärvellä kahden henkilöauton peräänajo – syynä tiellä kulkeneet porot
5
Vihiluodon luontopolun grillillä Kempeleessä ilkivaltaa, roskis täytettiin puilla ja sytytettiin tuleen – katso video
4
Uiva karhu yllätti kalastajat Kiiminkijoella – "Velipoika katsoi, että hirvikö se tuolla ui", katso video!
3
Toripolliisi-patsas oli töhritty meikkaamalla sen kasvot – "Nuoret tytöt yrittivät puhdistaa patsasta"

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Naton vastustus hiipuu

152 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Vihaan juttutupaa, tai sitten en

Miksi vihata köyhyyttä tai typeryyttä. Yksilöhän itse voi vaikuttaa niihin. Suurin osa on kaltaisiasi "tenevia" ja vaan ... Lue lisää...
Ööh...

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

18.7.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image