Qstock

"Kun täällä kerran ollaan kaksi päivää, niin nautitaan se koko aika" – Qstock avasi portit jo aamupäivästä ja sulkee ovet viime vuotta aiemmin

Jami Siira (edessä), Vili Vähäkangas (vas.) ja Juho Hilli lepuuttivat jalkojaan ennen Gettomasan keikkaa puolenpäivän maissa. KUVA: Janne Körkkö
Qstock 27.7.2019 17:12 | Päivitetty 27.7.2019 17:42
Laura Kangas

Qstockin portit avautuivat lauantaina jo ennen puoltapäivää. Paikalle saapuivat silloin lähinnä aamuvirkuimmat ja ensimmäisten esiintyjien fanit.

– Me ajattelimme, että täällä olisi ruuhkaa, mutta täällähän on aika tyhjää, ihmettelee Seija Kuusirati ja siemaisee sampanjaa Qstockin päälavan tuntumassa seisovan pöydän ääressä.

Jäälistä tulleet Kuusirati, Veijo Hyrkäs, Päivi Tuomaala ja Tapio Tuomaala tulivat festivaalialueelle jo puoliltapäivin seuraamaan Chisun keikkaa, joka avasi festivaalilauantain kello 12.30. Ennen esiintymistä he kuitenkin nauttivat päivästä sampanjan ja mansikoiden kera. 

– Olemme tulleet paikalle hyvin levänneinä, jotta ehdimme katsomaan jo ensimmäisiä esiintyjiä. Chisun jälkeen kiinnostavat ainakin Popeda, Kaija Koo ja Anna Puu, kertoo Tapio Tuomaala.

Edellisenä päivänä ilta ei mennyt kovin pitkäksi.

– Kun täällä kerran ollaan kaksi päivää, niin nautitaan se koko aika, Tapio Tuomaala toteaa.

Veijo Hyrkäs, Seija Kuusirati, Päivi Tuomaala ja Tapio Tuomaala nauttivat mansikoista ja sampanjasta alkuiltapäivällä. KUVA: Janne Körkkö

Qstock avasi portit tänä lauantaina kello 11.30, mutta festivaalin toinen päivä alkoi uneliaissa merkeissä. Jonoista ei tarvinnut huolehtia, ja kahdentoista aikaan alueella tuntui olevan enemmän järjestyksenvalvojia ja talkoolaisia kuin maksavia asiakkaita. 

Kahdentoista jälkeen Raatti alkoi jo pikkuhiljaa täyttyä ihmisistä. Lapsiperheet ovat löytäneet tiensä alueelle jo varhain. Myös päivän ensimmäiset esiintyjät Chisu ja Gettomasa houkuttelivat paikalle kyseisten artistien faneja. Jälkimmäinen houkutteli Jami Siiran, Juho Hillin ja Vili Vähäkankaan paikalle heti porttien auetessa. Kolmikko löytyi ennen keikkaa keräämästä voimia riippumatoissa loikoillen.

– Eilen meni puolenyöhön asti. Saa nähdä, kuinka myöhään tänään ollaan, Siira kertoo.

Vartin yli kaksitoista päälavan edessä odotteli jo muutamia Chisusta innostuneita, kuten samaan voimistelujoukkueeseen kuuluvat Sanna Sundqvist, Henni Häkkilä ja Roosa Savolainen.

– Aloittelimme päivän Roosterin brunssilla. Sitten oli sama tulla jo tänne, kun päivä oli kerran aloitettu jo aikaisin, Häkkilä kertoo.

Sanna Sundqvist, Henni Häkkilä ja Roosa Savolainen ehtivät jopa brunssille ennen päälavan lauantaina korkanneen Chisun esiintymistä. KUVA: Janne Körkkö

Tänä vuonna Qstock aukaisi porttinsa ja sulkee ne puoli tuntia viime vuotta aikaisemmin. Järjestäjien mukaan aikaisiin aikatauluihin on yksinkertainen syy: kaupunki myönsi festivaalille meluluvan vain kahteentoista asti.

– Onhan se harmi. Olisimme halunneet pitää viime vuoden aikataulut, mutta nämä meluluvat vaihtuivatkin sitten ikävästi lennosta, toteaa Qstockin festivaalijohtaja Mikko Forstén.

Vaikka heti festivaalipäivän alkuun pyritään ajoittamaan mahdollisimman vetäviä artisteja, on Forsténin mukaan väistämätöntä, ettei ensimmäisille keikoilla saada suuria ihmismassoja. Hän uskoo, että sääkin vaikuttaa: kuumalla ilmalla ihmiset eivät halua tulla heti aamupäivästä paistumaan.

– Kaija Koon keikalla kello 14.30 oli jo paljon porukkaa, sanoo Forstén.

Katja ja Ulla Väärä halusivat alueelle jo hyvissä ajoin, jotta ehtivät nähdä mahdollisimman monta keikkaa. KUVA: Janne Körkkö

Siskokset Katja ja Ulla Väärällä on niin tiukka festariaikataulu, että krapulassa makoiluun ei ole varaa. He kävivät läpi päivän suunnitelmaa viilentyen puun varjossa. 

– Chisu, Maustetytöt, Eveliina, Kaija Koo, Ellips, Popeda, Katja Väärä luettelee illan aikataulua.

– Minä haluan mennä katsomaan Apulantaa, mutta Ulla haluaa nähdä Ricky-Tick Big Bandin, joka on samaan aikaan. Siinä meidän täytyy varmaan hajaantua.

Viimeistään festivaalin päättävän Thirty Seconds to Marsin jälkeen kaksikko ehtii huilata.

– Me hypätään Kiiminkijokeen uimaan, kun menemme kotiin. Sinne menimme eilenkin.

Kaleva kertoo Qstockin tapahtumista jutuilla ja kuvilla koko viikonlopun ajan. Seuraa tunnelmia myös Kalevan Instagramista.

MAINOS

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (58)

Kommenteista päätellen qstockin kannattas käydä kattomassa John Smith Rock Festivaaleilla miten festivaalit järjestetään.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Yksinkertaisesti tiivistettynä.. Aivan liikaa porukkaa, liian vähän vesipisteitä, bajamajat väärissä paikoissa ja alueen sisällä kaikki hinnat ihan älyttömät!
Menipä tämä tapahtuma pilalle. 2018 vielä hommat toimi!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tämä päivä/ilta vielä eilistäkin kaaottisempaa, teinit kännissä, ihan liikaa porukkaa -myyty liikaa lippuja, oli viimeinen Qstock käynti.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Helle haittaa Qstockin kävijöitä. Mukava että suomalaisia artisteja on esiintymässä. Aikaisempina vuosina ulkomaalaiset ja monelle tuntemattomat muusikot ovat olleet pääesiintyjinä.
Huono asia tänä vuonna on ollut aikaisessa vaiheessa loppuunmyydyt liput. Moni on jäänyt tapahtuman portin ulkopuolelle.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Miks pittää aina valittaa, nyt on kesä ja kesään kuuluu esim festarit. kerrankin kaupunki elää vaikka jotku sotkee. Nukutaan sitte taas talvella

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Muuttakaa ihmeessä tähän toivoniemeen. Ei paljoa korvatulpat auta tuohon mölinään ja astiat helisee kaapissa. On niin sääli et muuten mukava asuinpaikka menee kesällä, tohon kuuska mölinän kuunteluun vkl toisensa jälkeen.

Ennen kuin joku ehtii pätemään, et muuta pois ja mene mökille tai vastaavaa, niin mökkiä ei ole ja muutta en siltikään aio.

On se kumma kun ihmisellä ei ole kotonaan rauhaa. Kyllä tuo on Eräänlaista kotihäirintää.

Jos haluisin noista kuunnella, ostaisin lipun.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Minä taas muutin toivonniemeen kun saa ilmaiseksi kuunnella hyviä konsertteja omalla parvekkeella. Tapahtumat kuuluu kaupunkiin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Muuttappa uusitun junaradan varteen mökä ja astioitten kolina on jokapäivästä ja öisìn 👋

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tyhmä se on joka muuttaa junaradan varteen ja luule ettei siittä mökää tule. Kun asuu keskustassa, niin mökää kuuluu silloin tällöin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mitä huomasin että onkohan järjestäjällä tullut ahneus, myytyjen lippujen määrä on nostettu isosti ja sen näki. Väkipaljous esti liikkumisen ja esim sirkustelttaa ei oltu isonnettu ja näin vaikka ajoissa oli paikala niin ei päässyt lähelle. Äänentoisto oli sitten saanut uudet luva desibelit oli jopa lähellä lavaa vaarallisella tasolla, itse käytän korvatulppia ja nyt piti mennä vielä kauemmas kuin aikaisemmin ettei tuhoa kuuloa.
Näkee että päättävät tekijät on lopullisesti vaihtunut ja pitänee miettiä että kannattaako enään lippua lunastaa ja siirtyä käymään muilla festareilla.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kärpät mokannut koko festarin. No saavat vähän ylimäärästä, niin voi pari tsekkiä joukkueeseen hommata

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mahtavaa että kaupungissa on elämää mutta jos kahden kilometrin päässä lavan takana voi kuunnella välispiikit, on äänentoisto jo pikkuisen liian kovalla. Minulle toki voitto kuunnella musiikkia ilmaiseksi omalla partsilla, mutta sääliksi käy lavan edessä seisovia

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Lavan eteen mennään ihan vapaaehtoisesti. Kukaan ei pakota.

Suurin osa käyttänee korvatulppia.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

"Suurin osa käyttänee korvatulppia."

On kai se naurettavaa, kun "musiikkia" mennään kuuntelemaan, ja sitten pitää käyttää korvatulppia - hah hah haa!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (58)

Etusivulla nyt

Paikallissää

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

10.12.

Fingerpori

10.12.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan kokonaistavoittavuus on 86 % Oulun markkina-alueen kuluttajista viikossa.

Kaleva Media Yrityspalvelut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityspalvelut/


stats-image