Qstock

Kä­vi­jäen­nä­tyk­seen yltäneen Qstockin lauantai oli yllätyksiä täynnä

VIlle Valo nousikin lavalle HIM-yhtyeen kanssa Qstockissa lauantaina. KUVA: Teija Soini
Qstock 25.7.2015 23:46 | Päivitetty 26.7.2015 13:27
Kaleva

Qstockin lauantai-ilta oli jännitystä täynnä, sillä lavoilla nähtiin todellisia yllätysesityksiä. Suurimmasta yllätyksestä vastasi Ville Valo, jonka piti heittää sooloprojektillaan Rambo Rimbaud Qstockissa kesän ainoa keikkansa.

Valo kuitenkin repäisi kera vanhojen bändikavereiden sekä uuden tulokkaan. Sirkusteltassa lauteille nousikin Valon lisäksi nimittäin maailmanmaineeseen noussut yhtye HIM ja uusi rumpali, Herra Ylppö & ihmiset -yhtyeestä tuttu Jukka Kröger

– Uskomattoman hieno yllätys, että bändi halusi tehdä tämän nimenomaan Qstockissa”, festivaalijohtaja Mikko Forstén toteaa.

Toinen yllätys koettiin, kun Juliet Jonesin Sydämen keikalla lauteilla vieraili tuttu kasvo bändin alkuperäisestä kokoonpanosta.

– Eero Hyyppä vieraili Juliet Jonesin Sydämen keikalla. Hieno päivä oli mahtava lopettaa Nightwishin spektaakkelimaiseen esitykseen, Forstén iloitsee.

Kasvua kahdella tuhannella

Tämän kertainen Qstock teki uuden kävijäennätyksensä, järjestäjät tiedottavat. Yleisökapasiteetti kasvoi 30 000 hengestä 32 000 henkeen kahden päivän aikana. Syy kasvuun löytyy järjestäjien mukaan aluejärjestelyiden uusimisesta.

Järjestäjät kertovat, että Kuusisaari ja Raatin alue selvisivät väkimäärästä mallikkaasti. Etenkin uusi Chill Out -puisto osoittautui paikallisine ruoka- ja olutvalikoimineen suosituksi hengähdyspaikaksi.

Katso Qstockin uusimmat esiintyjätfestareiden koko ohjelma sekä kaikki Qstock-uutiset koostetusti. Qstock-tunnelmia myös Kaleva.fi:n Instagramissa.

Tiedätkö aiheesta enemmän?
Lähetä vinkki, kuva tai video!
13222
MAINOS

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (73)

Rock festareista ei kuitenkaan voinut enää moneen vuoteen puhua,jos Uusivirtaa,P.Koivuniemi,K.Koo ja S.Edelman.Yritetään liikaa olla koko kansan festari,missä alkuaikojen linja?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Nightwish ei ollu viiminen. Ghost brigade veti mahtavan keikan lauantain viimeiseksi...

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Toinen kerta Qstockkia ja kolmaskin taatusti tulee! Kiitokset kaikille sen ansaitseville festarista!
Omasta mielestä järjestelyt toimi kelvollisesti, vaikka aina löytyykin parantamisen varaa.
Ihminen on laumaeläin ja sen mukaisesti käyttäytyy. Samaan aikaan on kusihätä ja samaan aikaan tulee se nälkä.
Jos bajamajoja olisi enemmän ripoteltu ympäriinsä, turha ristiinrastiin kävely vähenisi ja ehkä vessojen käyttöastekkin nousisi. Nyt saattoi monta veskiä olla tyhjinä, ihmisen tuijotellessa muutaman kopin ovien käyntiä ja vapautumista vaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tulin festareille kuuntelemaan musiikkia ja se onnistui erinomaisesti. Ohjelmassa oli vähän hiomisen varaa mm. VHB ihan liian aikaisin perjantaina ja CMX ja Apulanta ikävästi päällekäin. HIM lämmitti kovasti!! The Sounds oli vähän turhan simppeliä perjantai iltaan ja Nightwish lievästi yliampuva, kun lavalle oli kuitenkin matkaa ja näkyvyys heikko. Vessajonot oli kohtuulliset. Anniskelualueet vois siirtää kauemmas lavasta ja antaa tilaa musiikin kuuntelijoille!!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Nyt oli hyvät pileet, itse ajoitin vessakäynnit naisena ennen ryysistä tai jälkeen, eli kävin kun oli lyhet jonot, kuitenkin totesin että vessojen sijoittelu antoi kuvan että se lisäys ei näkynyt missään, no ensi vuotta ajatellen varmaan tulee parannusta. Koska ei ollut liian kuuma vesipisteiden määrä oli hyvin mitoitettu, pointsit siitä. Uusi chill out paikka sai isot pisteet kotiin, kiva semmoinen paikka, kiitos porttivahdeille, olitte hyviä.
Ainoa asia jossa olisi huomattavasti parantamisen varaa olisi sirkusteltan tupakointi, siihen tulisi puuttua tai sitten lisätä joku ilmanvaihtosysteemi että saiisi raitista ilmaa, en tupakoi mutta olo oli kuin olisin askin vetänyt kun vietin lauantaina aikaa aika paljon teltassa ja siellä varsinkin vanhempi väki repi röökiä kuin viimeistä päivää. Ilmeisesti tupakointia ei siellä ollut sittenkään kielletty kun järkkärit salli sen jopa vieressään, tai sitten tupakoitsijoille on omat määrittelyt ja tavat. Samalla tuolla ryysiksessä näki että tupakoitsija oli kuningas ja heiluttiin sen spaddun kanssa että piti varoa ettei tule reikiä vaatteisiin, tämähän ei ole festarijärkkäreiden ongelma vaan se kertoo ihmisen ylimielisyydestä. Minusta tämä ongelma oli tänä vuonna moninkertainen kun vertaa esim viime vuoteen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

ainoa seikka mistä ei koskaan valiteta millään suomalaisella tapahtumapaikalla on se että kaljaa ei löydy! Kun katselin jo alkuillasta väsähtäneitä festarilaisia niin hyvin oli löytynyt. Muutoin hieno kaljafestari SUomen kesässä, ilmatkin hyvät.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Aina löytyy valittajia joka asiasta. Mikähän festareille osallistumisessa on tärkeintä, musiikin kuuntelu vai kaljan kittaaminen? Jokainen tietää, että olutta juotuaan pitää käydä vessassa tavallista useammin joten kannattaako valittaa vessajonoist. tms.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kiitos kaikille Qstockin järjestäjille! :) Viikonloppu sujui loistavasti mukavassa seurassa hyvästä musiikista ja auringon paisteesta nauttien. Vessajonot olivat pitkät, mutta vetivät edellisiä vuosia paljon nopeammin. 5 minuutin jonottelu ei ole mielestäni liian pitkä. Ruokaa ja juomaa sai, kun ajoitti tauot sopivasti ryysikset huomioiden. Ainoa miinus tulee Steven's Seagullsin sijoittamisesta liian pienelle lavalle. Oli pakko jättää se väliin, kun sisään ei mahtunut.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Soundit oli päälavalla kaikilla bändeillä puuroa. Äänen voimakkuus oli aivan liian hiljaisella koko ajan ainakin päälavalla. The Sounds oli täysi floppi, tuhannet festarivieraat lähtivät pois reilut puolituntia ennen keikan päättymistä, myynninmenetys varmaan jotain.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

.. siellä olleena, uskallan väittää, että äänen voimakkuus oli sopiva. Jos haluaa viimeisen päälle hyvää musiikkia, kannattaa pysyä kotona, ja hommata kunnon laitteet.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Eläpä viitti, huonot oli saundit. Jos haluaa hyvät festarit, kannattaisi festareiden laittaa hyvät miksaajat ja hyvä laitteisto kehhiin

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Itse ihmettelin sitä miten ensiapu oli järjestetty. Aidatussa karsinassa istuu useita velton näköisiä henkilöitä,odottaen että josko avuntarvitsija osaisi paikalle. Laaja alue niin luulis olevan paremmin jos ensiavun tarjoajat kiertäisi alueella. Ihanaa oli nähdä Punaisen ristin vapaaehtoisia kiertämässä, uupuneita herättäen ja jakaen kesäkumeja.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Vai että velton näköisiä..hohhoijaa.. olisitko tarvinnut velttoa apua?
Arvatenkin tällasen kokonen tapahtuma ei kaikkia miellytä...jättäkää ens kerralla menemättä niin ei tarvitse itsestään typerää tehdä täällä narisemalla PIKKU ASIOISTA:

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kiva, että tällaista Oulussa järjestetään.
Pitää olla asenne kohdallaan ja suhtautua ymmärtävästi tällaiseen väkijoukkoon.
Ja vessojahan voi lisätä ensivuodeksi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kiitoksia paljon. Bändi-tarjontaa kattavaa, äänentoisto, valot ja pyrotekniikka toimivaa. Ymmärrän marmatuksen mm naisten-wc jonojen suhteen, tuo varmaan pystytään korjaamaan ensi vuodeksi. Mitä tulee liialliseen ryysikseen yms, kuulostaa amatöörimäisten festrarikävijöiden lausunnoilta. Paikasta toiseen pääsi suht nopsaan ja mm Nightwishin aikana ihmiset eivät olleet kovinkaan tiiviisti, varsin lähelle lavaa pääsi ilman erityisempää ryysistä. Jos tuollainen ihmisten luontaisi liikkuminen väkijoukossa ärsyttää, niin kannattaa ehkä seurata live-tilenteiden sijaan jälkikäteen videolta

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (73)

Uutisvirta

19:37
Kaupunginhallitus myönsi merikylpylä Allas Sea Poolille tonttivarauksen Kiikelistä – seuraavaksi neuvotellaan vuokrasopimuksesta
19:00
Täydellinen kuunpimennys herätti keskustelua Kuun vaikutuksesta ihmiseen – unettomuudesta ja kuuhulluudesta puhutaan, mutta tutkittua tietoa on vain vähän Tilaajille
18:34
Asukas säilytti puita hiljan lämmitetyssä leivinuunissa – kytevät puut puskivat omakotitalon täyteen savua
18:01
Utajärven ja Taivalkosken paloasemille saadaan uudet pelastusveneet tällä viikolla – vanhat myydään huutokaupassa
17:13
Veikkaus aloittaa yt-neuvottelut – vähennystarve noin 400 henkilöä
16:56
Ennuste: Suomelle 2,15 mitalia Tokion olympiakisoista
16:41
Pohjois-Pohjanmaan liiton maakuntahallitus aloitti ilmastostrategian päivitystyön
189
Työttömyys maksaa yhteiskunnalle vuosittain useita miljardeja euroja – Ministeri Lindström: "Suomella ei ole varaa näin suureen kuluerään"
28
Pakkasjakso jatkuu Oulussa ensi viikolla – alkuviikosta kylmyys hellittää hiukan
28
Oulun yliopistossa on kehitetty ennätysluja ekobetoni – valmistetaan kuivista raaka-aineista ja vedestä
28
Pohjois-Suomeen annettu talven ensimmäinen pakkasvaroitus: pakkanen voi kiristyä yli 30 asteeseen – katso miten kiehuva vesi kiteytyy kylmässä
25
Oulu10:stä remontoidaan tukikohta palvelu-uudistukselle, joka toimii yhden luukun periaatteella – ajattelutapa palvelukonseptissa uusiksi
22
Intercityjunan mystisestä pamauksesta jäi jäljet junan pohjaan
22
Sinisten Maria Lohela loikkaa Harkimon liikkeeseen, mutta ei aio olla ehdolla kevään vaaleissa

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Pakkasvaroitus: Maan pohjoisosassa sekä Varsinais-Suomen, Uudenmaan, Kanta-Hämeen, Päijät-Hämeen, Kymenlaakson ja Etelä-Karjalan maakunnissa esiintyy lähivuorokauden aikana kireää pakkasta.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Tuntematon sotilas 3.0

169 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Kuka on juoppo

Omasta vankasta juopon kokemuksestani sanon, että juoppo on henkilö joka löytää syyn alkoholin hankkimiseen ja juomiseen... Lue lisää...
juoppo evp.

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

21.1.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image