Qstock

Parkkipaikat kortilla Kuuskassa

Nykyisin Kuusisaaren suurin tapahtuma on rockfestivaali Qstock. KUVA: Lehto Katja
Qstock 24.6.2010 0:01 | Päivitetty 28.6.2010 10:45
Antti Ojala
Oulun Kuusisaareen ei ole luvassa lisää parkkipaikkoja. Ei, vaikka Oulun kaupunginhallitus päätti pari viikkoa sitten, että Kuusisaareen rakennetaan tapahtumapuisto ympärivuotiseen käyttöön. Kun ajatus Kuusisaaren kehittämisestä nousi esiin, Oulun teknisen keskuksen katu- ja viherpalvelut suhtautuivat asiaan hyvin varauksellisesti. Liikenneinsinööri Jorma Heikkisen mukaan alueelle ei mahdu lisää pysäköintipaikkoja.

Kuusisaaren tuleviin suurtapahtumiin ei ole asiaa omalla autolla. "Sinne kävellään tai mennään bussilla", Heikkinen linjaa. Kuusisaareen tulevan täytyy siis löytää parkkipaikka torinrannasta tai keskustan pysäköintitaloista. Heikkisen mukaan purjelaiva Sedovin vierailu Oritkarissa viime viikonloppuna osoitti, että myös bussikuljetukset tapahtumiin onnistuvat.

Oulun kaupungin suunnitelmassa Kuusisaaren rakennetaan tapahtumakenttä 20?000 ihmiselle. Nykyisin Kuusisaaren suurin tapahtuma on rockfestivaali Qstock, joka on vetänyt viime vuosina 10?000 kävijää päivää kohti. Kokonaisuudessaan Oulun keskustassa on yleisessä käytössä noin 4?000 parkkipaikkaa, joista noin 1?300 sijaitsee pysäköintitaloissa. "Kuusisaaren kehittämiselle ei ole estettä, jos pysäköinti onnistutaan hoitamaan", Heikkinen toteaa. Oulun kaupunginhallituksen puheenjohtajan Esko Kurvisen (kok.) mukaan Kuusisaaren suunnitelmat ovat vasta periaatteellisella pohjalla.

Liikennesuunnitteluakin tarkastellaan myöhemmin. Parkkipaikkakapasiteettia ei kuitenkaan aiota mitoittaa yksittäisiä huipputapahtumia varten.

Kurvisen mukaan Kuusisaaren kehittäminen ei ole sidoksissa kallioparkkiratkaisuun. Hän näkee citybussiliikenteessä paljon mahdollisuuksia: se pitäisi vaan saada kunnolla toimimaan. "Kun maailmalla järjestetään isoja tapahtumia, ihmiset tulevat sinne jalan tai julkisella liikenteellä. Se voisi meilläkin toimia", Kurvinen sanoo.

Tällä hetkellä Kuusisaaressa on noin 60 virallista pysäköintipaikkaa. Suomen Tivolin vierailun aikana ihmiset ovat pysäköineet autojaan myös Kuusi- ja Raatinsaaren nurmikoille.

Myös Merikosken sillat asettavat omat rajoitteensa Kuusisaaren tapahtumakäytölle. 1940-luvulla suunnitellut sillat sopivat mainiosti entisajan liikenteelle, mutta nykyisin vaatimukset ovat muuttuneet. Nyt 26 tonnin painoinen rekka voi kulkea Merikosken siltoja pitkin ilman erillisjärjestelyitä. Tänä päivänä raskaimmat ajoneuvoyhdistelmät voivat kuitenkin olla jopa 60 tonnin painoisia.

Liikenneinsinööri Heikkisen mukaan logistiikka ei ole noussut ongelmaksi ainakaan Qstockissa. Tavarat on tuotu Kuusisaareen ennen tapahtuman alkua ja viety pois tapahtuman jälkeen. "Eivät sillat ylikäymätön este ole", Heikkinen toteaa. Oulun kaupungin suunnitelmassa Kuusisaareen tulisi esiintymislavoja, kesäteatterilava sekä kahvila- ja ravintolatila, joka korvaisi kokonaan Kuusisaaren nykyisen paviljongin.

Tiedätkö aiheesta enemmän?
Lähetä vinkki, kuva tai video!
13222
MAINOS

Kommentoi

Uutisvirta

21:12
Stadion Snowcross keräsi 160 kuljettajaa ja ärhäköitä kelkkoja Raksilaan
21:07
Ronaldon käsittämätön maaliputki jatkuu aina vain – vain kaksi pelaajaa pystynyt samaan aiemmin, kaikkien aikojen ennätys enää yhden ottelun päässä
20:44
Henkilöauto suistui katolleen ojaan Kiimingintiellä – kukaan ei loukkaantunut
20:35
Puistonpenkit peittyvät veteen Helsingissä – MTV paikalla helsinkiläispariskunnan kodissa, jota tulvavesi lähenee
20:26
Tuuli voimistumassa osassa maata vaarallisen voimakkaaksi, puita kaatunut ja sähköjä katkennut
20:25
Oululaisen vaatebrändi Paine Clothingin ydin on ekologisissa ja eettisesti kestävissä arvoissa – "Se tuo itsellekin hyvän mielen, että voi vastata suoraan kysymyksiin tuotteen alkuperästä" Tilaajille
20:13
Ottelukooste: KooKoo–Kärpät
179
Vihreät lupaa korvata maaseudulla bensan hinnan korotukset – "Jos ei joukkoliikennettä, jollain tavalla pitää kompensoida"
74
Näkökulma: Suomi ostaa kymmenen miljardin euron palovakuutuksen, jonka pitää olla voimassa pitkälle 2060-luvulle – nämä ovat hävittäjäehdokkaiden näkymät
67
Vihreiden puheenjohtajan uudet ilmastoesitykset: 16-vuotiaille äänioikeus ja hallituksen kanssa samaan pöytään päättämään ilmastotoimista
57
Vorot iskivät Oulun Verkkokauppa.comiin ja veivät huomattavan määrän elektroniikkaa – poliisi kertoi tuntomerkkejä paikalta poistuneesta henkilöstä
28
Presidentti Niinistö ulkoministeri Haaviston esitutkinnasta Ylellä: "Voi olla hänen itsensä kannalta kiusallinen tilanne"
27
Lastenpsykiatriaan ohjataan yhä enemmän psyykkisestä häiriöstä kärsiviä lapsia ja nuoria – Oulun yliopiston professori: "Potilaiden määrä on selkeästi lähtenyt kasvuun"
25
Elina Lepomäki ei haasta Orpoa, mutta saattaa pyrkiä kokoomuksen varapuheenjohtajaksi – "Oppositiotyössä aletaan niittää tulosta, siitä ei ole kahta sanaa"

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli on huono Etelä-Karjalan, Pirkanmaan, Keski-Suomen, Etelä-Savon, Pohjois-Savon, Pohjois-Karjalan, Etelä-Pohjanmaan, Pohjanmaan, Keski-Pohjanmaan, Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun maakunnissa sekä Etelä-Lapissa lumi- tai räntäsateen vuoksi.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Milloin Marinin hallitus kaatuu?

246 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Eläkkeet

Ei pukkaa. Levollisin mielin nautin Varman maksamaa eläkettä vielä 46 vuotta, jos sata vuotiaaksi elän. Tunnustan kyllä... Lue lisää...
TRJ

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

22.2.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu


Pohjoisen kattavimmat mediatilat ja monipuoliset markkinoinnin palvelut printtiin ja digiin.

Kaleva Media B2B asiakasratkaisut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityksille


stats-image