Oulu187-festivaali tuo kaupunkiin alakulttuuria

Oululainen hiphop-yhtye Kultaleima esiintyy Oulu187-tapahtumassa ensimmäistä kertaa livenä, vaikka takana on yli 10 vuotta musiikin tekoa. Räppäri Nurjapuoli haluaa antaa lavalla parhaansa. ”Haluan kantaa vastuuni sen suhteen, että emme petä Kultaleiman faneja.” KUVA: Teija Soini
Muut festarit 14.7.2011 0:00 | Päivitetty 18.7.2011 11:38
Lauri Hirvonen
Punk, rap ja reggae soivat viikonloppuna, kun alakulttuurifestivaali Oulu187 järjestetään Kuusisaaressa, Ainolan puistossa ja Nuclear Nightclubilla.

Tapahtuman yleismies ja Kuusisaaren osuudesta vastaava Henri Pyykkö toivoo omasta puolestaan, että Oulu187 kokoaisi yhteen ihmisiä, jotka haluavat vaikuttaa yhteiskuntaan ja erilaisiin asioihin.

"Voitaisiin yhdessä periaatteessa sitten vähän niin kuin mietiskellä näitä asioita", hän sanoo.

Pyykkö nostaa esille sellaisia teemoja kuin eläinten oikeudet ja varallisuuden jakaantumisen epätasaisesti. Myös syrjäytyminen ja nuorisotyöttömyys ovat asioita, joita ei Pyykön mielestä hoideta hyvin.

"Tuntuu, että siellä ollaan niin kädettömiä sen asian kanssa. Ehkä sitten halutaan koota myös se porukka yhteen ja vähän jotakin muuta ajateltavaa kuin sossu, Kela ja työkkäri ja luukulta luukulle juokseminen."

Festivaali kokoaa yhteen artisteja, kaupunkitaidetta ja aktivismia. Järjestöistä mukana ovat Zeitgeist ja Oikeutta eläimille. Tapahtuma on myös osa Ainolan puistossa pidettäviä potkupallon MM-kisoja. Uutta tänä vuonna ovat Nuclear Nightclubilla järjestettävät klubit.

Lue lisää torstain Kalevasta!

Tiedätkö aiheesta enemmän?
Lähetä vinkki, kuva tai video!
13222
MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Uutisvirta

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Tuntematon sotilas 3.0

266 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Paljonko menee ruokaan

No kylläpä oli taas aloitus. Nyt Lidlin kannattajat voivat taas avata sanaisen arkkunsa. Meidän perheessä ei ole koskaan... Lue lisää...
hyvää kotimaista

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

19.1.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image