Qstock

Loppuunmyyty fes­ta­ri­vii­kon­lop­pu päättyi Cheekin keikkaan, lauantaihin mahtui myös nostalgiaa ja yllätyksiä

Lauantain nostalgia-annoksen tarjosi The Rasmus. KUVA: Matti Räty
Qstock 29.7.2018 1:06 | Päivitetty 29.7.2018 1:37
Heidi Peltonen

Uuden yleisöennätyksensä tehnyt Qstock päättyi sunnuntain puolella puolen yön jälkeen viimeisiä keikkojaan vetävän Cheekin esiintymiseen ja ilotulituksiin.

Festareille osallistui kaikkiaan 35 000 kävijää. Värikkäisiin vaatteisiin ja glitteriin sonnustautunut festarikansa juhli koko päivän hyvässä tunnelmassa. Perjantaitakin helteisempi sää keräsi välissä jonoja vesipisteelle ja ruokakojuihin, mutta muuten festarit vaikuttivat kulkevan sujuvasti.

Festivaalin tiedotteessa kerrotaan, että viikonloppu sujui hyvin myös järjestäjien näkökulmasta. Perjantaisen narikan jonoutumisen vuoksi lauantaina narikkaan lisättiin henkilökuntaa ja sen käyttö rajattiin pelkästään Qstock-rannekkeellisille. Lisäksi Kuusisaareen johtavien kävelysiltojen lisääminen helpotti alueen ruuhkautumista.

Aurinko helli festarikävijöitä molempina päivinä.KUVA: Matti Räty

 

Tiedotteessa kerrottiin myös, ettei festareilla ollut kumpanakaan päivänä merkittäviä järjestyshäiriöitä.

 

Pyrotehosteiden maustama festarit päättänyt Cheekin keikka käynnistyi päälavalla Sokka irti -kappaleella yleisömassan edessä. Kyseessä on näillä näkymin räppärin viimeinen keikka Qstockissa, sillä mies on ilmoittanut lopettavansa uransa elokuussa.

Cheekin kanssa samaan aikaan Kaleva-lavalla esiintyi Olavi Uusivirta.

Cheekin lisäksi useampi esiintyjä keikkaili nyt Qstockissa mahdollisesti viimeistä kertaa. Lähiaikoina uraansa ovat laittamassa pakettiin myös oululaislähtöinen Satellite Stories ja Disco Ensemble.

Päivän nostalgia-annoksen tarjoili The Rasmus, joka tipautti keikan alkuun heti yhtyeen tunnetuimpiin hitteihin kuuluvan F-f-f-fallingin. Yleisö oli hyvin mukana erityisesti silloin, kun yhtye soitti vanhoja ja tunnettuja hittejään.

   

Päivän aikana nähtiin myös yllätys, kun Kärppien mestaruusjoukkueen pelaajia sekä entisiä kärppäpelaajia nousi lavalle Bad Religionin keikan aikana. 

– Aloitamme tämän kiertueen siitä kaupungista, joka voitti jääkiekon suomenmestaruuden, yhtyeen laulaja Greg Graffin kertoi ennen kiekkoilijoiden nousua lavalle.

Kapteeni Lasse Kukkonen kantoi mestaruuspokaalia käsissään suosionosoitusten raikuessa yleisöstä. 

Liuta entisiä ja nykyisiä kärppäpelaajia nousi lavalle Bad Religionin viimeisen kappaleen ajaksi.KUVA: Matti Räty

Yhtyeen keikalla oli jo ennen Kärppien yllätystä hyvä tunnelma. Keikalla kuultiin muun muassa kappaleet American Jesus, 21st Century Digital Boy ja Punk Rock Song.

 

 KUVA: Matti Räty

Rytmirannan edessä Kuusisaaren ja Pikisaaren välissä kellui päivän ja illan aikana runsaasti väkeä kuuntelemassa rannan esiintyjiä. Esimerkiksi Pyhimyksen esiintyessä vesillä kellui kymmeniä kuuntelijoita veneissä. Erikoisin ilmestys oli jättimäistä kumiankkaa muistuttava uimalelu. 

Keikkoja seurattiin veneiden lisäksi myös kelluvien uimalelujen päältä. KUVA: Matti Räty

 

Kaikki Qstock-jutut ja -kuvat löytyvät koostetusti täältä.

MAINOS

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (42)

Oliko Olavi Virta look-a-like mukana? Severi Suhonen? Jamppa Tuominen? Täytyyhän sitä suomirockia vaalia.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei se tarkoita 30000 ihmistä kävi festareilla jos lippuja myydään sen verran. Samat kävijät enimäkseen olivat molempina päivinä joten todellinen kävijä määrä on alle 20000.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

oliha siellä ilotulituskin,, hymmm,, metsäpalovaroitus voimassa,,oliko ihan laillinen,, no ei,,

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Qstock taisi kyllä päättyä Olavi Uusivirran keikkaan. Aloitti Cheekin jälkeen ja soitti vielä ilotulituksienkin jälkeen. Mikä ilmeisesti oli alkanut tuon toisen artistin lopeteltua..

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Omasta mielestäni järjestelyt olivat parhaat koskaan. Järjestävän tahon kannattaa kuitenkin olla aktiivisesti miettimässä myös musiikillista sisältöä. Nyt festivaali vetää mukavasti yleisöä tälläkin mallilla. Ennakoiva ote kuitenkin käyttöön, koska konseptia pitää uusia muutaman vuoden sisällä. Sen verran kritiikkiä myös, että alkoholitontakin olutta kannattaa ottaa myyntivalikoimaan. Meitä on kohtalaisen paljon, jotka emme käytä alkoholia.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Pienten kotitalouksien latit valuu artistien taskuun. Myös kaikki veronmaksajat ovat toteuttamassa hurmoskansan mieltymyksiä omalla pienellä osuudellaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Voi ihmiset, älkää käyttääkö glitteriä. Se on muovia, murenee mikromuoviksi ja päätyy lopulta vesistöihin. Ulkomailla on jo paljon glitterin vastaisia kamppanjoita mutta Oulussa ei ole vielä vissiin kuultu. Ne on pahempia kuin muovipussit.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Saman pistin merkille. Et juntit ei tajua et ovat vieläpä rumia. Kun ikäloput laittaa niitä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Glitterin hehkutusta Kalevassa itsekin ihmettelin. Oulussa ei olla vielä kovinkaan valistuneita harmittavan monessa ympäristöasiassa. Tosin eipä yleisö tajua mitään olevan vialla, kun valistus puuttuu heiltäkin. Loput on tahallaan änkyröitä, koska cityvihreäthän ei meitä määräile.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kyllä on olemassa myös ekologisia ja biohajoaviakin glittereitä. Suuriosa nykypäivän glittereistä ovat juuri näitä edellä mainitsemiani.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Pidän musiikista ja kannatan myös Oulun Kärppiä, silti koin mauttomana tuon kärppien esiintymisen lavalla. Ei hyvää pelisilmää tällä kertaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei ollut mautonta vaan iloinen yllätys joka toi hymyn ja onnen tunteen. Hieno ele koko porukalta. Kiitos kaikille!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (42)

Uutisvirta

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli on huono Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun maakunnissa sekä Lapin maakunnassa lukuun ottamatta Enontekiön, Inarin ja Utsjoen kuntia lumisateen vuoksi.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Sinun valintasi - eroa AY-liitosta!

249 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Sinun valintasi - eroa AY-liitosta!

Tämä kehitys tulee vielä näyttään että työläisellä ei ole mitään vaikutus kanavaa etujensa ajamiseen. Työnantajat tulee ... Lue lisää...
Kertokkeepa

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

12.11.

Fingerpori

12.11.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan kokonaistavoittavuus on 86 % Oulun markkina-alueen kuluttajista viikossa.

Kaleva Media Yrityspalvelut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityspalvelut/


stats-image