Qstock

Mitä Qstockissa tulee tietää? – Kaleva kokosi kattavan infopaketin

Qstock kerää festarikansan jälleen Kuusisaareen heinäkuussa. KUVA: Joel Karppanen
Qstock 10.6.2015 9:07
Kaleva

Oulun kesän kohokohtiin kuuluva Qstock lähestyy päivä päivältä. Historiansa 13. kertaa järjestettävän musiikkifestivaalin odotetaan keräävän jälleen noin 30 000 kävijää Kuusisaareen kahden festivaalipäivän aikana. Kaleva kokosi kattavan infopaketin festarikävijöille.

Miten festivaaleilla toimitaan?

Festivaaleille ei ole ikärajaa, mutta Qstockin henkilökunta suosittelee alle 15-vuotiaiden festarikävijöiden saapuvan alueelle aikuisen kanssa.

Festarialueelle kuljetaan porteista, joissa kaikille kävijöille suoritetaan turvatarkastus. Tarkastuksella halutaan varmistaa festivaalikävijöiden turvallisuus ja viihtyvyys suuressa yleisötapahtumassa. Alueella on myös ensiapupiste, joka tarjoaa apua festivaalikävijöiden pienempiin sekä suurempiin vaivoihin.

Esitysten luvaton taltiointi on kielletty tekijänoikeuslailla. Järjestyksenvalvojilla on tarvittaessa oikeus poistaa luvattomat tallennusvälineet ja tallenteet. Festivaalimuistojen ikuistamien on kuitenkin sallittua tavallisella taskukameralla tai kännykällä.

Mitä kannattaa ottaa mukaan?

Nestetasapainon säilyttäminen on erityisen tärkeää festarialueella, joten mukaan kannattaa varata juotavaa. Varsinkin, jos sää on helteinen. Qstockin anniskelualueiden lisäksi alueella on muun muassa yleisön käyttöön tarkoitettuja vesipisteitä.

Festivaalialueelle ei saa viedä lasipulloja, tölkkejä, alkoholijuomia, sateenvarjoja, painavia tai pitkiä avainketjuja, aerosolipulloja, piikkikampoja, videokameroita, äänityslaitteita, järjestelmäkameroita, lippuihin tai banderolleihin tarkoitettuja tankoja, työkaluja, teräaseita, räjähteitä tai lemmikkejä.

Mukaan eksyneet kielletyt tavarat voi jättää tarvittaessa festivaalialueella sijaitsevaan narikkaan.

Festivaalialueelle saa viedä muovisia enintään 0,5 litran avaamattomia virvoitusjuomapulloja, kolme muovista enintään 0,5 litran tyhjää virvoitusjuomapulloa, tasku- tai pokkarikameran, kännykkäkameran, tangottoman lipun tai banderollin.

Festivaalin melutaso saattaa nousta paikoittain korkeaksi, joten mukaan kannattaa varata myös korvatulppia tai kuulosuojaimet. Korvatulppia ja sadetakkeja myydään Qstockin infopisteissä ja anniskelualueiden tiskeillä.

Miten alueelle pääsee?

Ouluun on helppo tulla kauempaa junalla, bussilla tai lentokoneella. Ympäristöystävällinen festarikävijä voi hypätä myös kimppakyytiin. Kyydin tarjoajat ja tarvitsijat löytävät toisensa kätevästi kimppakyyteihin erikoistuneilta internet-sivustoilta.

Henkilöautoilla liikkuvien kannattaa ottaa huomioon, että festarialueella ei ole yleisölle tarkoitettua parkkipaikkaa. Sopivan pysäköintialueen löytämistä voi helpottaa suunnittelemalla ennakkoon.

Pyöräileville Qstock-kävijöille on sijoitettu pyöräparkki festarialueen ulkopuolelle Linnansaareen, johon ajokin voi jättää omalla vastuulla.

Kävellen festivaalia kannattaa lähestyä Torinrannan tai Merikosken siltojen suunnilta. Alueelle pääsee myös Pikisaarta ja Raatinsaarta yhdistävän Pikisillan kautta. Pikisillan puoleisen portin aukioloajat ovat molempina festivaalipäivinä kello 14.00 - 19.00. Kannattaa muistaa, että Pikisillan portille ei voi jättää polkupyörää.

Missä majoittua?

Qstockissa ei ole oma majoitusaluetta. Kaupungin alueen hotellit ja Nallikarin leirintäalue toimivat yhteistyössä festivaalin kanssa tarjoamalla majoituspaketteja, joihin sisältyy liput festivaalialueelle.

Mitä ottaa huomioon liikenteessä?

Kuusisaaren ja Raatin harjoituskenttää ympäröivät alueet suljetaan liikenteeltä festivaalin ajaksi. Kevyen liikenteen väylä Toivoniemen ja Kuusisaaren välillä on myös suljettu varsinaisen festivaalin ajan sekä osaksi rakennus- ja purkuaikaa.

Raatin urheiluhallin kävijöille ja Pikisaaren asukkaille järjestetään erillinen kulkureitti Raatin venelaiturin kevyen liikenteen väylää pitkin. Tämän lisäksi Pikisaaren asukkaat saavat postitse liikkumista helpottavat ajoluvat.

Festivaalialueella ja sen läheisyydessä liikkuu paljon työkoneita rakennusviikolla 17.-23.7.2015 sekä purkupäivinä 26.-30.7.2015, joten pyörä- ja autoteillä kannattaa liikkua varovaisuutta noudattaen.

Katso Qstockin uusimmat esiintyjät, festareiden koko ohjelma sekä kaikki Qstock-uutiset koostetusti.

Tiedätkö aiheesta enemmän?
Lähetä vinkki, kuva tai video!
13222
MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Kyllä taas on mainontaa, ei mitään kunnioitusta. Päähine kuuluu heimon itse kunniotoitulle vanhimmalle. Sekä päähine on tallessa. Surken oloiset ja tylsät sivut muutenkin, kuolin monta kertaa selaillessani. ETTEKÖ tosiaan muuta teemaa ja kuvitusta keksineet... Siis ei mitään omaa punaista lankaa festarilla. Täh?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Määritelkää vielä "tavallinen taskukamera"? Ne ovat nykyisin jo aika kykeneviä laitteita.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

19:00
Massiivisesta maalimäärästä huolimatta Mika Pyörälä ei miellä itseään maalitykiksi: "Ei tällä laukauksella voi kutsua itseä sniperiksi" Tilaajille
18:47
Kempeleen kunnanjohtaja: Lähijuna voisi liikennöidä Limingasta Iihin jo 2020-luvun puolessa välissä – kysyimme, miten lähijunaliikennehanke nytkähtäisi eteenpäin Tilaajille
18:27
Jonas Liimatta jatkaa Pohjois-Pohjanmaan ely-keskuksen ympäristö ja luonnonvarat -vastuualueen johtajana
18:00
Reportaasi vuosien takaa: Anjan etsintä toukokuussa 1963 ei unohdu – Viisivuotiaan tytön katoaminen Kerässiepistä aiheutti Suomen ensimmäisen suuretsinnän Tilaajille
17:56
Pakettiauto kaatui kyljelleen kolarissa Rovaniemellä
17:35
Paperisten laskujen eräpäiviä siirretty eteenpäin postilakon vuoksi – IS: Valtakunnansovittelija aikoo tehdä sovintoehdotuksen maanantai-iltana
16:03
Oulun seudulla kuvatulle Kaikki synnit -rikossarjalle sataa tunnustusta – kahmi Venla-ehdokkuuksia viidessä eri kategoriassa
72
MTK:n kysely: Kolme neljästä suomalaisesta pitää lihan kulutustaan sopivana – MT: Alle 30-vuotiaista lähes viidennes ei syö lihaa lainkaan
54
Andersson ehdotti: Valtio voisi yhden vuoden ajan maksaa lähes kokonaan kulut polttomoottoriautojen muuttamisesta biokaasulla käyviksi
39
Elektrobit rekrytoi yli 60 uutta työntekijää Ouluun vuoden 2020 loppuun mennessä – työllistää tällä hetkellä 240 henkilöä
34
Käteisen puute suomalaisissa pankeissa ihmetyttää kanadalaisia – viime vuonna he kirjoittivat yli 700 miljoonaa shekkiä
28
Postin työkiistaan ei saatu vieläkään ratkaisua, tukilakot laajenevat maanantaina – "On vaikea arvioida, kuinka pitkään vielä menee"
22
Postilakon tukitoimet laajenevat: ensi viikolla postin käsittely loppuu asiamiesposteissa
19
1,8 miljoonan euron rahapelivoiton lunastaminen viivästyi kuukausilla

Etusivulla nyt

Paikallissää

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

18.11.

Fingerpori

18.11.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan kokonaistavoittavuus on 86 % Oulun markkina-alueen kuluttajista viikossa.

Kaleva Media Yrityspalvelut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityspalvelut/


stats-image