Nato-jäsenyys: Turkki tukee Suomen Na­to-jä­se­nyyt­tä

Uimavedet: Katso Kalevan ui­ma­ran­ta­ko­nees­ta, kuinka puhdas vesi lä­hi­ran­nal­la­si on

Tilaajille

Pu­hee­nai­he: Syöm­me­kö liikaa halpaa lihaa? – "Jau­he­li­han hin­nal­la on suuri mer­ki­tys, suo­ma­lai­set ovat jau­he­li­ha­kan­saa."

"Korkeampi lihan hinta nostaisi lihan arvostusta ja vähentäisi myöskin ruokahävikkiä."

Lihantuottajien mukaan kauppaliikkeet laskevat lihan hintaa halvalla jauhelihalla.
Lihantuottajien mukaan kauppaliikkeet laskevat lihan hintaa halvalla jauhelihalla.
Kuva: Heikkinen Sami

Suomalainen syö lihaa keskimäärin noin 40 kiloa vuodessa. Kulutus kääntyi nousuun 1970-luvulla. Broileri on yleistynyt eniten.

Päivittäistä lihansyöntiä pidetään terveys- ja ilmasto-ongelmana. Syömmekö liikaa ja liian halpaa lihaa, sillä tuottajien mukaan lihan hinta ei vastaa tuotantokustannuksia?