Qstock

Qstock esittelee keik­ka­kon­sep­tin, jota on tarkoitus jatkaa myös talvella – "Tavoitteena on rento ilmapiiri ja yllätyksiä"

Qstockissa kokeillaan tänä vuonna myös uutta keikkakonseptia. KUVA: Kontiainen Jarmo
Qstock 2.5.2018 17:24
Anne Helaakoski

Qstockissa on tänä vuonna enemmän esiintyjiä kuin koskaan aikaisemmin. Tällä hetkellä esiintyjiä on 63 ja uudistetun Chill Out -puiston myötä lista saa vielä täydennystä dj:stä, jolloin määrä nousee lähemmäs 70:tä, kertoo festivaalijohtaja Mikko Forstén.

Forstén kertoo olevansa hyvin tyytyväinen festivaalin esiintyjäkattaukseen.

– Tosin se, mitä syksyllä tavoitellaan pääesiintyjiksi harvoin menee maaliin. Yleensä lähetämme toistakymmentä tarjousta ulkomaille ja hyvällä lykyllä saamme niistä ehkä yhden. Aika arpapeliä se on.

Forsténin mukaan lippujen ennakkomyynti näyttää jo nyt lupaavalta. Viime vuonna festivaali keräsi kahden päivän aikana 32 000 juhlijaa.

Suomipop Festivaali järjestetään Kuusisaaressa paria viikkoa aikaisemmin kuin Qstock. Joitain samoja esiintyjiäkin on molempiin tapahtumiin tulossa.

Forsténin mukaan uusi tapahtuma ei ole vaikuttanut Qstockin valmisteluihin oikeastaan ollenkaan.

– Rotuaaripiknikhän on järjestetty ensimmäisestä Qstockista lähtien samoihin aikoihin, ja samoja kotimaisia esiintyjiäkin meillä on ollut. Suomipop on tavallaan rotuaaripiknik eri vaatteissa. Bändikaupoissakaan ei ole tullut yhteentörmäyksiä.

Tuohimaa-trion myötä festivaali esittelee uudenlaisen Qstock olkkarissa -keikkakonseptin, kertoo Forstén.

– Saimme idean vähän erilaisesta keikasta. Esiintymispaikaksi on lavastettu olohuone sohvineen sun muineen ja keikka pidetään siellä. Tavoitteena on rento ilmapiiri ja jammailua sekä yllätyksiä. Kuka tahansa voi tulla kylään.

Forsténin mukaan olkkari-keikoista on tarkoitus tehdä jatkumo ja niitä voisi järjestää sydäntalvellakin.

– Olemme miettineet Oulun kaupunginteatteria, mutta asiaa ei ole vielä varmisteltu. Niiltä esiintyjiltä, joilta olemme alustavasti kyselleet, on tullut innostunut vastaanotto.

Qstock järjestetään Kuusisaaren ja Raatin alueella 27.–28. heinäkuuta. Festivaali on ollut loppuunmyyty jo viitenä kesänä peräkkäin.

Katso tästä Qstockin ohjelma ja aikataulu.

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Missä ne yllätykset piilee
Suomipop festareiden toisinto
ilman yhtäkään Isoa ulkomaista bändiä
Kuorrutettu halvalla hötöllä
Kärpät kiittää ja samalla romuttavat palapalalta toimivan aiemmin loistavan festarin
Ahneus (suuremman voittomarginaalin tavoittelu näkyy jo liian selvästi)

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Vuosi vuodelta esiintyjä kattaus ja tarjonta huononee Oulussa. Parit festari reissut buukattuna nyt muualle.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Varmaan taas ne samat Oulun deejiit, jotka pyörittää levyjä joka kapakassa... oisko joskus vaikka välivuosi ja otettais uusia nimiä?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

On täällä suomessakin muutakin kuin suomipoppia ja iskelmää, alunperin Qstock oli rokahtavempi ja oikeasti kunnon esiintyjiä täynnä mutta tosian nyt on kopio kaksi viikkoa aikasemmassa festareissa ja ei kyllä enään houkuta rokimman musiikin ystävänä. Kyllä se loppuunmyydään koska ne toiset on k-18 ja pitäähän teineillä olla festarit

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kuustokin ongelma ja etu on se, että se järjestetään aivan kaupungin keskustassa. Kasvamaan ei pysty ja riippumatta esiintyjistä myydään täyteen. Niinpä ei ole järkeä ottaa riskiä todella kovien nimien kanssa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Festareillaki, on aiemminki ollu hankalaa ku monta mieleistä esiintyjää yhtä aikaa. Paitsi nyt näyttäis olevan sellainen kattaus että jää nämä kinkerit väliin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Enemmän voipi olla, mutta paljon huonommat esiintyjät kuin viime vuonna joten väliin jää. Jospa ens vuonna olisi paremmat...

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Tuulivaroitus maa-alueille: Maan länsiosassa, Kymenlaakson maakunnassa, Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa lukuun ottamatta Koillismaata sekä Lounais-Lapissa lounaistuuli on voimakasta päivällä, tuulen nopeus puuskissa 15 m/s.

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Hyvätuloisten asumistuki

Ei muuta, kuin ala teettämään remonttia ja palkkaa remonttia tekemään joku firma, niin saat sinäkin kotitalousvähennykse... Lue lisää...
OLD ENOUGH

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla. 24.6. - 26.9.

Naapurit

20.9.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image