Qstock

Parkkipaikat kortilla Kuuskassa

Nykyisin Kuusisaaren suurin tapahtuma on rockfestivaali Qstock. KUVA: Lehto Katja
Qstock 24.6.2010 0:01 | Päivitetty 28.6.2010 10:45
Antti Ojala
Oulun Kuusisaareen ei ole luvassa lisää parkkipaikkoja. Ei, vaikka Oulun kaupunginhallitus päätti pari viikkoa sitten, että Kuusisaareen rakennetaan tapahtumapuisto ympärivuotiseen käyttöön. Kun ajatus Kuusisaaren kehittämisestä nousi esiin, Oulun teknisen keskuksen katu- ja viherpalvelut suhtautuivat asiaan hyvin varauksellisesti. Liikenneinsinööri Jorma Heikkisen mukaan alueelle ei mahdu lisää pysäköintipaikkoja.

Kuusisaaren tuleviin suurtapahtumiin ei ole asiaa omalla autolla. "Sinne kävellään tai mennään bussilla", Heikkinen linjaa. Kuusisaareen tulevan täytyy siis löytää parkkipaikka torinrannasta tai keskustan pysäköintitaloista. Heikkisen mukaan purjelaiva Sedovin vierailu Oritkarissa viime viikonloppuna osoitti, että myös bussikuljetukset tapahtumiin onnistuvat.

Oulun kaupungin suunnitelmassa Kuusisaaren rakennetaan tapahtumakenttä 20?000 ihmiselle. Nykyisin Kuusisaaren suurin tapahtuma on rockfestivaali Qstock, joka on vetänyt viime vuosina 10?000 kävijää päivää kohti. Kokonaisuudessaan Oulun keskustassa on yleisessä käytössä noin 4?000 parkkipaikkaa, joista noin 1?300 sijaitsee pysäköintitaloissa. "Kuusisaaren kehittämiselle ei ole estettä, jos pysäköinti onnistutaan hoitamaan", Heikkinen toteaa. Oulun kaupunginhallituksen puheenjohtajan Esko Kurvisen (kok.) mukaan Kuusisaaren suunnitelmat ovat vasta periaatteellisella pohjalla.

Liikennesuunnitteluakin tarkastellaan myöhemmin. Parkkipaikkakapasiteettia ei kuitenkaan aiota mitoittaa yksittäisiä huipputapahtumia varten.

Kurvisen mukaan Kuusisaaren kehittäminen ei ole sidoksissa kallioparkkiratkaisuun. Hän näkee citybussiliikenteessä paljon mahdollisuuksia: se pitäisi vaan saada kunnolla toimimaan. "Kun maailmalla järjestetään isoja tapahtumia, ihmiset tulevat sinne jalan tai julkisella liikenteellä. Se voisi meilläkin toimia", Kurvinen sanoo.

Tällä hetkellä Kuusisaaressa on noin 60 virallista pysäköintipaikkaa. Suomen Tivolin vierailun aikana ihmiset ovat pysäköineet autojaan myös Kuusi- ja Raatinsaaren nurmikoille.

Myös Merikosken sillat asettavat omat rajoitteensa Kuusisaaren tapahtumakäytölle. 1940-luvulla suunnitellut sillat sopivat mainiosti entisajan liikenteelle, mutta nykyisin vaatimukset ovat muuttuneet. Nyt 26 tonnin painoinen rekka voi kulkea Merikosken siltoja pitkin ilman erillisjärjestelyitä. Tänä päivänä raskaimmat ajoneuvoyhdistelmät voivat kuitenkin olla jopa 60 tonnin painoisia.

Liikenneinsinööri Heikkisen mukaan logistiikka ei ole noussut ongelmaksi ainakaan Qstockissa. Tavarat on tuotu Kuusisaareen ennen tapahtuman alkua ja viety pois tapahtuman jälkeen. "Eivät sillat ylikäymätön este ole", Heikkinen toteaa. Oulun kaupungin suunnitelmassa Kuusisaareen tulisi esiintymislavoja, kesäteatterilava sekä kahvila- ja ravintolatila, joka korvaisi kokonaan Kuusisaaren nykyisen paviljongin.

Tiedätkö aiheesta enemmän?
Lähetä vinkki, kuva tai video!
13222
MAINOS

Kommentoi

Uutisvirta

11:15
Mies löi naista 13 kertaa puukolla ylävartaloon Raahessa, miehen mukaan kyse oli hätävarjelusta – syyttäjä vaatii vankeustuomiota
11:06
Henkilöautot nokkakolarissa Kalajoella – viisi henkilöä loukkaantui, kaksi vakavammin
11:05
Akavan esitys: Osan työttömyyskorvauksesta saisi vasta päästyään töihin – "Työn hakemisen ja vastaanottamisen pitää olla kannattavampaa kuin nykyisin"
10:52
Kerrostalohuoneistossa syttyi tulipalo Sotkamossa – yksi ihminen vietiin jatkohoitoon
10:52
Suomen vanhin lotta Saara Kanerva on kuollut – 107-vuotias Kanerva oli Tornion vanhin asukas
10:33
Keskustan Minna-Maaria Sipilä eroaa Kempeleen kunnanhallituksen jäsenyydestä – vetoaa kahdella paikkakunnalla asumiseen
10:14
Näin Hahtiperän hylyn kappaleita lastattiin autoon Oulussa
52
Sekasyöjälle on tarjolla helppoja keinoja vähentää lihan osuutta ruokavaliossaan – katso tästä kotitalousopettajan vinkit
38
Caruna nostaa sähkönsiirtomaksuja lähes neljä prosenttia, Omakotiliitto pöyristyi: ”Eikö verkkoyhtiöille mikään riitä?"
26
Harvalukuiselle yleisölle virkamiesmäinen esitys – Kärppien nihkeän voiton pääarkkitehti Heshka selitteli vaikeaa alkua: ”Jokainen joukkue tulee pelaamaan tänne aina täysillä”
24
Korkeiden talojen ja pienten asuntojen rakentaminen johtaa siihen, että Oulun väestörakenne muuttuu yksipuoliseksi Lukijalta
19
Toimittaja Sanna Ukkola irtisanoutui Yleltä, ilmoitti päätöksestään Twitterissä – Taustalla asioita, joita "ei toistaiseksi voi kertoa"
15
Uskomaton ihmenousu! Suomen lentopallomaajoukkue taisteli lähes toivottomasta tilanteesta tiensä EM-kisojen neljännesvälieriin
14
Vanhan laivanhylyn kappaleet lähtivät rekalla Oulusta etelään kunnostettaviksi – paluu koittaa vuoden tai kahden päästä, katso video

Etusivulla nyt

Paikallissää

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.

Naapurit

19.9.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image