Qstock

Illassa soi flamenco

Elina Lehtolan (oik.) flamencotanssi kuuluu olennaisesti Bajo Ceron esiintymiseen. Eri tyylilajeja yhdistävän yhtyeen flamencotausta näkyy myös toisten kannustamisessa huudoin. Bändin laulusolistina toimii Anna Murtola.
Qstock 30.7.2011 0:00
Lauri Hirvonen
Arabia Arabia sai kunnian aloittaa kesän Qstock-festivaalin. Oululaisen Bajo Cero -yhtyeen laulaja Anna Murtola sekä laulaja ja tanssija Elina Lehtola kuuntelivat Kalevan Chili-bändikisan voittanutta yhtyettä hyvin positiivisin mielin. Vähän kokeellisempaa ja pienelläkin porukalla saa täyden kuuloista, he analysoivat.

"Tanssittavaa musiikkia, aina hyvä pointti festareilla", Lehtola kommentoi.

Bajo Ceron porukka nousi itse lavalle puoli yhdentoista aikaa illalla. Lehtolan ja Murtolan mukaan ulkona ja myöhään esiintyminen sopii bändille hyvin, sillä silloin yleisö on valmiina juhlimaan ja yhtyeessä puolestaan tykätään saada ihmiset liikkeelle. Lehtola kertoo, että koska heillä on itsellään niin hauskaa lavalla, tunnelma tarttuu myös yleisöön. Myös yhtyeen musiikissa oleva rytmi on tärkeä elementti yleisöä tanssitettaessa.

Eilen perjantaina nähty keikka oli Bajo Ceron ensimmäinen esiintyminen rockfestivaalilla. Yhtyeessä odotettiinkin keikkaa paitsi innoissaan, myös odottavaisin mielin, miten yleisö ottaa heidät vastaan.

Vuonna 2002 perustetussa Bajo Cerossa esiintyvät Murtolan ja Lehtolan lisäksi Okko Meinilä, Kili Kauppi, Antti Rundelin, Juhani Katajamäki ja Heikki Lindström. Yhtyeen jäsenet fanittavat musiikkia laidasta laitaan, ja flamencovaikutteisessa fuusiobändissä sekoittuu moni tyylilaji. Myös pohjoisuus saa Lehtolan mukaan näkyä ja kuulua. Se näkyy espanjankielisessä nimessäkin, joka tarkoittaa ´alle nollan´, ´pakkasen puolella´.

Murtola kertoo, että he haluavat välittää musiikillaan ajatusta suvaitsevaisuudesta itseä ja muita kohtaan. Rajoja ei ole. Jos tavallisessa popissa kuuluvat ilo ja suru, kuuluu Murtolan mukaan heidän musiikissaan kaikki siltä väliltä. Ilonpito ja yhteisöllisyys ovat bändille tärkeitä.

Lue lisää lauantain Kalevasta!

Tiedätkö aiheesta enemmän?
Lähetä vinkki, kuva tai video!
13222
MAINOS

Kommentoi

Uutisvirta

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Tuntematon sotilas 3.0

230 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Tuliko katsottua MOT työnvälityksestä

Mauno Koivisto siteerasi aikoinaan jotain henkilöä sanoin: "Tärkeintä ei ole päämäärä, vaan liike." Tässäkin asiassa tun... Lue lisää...
Rivien välistä

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

23.1.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image