Presidentinvaalit 2012

Pre­si­dent­tieh­dok­kai­den sosiaalisen median käyt­tö­tai­dois­sa on viilaamista

Presidentinvaalit 2012 20.1.2012 6:16
Minna Akimo
Presidenttiehdokkaiden esilläolo sosiaalisessa mediassa ei vakuuta alan asiantuntijaa.

Haukiputaalaisen media-alan asiantuntijan Harto Pöngän mukaan ehdokkaiden sosiaalisen median käyttötaidot ovat olleet heikkoja ja jaettu sisältö liian mekaanista.

Aito ja suora keskustelu ehdokkaan ja kansalaisten välillä on puuttunut lähes kokonaan.

"Käyty keskustelu on ollut pinnallista. Kampanjantiimit ovat antaneet sellaisia vastauksia, joita kuka tahansa kampanjoita seurannut pystyy sanomaan", hän sanoo.

Toisaalta ongelmana on sekin, että sosiaalista mediaa käytetään liian vuolaasti. Silloin ehdokkaiden omat kommentit ja sisällöt hukkuvat kannattajien kommentteihin. Tuloksena on sillisalaatti, josta puuttuu punainen lanka sekä asiapitoinen sisältö.

"Ehdokkaiden henkilökohtaisia vastauksia on vähän. Tämän toki ymmärtää, mutta silloin sosiaalisen median mahdollisuudet jäävät käyttämättä."

Lue lisää perjantain Kalevasta.

Tiedätkö aiheesta enemmän?
Lähetä vinkki, kuva tai video!
13222
MAINOS

Kommentoi

Mitä sillä on loppujen lopukis väliä? Tuli pressaksi kuka tahansa niin kai muut sitten huolehtivat hänen julkisuusasinsa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Olen seurannut Arhinmäen kolmea facebook-sivua, joiden tykkääjiltä tai kavereilta saattaa tulla kipakoitakin kommentteja päivityksiin. Useimmiten keskustelu on heidän keskinäistä sanailua, mikä on ihan hyvä juttu. Näinkin voidaan vaikuttaa. Viisas poliitikko noteeraa keskustelut, vaikka ei itse ehtisikään kommentoimaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Esimerkiksi Soini sanoi hyvin, ettei Presidentillä ole aikaa päivystää koko ajan jossain twitterissä ja vastailla kenen tahansa esittämiin tyhjänpäiväisiin ja epäasiallisiin kyselyihin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kylläpäs on ristiriitaista. "Aito ja suora keskustelu ehdokkaan ja kansalaisten välillä on puuttunut lähes kokonaan." ja "Toisaalta ongelmana on sekin, että sosiaalista mediaa käytetään liian vuolaasti." Kuinkahan tämä on tulkittava?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Miksi ei ole nappuloita josta saisi joka ehdokas painaa mielipiteen esiin ennenkuin saa puheenvuoron.Näkisi kansa oikeita tuloksia, ei pääse olemaan samaa mieltä kaikkien kanssa.Aivotonta touhua.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

No jo on typerää jos jonkun naamakirjan käyttö on jokin ehdokaan arvostelukriteeri. Muutenkin nämä eitterit ja naamakirjat on aivan turhia.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

8:09
"Täyssähköinen rekkaveturi maksaa tuplat" – Onko tulevaisuus sittenkin kaasu- eikä sähkörekoissa? Raahelainen Korsu Oy hankkii kokemuksia kaasu-Scaniasta
8:00
Tulikorit ja -padat yleistyvät kotipihoilla, mutta mistä puut? Polttopuiden hinnoissa ja laadussa on isoja eroja
8:00
Mitä eroa on Italialla ja Espanjalla? Katso, kummassa kahvin tilaaminen ruokailun jälkeen on kuin kiroaisi kirkossa ja kummassa juodaan enemmän alkoholia Tilaajille
7:00
Luomupossu Hilla telmii kavereineen sikalan pahnoilla
7:00
Oulunsalolaisen kodin sisustuksessa punainen piristeväri symboloi voimaa ja rakkautta
7:00
Merinäköala rauhoittaa mielen rivitalokodissa Oulunsalossa – "Elämä on monesti levotonta ja työelämä kiireistä" Tilaajille
7:00
Näin poliisi pääsi oikean sarjamurhaajan jäljille – tosipohjaisessa rikosdraamassa parasta on loistava pääosan esittäjä

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli on huono aluksi Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa lukuun ottamatta Pudasjärven, Taivalkosken ja Kuusamon kuntia tienpintojen jäätymisen vuoksi.

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Miksi et halua maksaa veroja?

Jos elät työmarkkinatuella, sinun veroprosenttisi on -100. Kaikki, mitä saat, on toisten maksamia veroja. Itse et maksa ... Lue lisää...
Backstreet Boys

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.

Naapurit

21.9.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image